Коментари - Роскосмос набира космонавти за Луната | IT.dir.bg
назад

Роскосмос набира космонавти за Луната

Руското космическо ведомство "Роскосмос" обяви конкурс за руския отряд космонавти за първия полет на новия кораб "Федерация" до Луната.

Обратно в новината

Коментари - Роскосмос набира космонавти за Луната | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Пределно ясно е, защо братушките ще отидат на Луната...Хелиум 3!!!! Това е бъдещето на енергетиката! А за простите Козяци, да ви светна нещо! Руснаците казват нещо, и го правят! Казаха че имат крилати ракети с ядрен двигател..Показаха я! Казаха че имат хиперзвукова ракета, а лудата крава Меган Келии на интервюто с Путин твърдеше че е измислица и анимация..А се оказа че я им! И дори руското МО излъчи видео с нея! Казаха руснаците, че имат подводен атомен дрон Статус 6..Уж беше измислица..а Пентагона го потвърди, след като тяхна подводница беше станала свидетел на изпитанията! Казаха руснаците , че имат лазерни оръжия..ДЕМОНСТРИРАХА САМИТЕ ОРЪЖИЯ!!! Въпроса е, какво още имат руснаците! Нещо като ядрен ракетен двигател, на йонна тяга, който разработват още от 2013 година, за полети до Марс и Луната! Ето това имат! А какво имат лудите крави...ЕДНИ ЩЕ....ЩЕ....ЩЕ.ЩЕЕЕЕЕЕ...ЩЕ ХОДИМ НА МАРС ДА САДИМ КОМПИРИ ПРЕЗ 2013 КАЗА КРАВАТА МЪСКА...ЩЕ ХОДИМ НА ЛУНАТА ПРЕЗ 2018 КАЗА МЪСК И СПЕЙС Х.....ЩЕ ХОДИМ НА МАРС 2020...ЩЕ ХОДИМ НА МАРС 2040...2050...И ТАКА КРАВИТЕ СИ ОСТАНАХА САМО С ЖАЛКИИТЕ ЩЕ,ЩЕ,ЩЕ,ЩЕ...И ОЩЕ ПО ЖАЛКИТЕ АНИМАЦИИКИ НА НАСА И ХОЛИВУД!!! И ТОВА СА ФАКТИТЕ!

Да го е.. Тамън са бях закахърил, че соросптините са изпукали от високата слънчева активност, а те плющят банери при Гогоф.

Много пъти се употребява ЩЕ!

Къф космически кораб е това бе? Това е "Пепелаца" от култовия филм "Кин-дза-дза", на гениалния пророк Георгий Данелия! Леко лъснат, пресно боядисан и готов да се отправи да пътешества по планетата "Плюк"! Русия има достатъчно "луц", не знам само откъде ще намери "Гравицапа", необходима за междупланетни пътешествия! Мухахахахахахахахахха! Отдавна не съм се смял с такъв кеф!

Взе ми думите от устата :):):)

У наше село ВИКАТ: ПРОС' - та му лесно!

На тея им се разпадат дръжките на новите коли, тръгнали на луната да ходят :D Мъкаааааааааааааааа..........

