Коментари - 60 години от изстрелването на кучето Лайка | IT.dir.bg
назад

60 години от изстрелването на кучето Лайка

Преди 60 години, на 3 ноември Съветският съюз изстреля втория изкуствен спътник на Земята с кучето Лайка на борда от космодрума Байконур.

Обратно в новината

Коментари - 60 години от изстрелването на кучето Лайка | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Понеже сме хора и имаме свойството да обичаме, всички ние не се чувстваме особено добре когато жива твар умира. Обаче във Вселената и в частност на Земята има ред. И част от този ред е че да просъществува нашия вид както и за да запази върха на пирамидата на видовете като свой постоянен дом му се налага да въздейства на другите видове. В противен случай ще изпадне в положението на Лайка. Просто или Те или Ние. Дето се казва ние не сме достатъчно развити помежду си да се разбираме камо ли да се разбираме с други видове особено когато голяма част от тях са храна за нас. А и веганите да не се обаждат защото човек не е създаден веган. Веганството съществува едва от няколко десетилетия при това като мода а не от биологична необходимост. Като почнат да не достигат 60 години ще мине и тази мода.

Драги ми petrovito, май не си чувал за ОТРЯД 731 - Отряд 731 e специален отряд на японската армия, занимаващ се с изследвания в областта на биологичните оръжия, в това число опити върху хора. Командването на отряда се осъществява от генерал-лейтенант Широ Ишии. Създаден през 1932 година, към края на Втората световна война достига численност 3 000 души и е дислоциран в китайската провинция Бинцзян, на 20 километра от Харбин. За да осигурят площадка за секретното поделение, японците разрушават около 300 селски къщи. Отряда разполага със собствено авиационно подразделение и официално се нарича Главно управление по водоснабдяването и профилактиката на частите от Квантунската армия)..... Реално е бил КОНЦЛАГЕР, в в който хората са третирани като ТРУПИ(за рязане). Върху хората са правени най-различни опити(биологични, фармацевтични и др.). После са ги рязали - някои докато са били още живи. Пиша ти това, защото нито един лекар от Отряда не бил осъден за престъпленията си, а много от тях години по-късно получават и международни награди... До около 1930 д-р Менгеле се занимавал с изследване на рака(готвих се за кандидат аспирантски изпит - така попаднах на негова статия в Chemische Berichte). Трябва да има малко морал...

горкото животинчи -да загитеш от прегряване -толкова ужасна смърт само заради експлоататорското човечество -не е честно и е ужасно-ние сме най-жестоките същества на света!

60 години от разстрелването на кучето Лайка в космоса

Я писател, не читател

пътят към прогреса е две -три напред, една в страни, една на зад и пак напред... той е изграден от ентусиасти и постлан със жертви... поклон пред ентусиастите и жертвите - без значение, руски, американски или български... трябва да уважаваш доброто, за де те уважи и теб...

А пък Спейс Х за пръв път използва Блок4 при бустерите при изстрелване спътник на GTO преди 3-4 дни и върна първата степен след като беше достигнала скорост от 8300 км/ч. Досега при изстрелване на тежки сателити на GTO първите степени не се връщаха, защото бяха със Блок3 и недостатъчна мощност за да остане гориво за връщане. Разбира се това не е технологична новина като тази за Лайка...

всеки опит за развитие е похвален.. но с космическия асансьор и сглобка на корабите в док на орбита ще е най-евтино и бързо..

А бе , ти в час ли си какво е технически прогрес и еволюция , та се хвалиш с чужда пита ?

Абе тъпак, къде видя да се хваля? Или може би защото ти се хвалиш с Лайка си правиш такива изводи?

кучешка работа. Руснаците и паметник не могат да направят, че им го правят холандците.

като гледам досега си провят каквото си поискат и където си поискат .А ония дето у можели нещо да направят гледат наритани в ъгъла и редят сопол след декларация и пасквил след сопол.

"През 2008 г. в Москва е издигнат паметник на Лайка..." само писатели, няма читатели тука

ади си га викай баба Брижит и почвайте да хленчите за правата на животните смехуране

Паметникът на Лайка има в Москва, а вторият паметникът на Лайка има в Амстердам. Освен това в Москва има голям музей за космос и там е много интересно и за Лайка, и за Белка и за целия космос. Заповядайте на гости и ще видите много интересно и полезно.

там кочина большая.