17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ползвам WIN само за настройка на полетния контролер на дрона, понеже няма ютилка за линукс. Косите ми побеляха от тоя WIN.... Сега съм линукс и чакам спокойно да ми окапе косата.... ама спокойно !

Търкалям седмица с '98 интерфейс. M$ ако искат кръгъл да си го направят уиндоуса.

Колото повече Майкрософт се опитват да копират Епъл а сега и Гугъл нещата не отиват на добре. Накраят ще се о....т ама много зле.

Вече ги изхвърлих от всекидневието си почти и карам само на Лин. минт. Само на работа сме с вин10ка. Там не виждам скоро да има как да я отхвърлим. Зависими сме от клиента, а той почти винаги е на МС-продукт.

Абе, изобщо, не знам какви ГЪЗайнери и специаУисти работят в "малките меки", но фактът е, че след Windows 7, специално дизайнът им става все по-постен, скучен и безвкусен... Е, лично мнение, разбира се. ;-) Иначе, като чисто софтуерен продукт, Windows 10, става все по-адекватен и адаптивен по отношение на хардуера... което е добре, разбира се. Само дето досадата от постоянните ъпдейти и кръпки си остава... Но когато искаме нещата да се развиват, така е... Няма пълно щастие ;-)

Тия хора не се научиха да не пипат неща с които хората са свикнали.

Това прилича на Линукс с XFCE хахахаха

Нещастници крадливи, едно към едно кражба от свободната ОС

Крайно време беше.. стига с тея гадни закръгления и простотии...

Аз съм реалист. Не харесвам Windows, но е даденост и се примирявам с нея. Използвам Libre Office, Linux сървъри, имам си даже стар лаптоп на който сложих Chrome OS. Но повечето ни компютри са с Windows и Microsoft Office. Конкретно в момента Microsoft се лутат как да съвместят интерфейса за таблети и компютри. Понеже актуалният ми лаптоп е 2 в 1 виждам, че се опитват да подобрят режима "таблет", но все още куца. Дано в новата версия да успеят в това начинание.

Боже ....от грозно към уродливо ....! Върнете се към Vista дебили !

stoian

от тия вече нищо не става .. ху.. да барнат ше изсъънее ;)

малко по-малко доближават изгледа на линукс. Windows имаха едно хубаво нещо и това им беше изгледа и навигацията но след windows 7 взеха съвсем да сбозват нещата

И аз първо се сетих за Гнома... Явно са ги налазили млади Линуксджии. Почна се с Визуалното Студио да компилира с ГЦЦ, сложиха и някакъв аналог на Cygwin, а сега и по интерфейс ги налазват...

не... просто кръвта вода не става. windows винаги е копирал ui дизайна на чужди компании, като най-фрапантното е опита от преди 20 години да патентоват стартовият бутон със скрийншот-ове на GNOME-ският taskbar.

Вижуал Студиото не компилира с ГЦЦ. Има си собствен компилатор (който между другото е по-добър от ГЦЦ), но предоставя възможност да се ползват и други компилатори, между които и ГЦЦ, може и ЦЛАНГ, например. Майкорсофт се отварят и това не е, защото са ги налазили Линкуксджий, а е стратегически избор. Искат и да размият границата между тяхната ОС и Линукс, най-вече за девелопери, което не е лошо. Още повече, че Майкрософт, заедно с още няколко големи корпорации са сред основните контрибутори кум Линукс...тъй де, ако си мислите, че Линукс е някаква анти-мс история, жестоко се заблуждавате.

Нищо добро не очаквам от тази фирма, не разбирам как още не са фалирали? Скапаха си операционната с-ма, скапаха Нокия, скапаха Скайп. От какво се издържат?

Ами едни трибуквени организации ги спонсорират...

Windows 10 не е за идиоти ! Скъпи идиоти ползвайте си Линукс и не коментирайте това което не разбирате !

Точно за идиоти е без критично мислене на които им се казва какво е хубаво и то става на сек. хубаво за тях - колкото и да е бъгаво както е със всяка нова версия или надграждане на windows.

бих се съгласил по-принцип, но съм виждал и доста скапани приложения и на Линукс.

На баба ти фърчилото

Илиянчо, след като явно лично си пробвал Windows10 и си разбрал, че не е за такива като тебе, защо тогава насочваш подобните си към линукс? Ти гьола не можеш да прецапаш, а тях ги буташ към маратонско плуване. Колкото до какви хора позват кои операционни системи, практиката и статистиката ясно си показват какво ползват идиотите и мързелите. От години не се е променило. Че даже и нея ОС не могат да ползват и един куп колеги работещи поддръжка им показват къде им е изчезнал бутона, дето в предишното издание на Джам ОС е бил в друго меню. А най-големия майтап са пишман windows фенбойчета като тебе, дето от години разсмиват публиката и нервят колегите от Windows поддръжката. M$ вкараха linux във ДжамОС 10, допринасят за разработка на линукс кернела, направиха своя линукс дистрибуция за IoT и вградени системи, където видяха зора със собствената им ОС. И продължават в същия дух. Какво по-голямо признание за качествата на линукса от това, че най-големия му конкурент си седна на задника и започна да работи С линукс, а не срещу него? Ама спокойно, както е тръгнало М$ да правят все повече неща линукс, накрая ще ти се сбъдне мечтата и идиотите да могат да работят на линукс, просто защото ДжамОС ще стане линукс.

Всяка следваща версия на windows- a е все по-бъглива! И всяка "подобрена" програма е по-некачествена от старата си версия. И с ОPEN OFFIS, и SKYPE .... Явно Майкрософт имат доста служители, дето трябва по някакъв начин да заработят заплатите си, и същите измислят недоносчетата, от които ние се "гърчим"! Дееба и смотаняците дееба! Фейсбука го нагласиха да ни шпионира, па само той ли?

Ей, деева майка им деева, няма ли да спрЪт най-сетне. Писна ми с всеки ъпдейт да разместват менютата и всеки път да учиш наново! Не разбират ли, че така нямалят производителността на хората, Вместо да направят така, че тя, ОС, да работи както ѝ каже потребителя а не както му хрумне на средния бутон на мишката. През два дена изключвам прозрачността на прозорците и тя пак се включва, казвам му да ми показва всички папки по един и същ начин ама не, решава, че щом има снимки трябва да ми показва tag-овете или като има музика решава, че ме интересува подробности от метадатата. И ТОВА НЕ Е САМО ПРИ МАЙКРОСОФТ!

Както редизайн-наха скайпа. Така го редизайннаха че се принудиха да пуснат за изтегляне старата версия щото просто всички спряха да го ползват. Ама нека, току виж след новия дизайн на уин 10 върнат изгледа на уин 7 :).

не е изключено... win 10 поразително приличана win 1, само дето цветовете са малко по-пипнати (пък и във времената на win 1 много малко монитори можеха да показват повече от 16 цвята едновременно).

Те главите им май са вече квадратни на тия. След всеки упдейт вече по нещо спира да работи и се занимаваме с глупостите им.

тая комуноидна маймуна храчи на Astra Linux явно:))))))

Насила ще ме накарат окончателно да мина на Линукс.

Микрософт са мнооого далече от изобретяване на колелото и кръгчето, требе да почакате до версия 30, сървиз пакк 2.