Падат им надлезите бре, даже още непостроени и вече се рутят

Коментарите са пълна трагедия - т'ва само идилопоклонничество се вижда - на кого ракетата е по-голяма. Липсата на елементарни знания води до необходимост от 'вяра', няма мисъл само субективни пристрастия. Ей ви неколко прости факта: - човечеството няма работеща алтернатива на химическите РД, които са на предела на възможностите си за оптимизация (специфичен импулс) - непригодни за продължителна работа и неефективни за пилотирани полети по-далече от Луната. - ниската ефективност на химическите РД прави всяка инициатива за превоз на товари извън земна орбита във финансов крах, а пилотиран апарат в ковчег - факт! - независимо от предназначението си всеки космически апарат трябва да си носи 'всичко' още от стартовата площадка на Земята - разходка на хора извън земна орбита е химера, защото е физически нерешима задача. - увеличаване на дължината на полета е свързан единствено и само с увеличаване на масата/размера на летателния апарат. НАСА решиха да спестят някоя кинта на данъкоплатците и отвориша вратата за частните предприемачи, Мъск като типичен предприемач продава 'идея', хората вярват и дават мангизи за очевидно невъзможни неща - може да настъпи революционен обрат в нещата, а може и да загуби много мангизи. Русия има космическа програма, която възнамерява да изплати, чрез усвояване на ресурси от Луната, не е много амбициозно, но предвид възможностите на съвременната ракетна техника е постижимо - верно изглежда малко атавистично от гледна точка анонсите на Мъск, но е реалистично. Китай и Индия също споделят мечти, но работят по реалистични цели. Кой ще постигне съществен пробив в ограниченията на съвременната космическа техника е съвсем друга работа, подходите са различни.

Колко часа я писахте тази политреч, дрогарю Политработник? Чия сонда беше на Плутон? На СССФСР или на НАСА? Кой има сонди извън Слънчевата система? СССФСР или НАСА? Кой стъпи на Луната - Серьожа или Нийл? :)

К'ва политика бе, политика има само в твоята глава, т'ва в кои лъскави закани за усвояване на космоса ще си избереш да вярваш си е твоя работа. Аз не виждам никъде съществен пробив - само анонси за невъзможни неща, ти виждаш ли нещо, или само ни показваш какъв е наклона на вярата ти?

Гледам, и им се чудя на нашите олигофрени еврогейзери. Говорят Спейс Х туй, Спейс Х онуй...Ама Спейс Х е повече онуй! Щели да ходят до Марс смешниците, до Луната....И така до Марс ходят от 2017 година..после стана на 2018..2019...2021.....2024 после стана на 2030...2050 и т.н ЗА ПРОСТИТЕ И МАЛОУМНИ ДЕБИЛИ!!! СПЕЙС Х НЯМА ДОРИ ЕДИН, ПОВТАРЯМ ДОРИ ЕДИН ПОЛЕТ С ЖИВ ЕКИПАЖ...ПЪК ТРЪГНАЛИ КЪМ ЛУНАТА!!! БЕ КАЧЕТЕ СЕ ПЪРВО НА ОРБИТА, БЕЗ ДА ДРИСКАТЕ ПАРИЧКИ НА РУСНАЦИТЕ, ЗА МЕСТА НА ТЕХНИТЕ КОСМИЧЕСКИ КОРАБИ СЪЮЗ, ПЪК ТОГАВА ГОВОРЕТЕ! СИГУРНО ЗАТОВА И НАСА ЗАКУПИ ОЩЕ МЕСТА ЗА РУСКИТЕ СЪЮЗИ, ЗАЩОТО ЗНАЯТ КОЛКО Е НЕНАДЕЖДЕН КАТО СИГУРНОСТ И НАДЕЖДНОСТ СПЕЙС Х. А ДРАГОН , ДОРИ НЕ Е РЕАЛЕН КОСМИЧЕСКИ КОРАБ, А ЕДИН МАКЕТ БЕЗ ИНСТАЛИРАНИ И ТЕСТВАНИ ВСИЧКИ СИСТЕМИ, НЕОБХОДИМИ ЗА РЕАЛЕН ПОЛЕТ С ЕКИПАЖ! И ЛУДИТЕ КРАВИ ЩЕ ИЗСТРЕЛВАТ НЯКОГО ДО ЛУНАТА....ДОРИ БЕЗ ДА СА МИНАЛИ ПЪЛЕН ЦИКЪЛ ОТ ИЗПИТАНИЯ, И БЕЗ ПРЕДИ ТОВА КОРАБА ДА Е БИЛ ПИЛОТИРАН ОТ ХОРА В КОСМОСА...ПОНЕ ЕДИН ПЪТ?! ЕВАЛА! ТИЯ СА ПО-ГОЛЕМИ КАМИКАДЗЕТА И ОТ ЯПОНЦИТЕ!!! А КАКВО СТАНА С РАКЕТИТЕ ЗА МНОГОКРАТНО ИЗПОЛЗВАНЕ НА СПЕЙС Х?! НЕЩО НИТО ЕДНА ОТ ЗАВЪРНАЛИТЕ СЕ И НЕ ВЗРИВИЛИТЕ СЕ РАКЕТИ, НЕ НАПРАВИ ВТОРИ ПОЛЕТ...ЗАЩО ТАКА ВЕ, СМЕШНИЦИ!!! НАЛИ УЖ БЯХА А МНОГОКРАТНО ИЗПОЛЗВАНЕ?! САМО ДЕТО СЕ ОКАЗА, ЧЕ ЦЕЛИТЕ ИМ КОРПУСИ СА В МИКРОПУКНАТИНИ, ПОЛУЧЕНИ ПРИ ГОЛЕМИТЕ ПРЕТОВАРВАНИЯ ПРИ КАЦАНЕТО!!! СЪЩОТО Е И ЗА ДВИГАТЕЛИТЕ ИМ!!! И ЗА ВТОРИ ПОЛЕТ ТЦЦЦЦ, ТЕЗИ РАКЕТИ НЕ СТАВАТ!!!!ПРОСТИТЕ ЕВРОПУТАЦИ, НЕ СА ЧУВАЛИ ЗА ТАКОВА НЕЩО КАТО АМОРТИЗАЦИЯ КАКТО ИЗГЛЕЖДА. ЩЕ ЛИТНАТ ЛУДИТЕ КРАВИ КЪМ ЛУНАТА.....АМА В НЯКОЯ АНИМАЦИЙКА ИЛИ НОВ ФИЛМ НА ХОЛИВУД КАТО МАРИСАНЕЦ...ИЛИ НЯКЪДЕ СЛЕД 2050 ГОДИНА...КОГАТО ВЕЧЕ РУСНАЦИТЕ ЩЕ ИЗСЛЕДВАТ ЦЯЛАТА СЛЪНЧЕВА СИСТЕМА. ФАКТ!!!!

