Lockheed Martin прави безшумен свръхзвуков самолет

Специалната му геометрия ще елиминира звуковите вълни

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Явно тъпите русофили не могат да четат, американците правят, руснаците ЩЕ правят това е разликата!! И руснаците си оставят само с плановете да правят нещо.

Ми време беше и американците най-накрая да направят свръхзвуков самолет!

Кой друг има пътнически свръхзвуков самолет?

ще ще ще. Ако га ще са готови, че това го слушаме вече от години. Ще ходим на Луната, ще ходим до Марсщще ходим на майната си. Кога в минало време?

Сега научих, че пилотите на Ф35 ги учели драматично да подсмърчат обикаляйки около мъртвеца и гледайки небето.

Ф-35 си лети и си се произвежда , над 300 бр. вече. Други - гледат анимации и се подмокрят

Това със сигурност им се отдава, имат си ноу-хау от еFките 35, те са най-безшумни понеже стоят по локвите на летищата им.

Путлерастската сган пак е натворила куп тъпотии. Да светна тъпаците. Умален макет е изпитван в аеродинамичен тунел. Това е Low-Boom X-plane, а не безшумен самолет. Шумът на земята се очаква да бъде около 60 dB (A) или около 1000 пъти по тих от сегашните свръхзвукови самолети.

мозъка ти е макет

И Говедарофилите са натрупали доста тор тук. И ти даваш твоите 10 цента за общотот дело.

Господи пак ще има както винаги краварското ще ще ще ще някога , някога ......и накрая никога не НЕ БИДЕ!

Идиотче, не споменавай името господне напразно, тъй като си гнусен атеист, русофил и комуноиден путинофил.

Борисе, и ти не падаш по -долу. Фашизоидна сган миризлива.

колкото до ЩЕ ЩЕ, това е запазена марка на любимите ти пияни дръвници от Сибир.

Явно и говедарите са се заразили и сега са водещи в това

?

колко трилиона ще са нужни за поредната бракма на Локхийд Мартин ?

Без значение какво ще се чува ,важно е че на времето успяха да блокират Конкорд и Ту144 Сега само те ще ги правят!

BajMihal

Ту144 сами се блокираха приятел. След като не покриха минималния стандарт за безопасност и останаха да летят САМО по вътрешни линии на СССР. Колкото за Конкорда, след последната му катастрофа, по-малко пътници се решиха да пътуват, и съответно като няма пари, затваряш кепенците. На вас само конспирации са ви в главите.

Нагазила те е вече слерозата, хане... Спомняш ли си как се срина на земата един ТУ 144 на изложението в Париж? Точно като пиян мужик. Ако ставаше на нещо, твоите "братушки" щяха да го набутат на България, като ядрения самовар за Белене.

Какво са бликирали бе дебилче мамино?

Руските малоумни тролове отново освиниха форума за шепа копейки , дерзайте алкаши - кремъл ще ви награди щедро...

Говедарите и гъзоблизниците им да мълчат, че ги знаем колко мозък иматЧ

Очаквам утре алкашите мурзилки да кажат пак че те са измислили този самолет още преди 50 години...

Всяко тяло движещо се във въздушна среда издава звук. В случаят става въпрос за преминаването от звукова към свръхзвукова скорост и намалянето единственно на този ефект. А иначе пътниците отново ще ги тресе между облаците и ще чуват равномерния шум на моторите и вентилацията. Но ако стюардесите са атрактивни....к'ъв шум, к'ва звукова бариера?

А ще може ли да лети? Това би билко новина ако може

Ще може, зарбира се! Нали няма да е Руски.

Точно затова питам ако е руски ще лети, това е ясно. Но краварски - едва ли. Както Ф35 които предимно стоят на земята.

"Оглушителния звук е предизвикан от ударната вълна при преминаването на звуковата бариера. Специалният дизайн на самолета с високи аеродинамични характеристики обаче му позволява да избегне този "звучен ефект"." === Каквито и да са аеродинамичните характеристики, всяко тяло, преминаващо звуковата бариера предизвиква свръхзвукова вълна (не "звучен ефект", Гогов!), която чуваме като детонация. Предполагам, че това, което всъщност ще правят е да се изкачат над 10 км височина и тогава да преминат звуковата бариера. При това положение шумът, който ще стигне до земята ще е доста тих и няма да има оплаквания.

