17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Случват се такива работи ...

BajMihal

Сега да очакваме вълна от злорадни коментари, как "краварите" нищо не можели да правят...

То за това се правят тестове, следващият път ще го направят по-добре.

предимно такива

че нпома прашка ,която д ги метне чак до космоса!

нищо немогат да правят и баба Килъри гопроумя това още преди президентската каманищ и тов аи беше най голямата болка!

Замръзнали са клапаните на кислородния резервуар. Голям праз! Отвсякъсе е нарушна процедурата за тестване на конструкцията. Тя се тестира само с вода! Но какво да ги правиш. Който не спазва процедурите, търпи загуби.

Ако сте на прием и се из пус неш, ама мащабно, дали ще обявиш, че е било очаквано и няма да ползваш тоалетната по политически и икономически причини?

Казах ви, че това нещо много прилича на бракма. Изглежда не само прилича. Но като цяло, добре е, че хамърите се стараят. Още някое десетилетие и наистина ще пратят човек на Луната.

Гръмнал Бойлер у тръстика.

Всяко начало е трудно и е свързано с проблеми. А и тестовете са за това - да откриват потенциални пропуски и грешки... Това е прототип1, а СпейсХ строи още 2 прототипа на този кораб...

Добре, че е нямало марсианци на борда.

Като завършат модернизацията на Студиото в Мохаве, няма да гърмят

Поограмоти се малко преди да пишеш тъпотии. Това е МК2 - втори прототип. Той не е предназначен за междузвездни полети, а само полет върху тягата на реактивните двигатели на няколко километра височина - тук аеродинамиката не е от значение. Добре е корабът да се взриви при тестовете - така се тества на макс и кой елемент би поддал първи. Мъск има над 50 последователни безаварийни изстрелвания, той изцяло промени концепцията за многократно използване на ракети. Г-н Никой от Дир Бг тръгнал да дава акъли, я си включи на друга програма.

Нищо ново на западния фронт. Хамериканците пак доказаха, че без помоща на Холивуд не биха могли да летят в Космоса.

Заради такива дървени всезнайковци, каквито са по-голямата част от коментиралите преди мен, човечеството е на този хал! Да са живи и здрави "некадърниците" като Илон Мъск!

То това не единствен случай знаете ли още колко клипчета на гръмнали Тесли има в нета :D

Това се цел ПАраход бе. Какъв кораб?

Такива ракети, или "космически кораби" правехме с приятелите от квартала - консервена кутия, малко карбид от близкия строеж и бум - "към простора и отвъд"...

Е, аз нямам претенции да ги разбирам тези неща. Но прав си, първо ще се взриви един слаб елемент, после друг и така нататък. От колко елемента е тази конструкция,? Да знаем още колко взрива ще има.

Мейджър Том пак не си е пил хапчетата и не е надянал осмирителната риза преди старта.

Ако този чайник излети ,аз ще си отрежа ..... !

Няма нужда! Илон е един шмекер, който цуца пари от бюджета за себе си и приятелите си. Ако продължават така, ракетата ще им излезе златна. Дори няма да се учудя, ако ли не са я гръмнали съзнателно, за да получат още пари или да скрият дефекти в проекта.

да са живи издрави нашите Освободители - руснаците, че без тях човечеството Космос нямаше да види а такива прозападни подлизурковци като теб и компютър и интернет нямаше да имат...

Това повече прилича на кюнец за печка. Но да, постиженията са като на махленския космодрум.

да ама разликата е че вашите са работели . не кат тоа ГЮМ

Не че съм някъв фил ама като гръмне нещо Руско -> уу ушанки ватенки пияници незнам какво, гръмне Американско нещо е няма проблем случва се бла бла? Хайде обяснете!

Космически кораб на метан...да викнат някой наш бакшиш да им настрои метановия инжекцион, да не се излагат...

тролерастчетата само бичат минуси и не смеят и 1 дума да напишат за високотехнологичната консерва, вече изтърбушена, на илон муск. Що бе джуджета злобни? той бай ви муск оправи тунелите в калифорния дет ще се движат неговите китайски елоктроколки, че и Марс превзе. По същество - неприятна, но очаквана комбинация. Прочее няма да се мине само 1 взрив. Пътят нагоре е осеян с хиляди взривове, тъга, болка, прекратени животи на прекрасни хора. Това е животът - радост и тъга.

Краварите се излагат с тоз варел ! Не са чак толкова прости! Имам чувството ,че някой си прави майтап !

а тестове на мостове и тунели как се правят ? построяват го и ако не паднат значи стават ???

могат да се примолят и да си платя на руснаците, я на китайците и пак да видят що е Космос!

"Именно от изключително способният Starship зависи колонизацията на Марс, а космическият кораб може да превозва 100 човека до Луната или до всяко място на Земята за 20 минути." Нищо не може да превозва. Както се вижда ясно, не може да отлепи, а е изключително способен само да се взривява. Важното е инвестициите да вървят и пирамидата да облагодетелства определена бройка хора. Някъде някои истински екип с много по-малко средства мъчли и тихо разработва наистина нещо, което сигурно след 10-20 или 30 години може и да става, но не го правят показно, защото са наясно колко е сложно и как не става лесно и бързо, но на Мъск целта му е друга, да прибира едни парици и да се въртят далаверите.

не е варел а ГЮМ. научете терминологията : )

Когато се взриви кораб на НАСА ревът: "Парите на данъкоплатците са хабят за глупости". Когато се взриви кораб на Сейс Х: "Еми така се случава прогреса". Нищо, че щаст от парите на Спейс Х са от бюджет на НАСА :)

И на какъв хал точно е човечеството?!?

Аха.... взривяването било напълно нормално и очаквано..... колкото и много малката аномалия която взриви и Крю Драгън...и тя беше очаквана.... Само странно защо ли, после триеха от туба видеата с нея...но спокойно! И ние очакваме корабите на Мъск да се взривят редовно! Нищо ново, нищо изненадващо.

Не ме мущава това че има неуспешно изпитание - в сложната космическа техника това е нещо редовно и то не само руско а и американско,френско,китайско...Смущава ме помпозната и самохвална изцепка на един съвсем неизпитан прототип - представянето на кораба преди месец.Май че целта на тази смехотворна гюрултия беше повече финасово-рекламна отколкото представяне на технологичен пробив!

Естествено, че инцидентът е бил очакван. Помним предишното влизане в "аномален режим", дето после гасиха цялото хале. Совалките и те редовно влизаха в "аномален режим".

е те в статията даже казват, че много добре се получило че е гръмнало

Махни си ушанката че ще ти си прегрее умната главица!

да в Плевен така му казват

Нещастен трол!

А питахте ли еколозите какво мислят?

Закривай тоя говедарник!

Хапчетата...

При това с 14 /четиринадесет/ загинали...но ако им припомниш някои веднага те изкармат "комунист" , "ватник" а не искат да забележат че немците наричат цялата програма Спейс шатл "АМЕРИКАНСКА ХЕКАТОМБА"

че не са затрили цел екипаж, както редовно ставаше със совалките!

Ииииии... отново си заслужи копейките с глупавия си коментар!!!

Гърмят ли хапчетата?!!!! Ако са "Марсиански" гърмят