Ахахахах.... гейзер путакът се завълнувал нещо :)))))) Ама Кончито, SpaceX е основата преди има няма 15 години... и вече летят и то много успешно и то много по-евтино. Колко десетилетия му трябваше на СССР да изкара жив човек?! А колко изпечени са останали в космоса - няма и да си кажат! Само в Байконур наведнъж изгориха 200 на земята. За периода 2017-18 SpaceX има повече планирани полети до МКС от целия ти Роскосмос. На всеки 1 полет на руснаците се падат по 2 на американците - при това от две частни компании. Руснаците са велики само, когато ти разтварят бузите. ;)

В момента на живо в Ютуб и на руски можете да гледате стартирането на SpaceX Falcon 9.... а... докато го напиша и излетя :)))))) Ще изчакам да видя дали няма да гръмне... и поствам! "Очень красивой запуск" - вика коментиращият руснак :) - "Очень красивая картинка. Джен отключатся двигател Мерлин сейчас..." - чуеш ли, педик... двигател Мерлин не RD-180 :)))))) Айде... не гръмна :) Велик е Мъск - преди 15 години нямаше SpaceX - вече извършват комерсиални полети на по-ниски цени от всички :)

pink floyd бяха там 1974 г и то от обратната страна.

На обратната Страна, всички знаем, че живеят Транформаторите :)

След десетина години вероятно полет, 2040-та още по-вероятно нещо наистина реално, с две думи руснаците ще постигнат нещо почти стотина години след американците, които известен период ходеха всяка година до Луната още през 60-те.