му пука за шума над 16 км мноу му пука начи

Стоянчо, ако ти сега си разбрал че САЩ ще прави такъв самолет, това не значи че е новина! Всъщност новината е друга: "This critical milestone comes after a rigorous review, Key Decision Point-C (KDP-C), that confirmed NASA's continued support of the X-59, in terms of funding, and..."

Руски ТУ с издължен нос + Конкорд, верно са открили топлата вода.

Да вземем парите за проекта, пък после тихо...със свръхзвукова скорост... Явно отдела е майсторски по точене на бюджета, като гледам разхода за последната им Светкавица.

Това е невъзможно - освен ако не се пренапише половината физика. Разпространено заблуждение е, че трясък се чува само при преодоляване на звуковата бариера - не, ударните вълна или вълни се генерират непрекъснато при обтичане на твърдо тяло от свърхзвуков газов поток. Неминуемо. Най - много да се опитат да ги насочат нагоре, но тогава за КПД не ми се мисли. Или да се пробват 2 или повече вълни да се гасят взаимно - пак за сметка на мощноста с много съмнителен резултат.

Не си прав, това недемократично. ФАЩ ако трябва ще напишат и нови физични закони, сегашните са манипулирани от Путин и ГРУ.

Ти физика учил ли си? До кой клас? При достигане скоростта на звука се получава натрупване на звукови вълни. При по-високи и по-ниски скорости няма такова натрупване, а звука може да се заглушава с различни приоми, които може изобщо да не влияят на КПД. Забавно е когато тъпак, като тебе, се прави на знаещ повече от НАСА.

Само да можеше да осъзнаеш глупоста на това, което си написал! Наистина е забавно, когато магаре опитва да разсъждава над механика на флуидите. Но дори и магаретата са по-полезни от "твореният"а на наса. И са значително по - евтини.

Точно някакъв тъпак да ми говори за флуиди е смешно. А когато дава квалификации за НАСА е върхът на путлерастската нищета.

Бе, ако е "безшумен", колкото оня е "невидим"...

Перфектно ще е ако е така, защото оня невидимия летя 1000 пъти без да го видиш

Тоя дето га свалиха в Югославия ли?

Всички велики неща са открити от Америка. И свръхзвуковите лайнери също. Само не разбирам защо чак след 2021г? Нима руските, френските и британските музеи едновремнно са излезли в ремонт дотогава?

Самолета (анимацията му) е АБСОЛЮТНО безшумен, ако не се пуска звука на телевизора или компютъра. Иначе такова свръхзвуково животно нема. Идеята явно е, че на земята звука му ще е приемлив за жителите. Ако Lockheed са успели при преминаване звуковата бариера, да не издават звук, то скоро ще ги пишат в учебниците.

Честно казано, ще трябва първо да пренапишат малко учебници ...

По зоология. Да напишат колко са умни краварите дето хранят кравите

ЩЕ ЩЕ ... като направят първия тест тогава да говорят.

Schilo

Като концепция е нещо ново и добро. Нека го направят. Няма лошо!

Ама не могат. На тестовете не искал да лети

никъде не е казано колко хора ще превозва

Като гледам пропорциите от 3 до 5

Хора няма да вози. Само кравари. До близкото гробище. Ама бързо да не се вмиришат

Прераждането на Конкорд и ТУ 154.

ТУ144

Да. Благодаря. Грешката е моя.

само че тих и като гледам тва на картинката за 2-3 човека

Така стават нещата, когато има желание, пари и научен потенциал! Само с "уникални" видеа, илюстрации и лозунги се стои в тайгата.

Е, верно ли си такъв маолумник??? Прочете ли въобще статията. Точно това, което показват сега локхийд мартин са ""уникални" видеа, илюстрации и лозунги"... Аман от малоумни зомбита.