Куба модернизира армията си с помощ от Северна Корея

Възможно е закупуването на севернокорейски антикорабни ракети

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Американците и канадците и сега почиват в курортите на Куба срещу мизерни цени. Този остров друго не може да предложи. От кого ще се отбраняват тия? От мексиканците ли? Май най-вероятно ги е страх от собствените им граждани, че като им видях мизерията и ми настръхна косата.

малееее... Куба по-зле от България бе.

ФАЩ и другите империалисти няма да са доволни ,че ги прескачат в бизнеса са оръжия :)

А тъй! И няколко ядрени ракети да им подари!

джуки

Самоходните артилерийски установки на шасито на старите БМП-1 и на колесни шасита хич не са лоша идея...Също както и танковия унищожител на шасито на старите БТР-60. Евала на хората, модернизират и използват на 100% дори старите оръжейни системи.

И?... Кого ще отблъснат с тези стари уж-модернизирани оръжейни системи? Харчат си парите за глупости. Ако си кротуват и си развиват икономиката и най-вече туризма, САЩ въобще няма и да ги забелязват, освен в качеството им на туристическа дестинация.

Толкова жени и всичките гледащи отчаяно. Трагедия

и с помоща на руските ракети монтирани вече там. Затова Щатите развалиха договора с Куба

Как така считани за по смотани от нас са по добре въуражени а ние само се перчим и сме нищо.

Както се вижда имат повече техника (дори да е по-стара) от натовската БГ армия :) А да не говорим за мотивация и желание за защита на родината. Ако България бъде нападната в момента половината хора ще избягата другата половина ще се предадат и приемат исляма ..

Schilo

Кубинците, с Т-34 разказаха играта на наемниците на янките. Още им държи влага. Явно ще стряскат още много дълго време съня на чичо ви Сам.

Мисля си,че оня пълничкия господин с модерната прическа е намерил нов начин да погъделичка бай Дончо

Да бяхте съобщили, че Канел е на официално посещение в Москва, ама не ви се обърна езика ...

Нали ти си следиш родните ти новини за Москва, нас какво ни интересува. :))

Ами ако се появят там ракети със среден/малък обсег точно вас ще ви заинтересува...

Те през "студента война" не се появиха , та сега ли ?

Куба що направо не закупи нападателни системи и да ги почват САЩ? :)) Монголия, която е между Русия и Китай почти няма армия. Каквото и да прави не може да направи страната непревземаема нито от еднити, нито от другите. :)) А Куба си купува играчки за парадите и повод да си почеше националното его в пресата и по телевизята. Няма лошо. Щом са си решили всичките други проблеми да купуват. Явно имат пари. :))

Schilo

хахахах, още подскачат янките.

Дончо ще яде кура за пореден път!!! Да му е сладко!!!

Садам не беше ли с по-модерно въоражение преди 20г и не яде ли зверски бой?

Не.

Не ама друг път.

Не е бил с по-модерно въоръжение. Преди войната с Иран го имаше, но след това по-голямата част от иракската армия беше по гуменки и стреляше с СКС.

Победи викаш? А по нашата телевизия какво даваха, ако знаеш... А той, като победи що не ни освободи?

Schilo

Американците се сещат още за едно място в Куба "Заливът на прасетата" му е името

Кой се сеща? :)) Сещате се няколко русофила тука. Иначе, аз се сещам за едно друго място. Викаха му Източен Блок. Ти помниш ли го? И едно друго място в това първото място. Викаха му СССР. Сега и двете места ги няма вече, ама смърдят още. Така се прави смрад. Десетилетия след това да мирише.

Schilo

Помня го, спокойно, помня много неща. Ама тук говорим за Куба. И кошмарът на янките. Още грухтят от тогава

Сега още ли му е смешно на някой като казвам, че покриваме цялата територия на САЩ с нашите ракети ?

Те трябва да стигнат тия ракети до Куба първо... Ти вярваш, че лудия Дончо ще ги пусне да преплуват до там, без да им осигури един пробив под вателнията?

Излиза, че страните "от третия свят" имат по-добро въоръжение от европейско-натовска България?

Тц, не излиза така.

баш така си излиза. Щот сме европейци и НАТО-вци големи.

Е, значи сега схавана, защо е добре да си част от най-силната военна организация същетсвувала някога, вместо да се спасяваш по единично. :) Или си готов да изгладуваш една ескадрила изтребители, 30 фрегати и незвесте брой секретни ПВО установки??? Голям глад те чака, да знаеш.

Щом в Куба пуснат кабелен Интернет за населението, това ще е краят на заблудите им за Острова на свободата!

В Куба отдавна има интернет.

Има в хотелите за чужденци, а за туземците ограничен мобилен на цена 50 цента за мегабайт при средна заплата на месец 10 долара.

ОбъркАл си се. Нещо за бананите няма ли да кажеш, да паднеш съвсем в калъпа? Между другото, Куба тази година е привлякла 10 пъти повече чуждестранни инвестиции от България.

Според Уикипедия около 30% от кубинците ползват интернет (3 милиона юзъра, 79-то място в света. В България може да няма и толкова.

Пичове, за всички е ясно, че Куба е бедна страна. Сега не мога да се ровя из нета за БВП на глава на населението, за средна заплата, за средна възраст на автопарка и тн. Рафтовете по магазините са им полупразни, вие ми говорите за... Тези стари автомобили, дето са по клиповете, от къде идват според вас, защото са големи ценители на ретрото ли, защото нямат пари и имат търговско ембарго. 50 млн. заем от Русия...толкова не струва един мол, за къв стандарт ми говорите.

Супер сте!