През 2001ва година Елон Мъск отишъл в Русия да си купи евтини ракети, но не намерил и на връщане си рекъл - "Абе що ни си направя ракетите сам?" и основал SpaceX. За периода 2017-2018 SpaceX ще изстреля повече ракети от Роскосмос, които ще доставят товари до Международната космическа станция. Между другото за същия период на 1 руски полет се падат 2 американски. А честито - за 15 години един африкански комсомолец постигна това, колкото цяла банда руски партийци с целия руски бюджет направиха за 70! :))))))))))))))))))))))

Ееее, голяма радост за русофилчетата. ЩЕ кацат на луната! Айде дано всички кацнат там, че да си починем от идиоти на земята!

2040г. ще е полета, а от сега набират космонавти??? Ми те още не са се родили ма како.

Безспорно Русия има технологията, макар да са чести авариите. Но пари няма да има определено за това начинание. Лунната надпревара е загубена за руснаците още през 1969 а една такава новина очевидно е поредна руска пропагандна акция. Ще, ще и ще. Хайде де...

Всъщност доста е спорно. От Корольов до сега не са измислини нищо ново. Даже великият им РД-180 двигател е модел 1970-та

баце....70-та е НК-33.....РД-180 е вече последваш фактор и съответно е измислен по-късно, но и това няма значение, след като никой друг още не е измислил по-съвършен двигател!

От поляците и украинците откраднаха земя, после откраднаха от татарите и чукчите, сега искат и от македонците да откраднат.

Баба Яга ще бъде командир на новия кораб Федерация

някое Трани, Лесбос или открит педал:)

До Луната или до лунапарк

Кин-дза-дза!

Американците никога, ама никога не са кацали на Луната. Това го знаят и малките деца. Самият режисьор Стенли Кубрик си го призна на смъртния одър, че е снимал холивудската продукция "Кацане на Луната", но на някои това не им изнася.

Кацали са. Дори на Луната е имало повече хора от колкото на дъното на Марианската падина.

Това в някой роман на Жул Верн ли го чете?

Защо американската НАСА ще наеме британски режисьор публична личност да снима кацането?

както се пее: париии, париии, париии....Париии парии, париии...Връзки и контакти. Наемаш най-добрите.

Само най-великите шмуловци още не знаят че това интервент с режисьора е фалшиво. Дъщеря му призна това много отдавна другари.

Каква е тази нова мания по Луната? Всеки ден разбираме кой е по-напред в полета до Луната или някоя друга планета все още в нашата слънчева система. Защо вече четиридесет и кусур години след като американците като на шега кацнаха там, сега е толкова трудно! Та трябвало нови ракети. Та трябвало няколко пробни полета. Та трябвало нови скафандри и какво ли не още. Как можаха толова лесно тогава, а сега е ..... толкова трудно?Не би ли трябвало да е обратното. Или сега вече ще е на итина!!! Не само на кинолента :)

Алкашите за чаша бояришники до Мар(к)с ша стигнат.

Преди е било лесно, защото техниката е била дуракоустойчива - предимно манивели и педали и малко техника с лампови транзистори, която космическа радиация не я лови. Сегашните нанотехнологии произвеждат толкова фини уреди, че всяко микроскопично трепване в космическия радиофон е пагубно и ги изпържва. Та затова. Предимно се работи в момента за надежден щит от всякакви лъчения, и едва когато това стане и ако стане изобщо, ще може да се осъществят полети по-далеч от земната орбита.

'малко техника с лампови транзистори, която космическа радиация не я лови' - ей това ако го обясниш цена няма да имаш, с особен акцент върху 'лампови транзистори'. п.п. по-големи тъпни не съм чел отдавна, умилително!

Ами просто трбват много средства, а засега няма голям смисъл от подобен полет.

Зора е да не ги изпревари Китай. Със САЩ те въобще не се сравняват. Сравняват ги разни русофили в мрежите и без да искат ги правят още по жалки!

Егати наглите лъжци са ватенките. Десетилетия минаха от както американците многократно кацаха , а те тепърва щели да строят нещо. Като се има в предвид скапаната им икономика и темповете с които работят комунягите, ще минат поне още 10-15 години и тези космонавти които търсят ще се пенсионират , а може и да се гътнат.

Разни мушморочета тук твърдят, че не сме славяни.Ами, ако не сме, какво е написал онзи монах от Атон,бе, умници???Как се казваше историята -История саксобългарска или История славянобългарска?

И ти ли си БРАТ на руснаците? Цяла сутрин чакам един от KGB да ми разкаже как е станало (за баба си и майка си де) а той се крие. Щом се гордееш с палавите си родители го сподели!

A НА ТЕБЕ БАБ ТИ С ИЗВЪНЗЕНЕ ЛИ СЕ Е ПЕРКАЛА ,КА ТИ ГЛЕДАМ НИКА ...!!?

Ония монах от Атон може да напише, каквото си иска, може да напише, че си африканец. В крайна сметка е бил монах, а не антрополог или генетик.

В БГ генетичният фонд е навярно най-разнообразният в цяла Европа. Човек може да види на улицата всякакви - и такива, дето да минат за славяни (поляци, руснаци), и такива дето могат да минат за турци, и такива, дето могат да минат за немци/англичани/щотландци (из шоплъка е пълно с такива, явно някой легион кръстоносци е хартисал на времето там някъде). Може би само в щатите са им по-разнообразни гените. Където и да съм бил из Европа хората са много по-еднакви отколкото у нас. Малцина са славяни като ген, езикът ни е правилният славянски естествено - останалите - руснаци, сърби, всякакви - говорят развален български :D.

чети повече мило другарче...Великият Паисий е написал История СлавноБългарска,ама московските ти началници лееееекичко са я преправили..прочел ли си я!!!??Така си знаех...в нея почти не се споменава за примитивите наречени Склавяни!!!

Всъщност, по-скоро руснаците не са славяни, в старите източници ги наричат венети, а това, че езикът им е близък до българския, не е доказателство, понеже и румънците допреди два века са имали в речта си 70% български думи. Освен това, точното название е не славяни, а словени.

Въпрос с повишена трудност: Кога за последно астронавтите летяха до МКС с произведен в САЩ носител?

А кога последно руснаците изведоха обект извън земна орбита?

Догодина, когато частната компания SpaceX изпрати хора около Луната. Ще напълните гащите! :)))))

По пълненето на гащите са лудите крави от Доналд Дък, и европедалите от Педалсъюза:) Руснаците са по РЕАЛНИТЕ космическите полети.

ПРЕДЛАГАМ-НИНОВА БОРИСОВ ПЪРВАНОВ СИДЕРОВ МАРЕШКИ ДОГАН-ВСИЧКИТЕ ДОВЕРЕНИ РУСКИ ХРАНТУТНИЦИ.

Всичко което постигнат нашите по-велики и кадърни славянски братв - руснаците, е повод за городст и за нас. Ние българските славяни имаме история единствено и само благодарение на Русия и само Руските постижения могат да допринесат за нашия прогрес.

Ние имаме история още преди да има руснаци и русия. И продължението щеше да много по-добро ако "братята" не искаха постоянно да ни "помагат".

Грешка са допуснали вашите, че са те пръкнали!!!

РУСНАЦИТЕ ПРОИЗХОЖДАТ ОТ ВАРЯГИТЕ.А ВАРЯГИТЕ СА СМЯТАНИ ЗА ЦИГАНИТЕ НА СКАНДИНАВИЕТО.ЧЕТИ ПОВЕЧЕ.

А БЕ ТЕ СА НА КУПОННА СИСТЕМА ВЕЧЕ.КАКЪВ ТИ ПРОГРЕС БЕ НИСКОИНТЕЛИГЕНТНИЯ.

Откъде ви намират славяни в България, бе? В България все мургави и тъмнооки пачи. То и в Русия няма славяни - там са пък тюрки и фини.

И ти ли си БРАТ на руснаците? Цяла сутрин чакам един от KGB да ми разкаже как е станало (за баба си и майка си де) а той се крие. Щом се гордееш с палавите си родители го сподели!

Хахахаха, велики и кадърни... Хайде на руските компютри.

Самоубийци! :)

Нека опитат, все някога е хубаво и те да видят как е на Луната - бедната земя македонска.

Русия щяла да клацне на луната след 10 години. Но те така са твърдяли и през далечната 1961. Но досега още руски крак не е стъпвал на Луната. Нещо повече. те нямат успешно кацане на лунен ОБИТАЕМ модул с последващо излитане. Там е сложността. Да кацнеш, ама после да можеш да излетиш, да се скачиш с кораба-майка и всичко това трябва да стане без засечка. иначе цената е една - смърт. Пък с каквито темпове работят най-добре да повикат някой да им направи бебетата сега, та след 25 години да са готови за космонавти. Апропо, дотогава американците сигурно ще са кацали и на Марс.

безработицата в дир бг ще намалее - тук е пълно със съветски специалисти

Що не дойдат да си наскубят от Факултето?

трябва да се насочат към бебета. иначе докато са готови с кораба, кандидат космонавтите им ще са измрели. то и за бебетата няма гаранция де...

крави и без това си измраха кой от старост...а кой взривен на техните космически каруци-совалките Челинджър, Колумбия, Спейс Шип 2....А със темповете с които правят от Спей Х- Драгън ще е след 2050година :)

Спокойно, Space X ще стигне Андромеда, когато Роскосмос вече ще строят руски град на Марс!

Да си взимат Лайка и Джафка и да не ме занимават с глупости.

Ще, ще.. ама надали.

Ама в Русия вече доброволно ли става тва ?

Какво е "орбитален полет в междупланетното пространство", каквито вече са били извършени от Падалка и още един? До коя планета са летели и с какво? И щом летят до други планети вече, какъв проблем им е Луната, та ще летят до нея чак след 10 години!? ;))

Земята е планета и Луната е планета. МКС се намира в междупланетното пространство , макар и това да се води периферията на земната атмосфера. В този смисъл са летели в междупланетното пространство на орбитален полет около Земята. И хора може да не са летели, но имат достатъчно апрати летели до Луната, Венера и Марс

Рибата още в морето, те турнали тигана...

Такива новини - на 1 април!:)

кацнаха успешно! .....Първоаприлска шега! :)

Челинджър, 10 кацания. Колумбия 28. Роскосмос нито едно. Е няколко тук на земята на парния самолетоносач. 17 конкурс... Нормално. Докато дойде време да литнат и остаряват.

То понеже, ние българите сме пионери в космонавтиката и разполагаме с колония на луната, тЪ ни се мисли, че е първоаприлска шега. В момента даже се планува втора колония на Марс, а имаме и планове за орбитална станция на Сатурн. Космическата сонда Дондуков 2 е близо до напискане на Слънчевата система, а сондата Банкия взима проби от ядрото на Юпитер. От космическото дружество Джипси джелязо и спейс крап планират да построят втори завод за рециклиране на отпадъците в орбита около луната. Американски самоубийци-атентатори нанасят много голями поражения на космодрума у Перник, а руски хакери са причината за неуспешния пуск на ракетата носител Шипка 12 от втория ни космодрум във Варна (който даже е и атракция през летния сезон), като астронавтите ни около Земята са лишени от ракия, сланина и расол. Ес ни налага или поне се опитва да ни наложи ограничения в завладяването на космоса, Ердоган за пореден път казва, че извънземните етноетнически и мултиетнически конфликти не.са тяхна работа и няма да приема бежанци в Турция, иначе ще ги използва с/у европата.

Само двама българи са били в екипа на Аполо и нито един в екипа на СССРската космонавтика.