Microsoft спира Windows 7

Операционната система ще прекрати своето обновление на 14 януари 2020 г.

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

няма по-добро от уиндоус и от майкрософт офис пакета. евала за софтуера и операционната система. това либре, това оупън, са далеч от възможностите на ексел.

А 2008 R2 ще спират ли?

не шпионираме достатъчно, а? На майкрософт хардуерът им все не им стига, кой знае защо.

а погледни си "Таск менаджера" и ми кажи колко неща си пуснал едвновременно. Ха се сети сега какво си пускал на времето на Вин 98.

Че защо вин98 бе колега, направо го върни на ДОС 6.0 неблагодарника. Ама ха, ще иска бозата да работи за него, как ли пък не. От къде на къде? Още малко ще иска и телеметрията, дето на него не му трябва, да спре, неговите данни да са си само негови и да му поддържаме системата колкото принципно си трябва, вместо колкото ние сметнем, че ни изнася. Къде дават така?

Ще ти кажа, що да не ти кажа - вижуал студиото, един браузър и тиймвюъра, като последният работи във предимно във фонов режим и почти не се ползва. Не хаби процесорно време демек. И браузърът забива, студиото се влачи .... на интел седмица с четири физически процесора на 3 и половина гигахерца ... Останалото в таска си го стартира ОС

... е да то още в лиценза си пише, че ОС е собственост на Майкрософт като имаш право само да я ползваш. Студиото вече го отдават под наем и няма безсрочни лицензи въпрос на време е да стане същото и с ОС. Така че с вас нямаме думата по отношение на това, което се използва. Да би зависило от мен бих минал на Линукс

"В момента 40% от пазара на програмно осигуряване е зает от системата Windows 7. Въпреки това Microsoft взе решение за спиране на поддръжката ѝ. Това се прави в полза на Windows 8, макар че тя не успя да спечели сърцата на потребителите." === Не, не се прави в полза на Windows 8, защото за нея лицензи не се продават. Прави се с цел всички да минат на Windows 10, плащайки си нов лиценз, въпреки че имат работещ Windows 7, за който също са платили. Лицензната политика на Microsoft работи по следният начин: 1. Продаваме ви лиценз за продукт (операционна система или офис пакет). 2. За да изстискаме още пари от вас, прекратяваме поддръжката след няколко години, за да купите лиценз за обновен, а не нов продукт. 3. Минаваме към точка №1. И т.н. Подобна стратегия е печеливша за компанията, но в ущърб на клиента. Особено когато клиентът е корпоративен и купува софтуер за стотици или хиляди машини. Вместо да иска пари за обновления, Microsoft иска пари за изцяло нов лиценз за продукт, който всъщност не е нов, а обновен. По дяволите тоя Microsoft.

да ама не. Майкрософт удължи до 10.01.2020 и всеки може БЕЗПЛАТНО да си обнови Вин 7 и Вин 8. А както знаеш глупаче - като си купиш пералня - никой не ти идва на крака да ти слага нови модели в продължение на години. Като ти мине гаранцията и се скапа - ми сорри. не се поддържа по 10 години. Не си дърпаш нова версия от магазина. Няма над 10 000 платени хора които да гледат как обновят пералнята ти за да е по-сигурна. НЕ. Купуваш веднъж и това. Край. Като се скапа - чао.

И по повод на безплатното обновяване до 10ка - първо то беше за период, който ако не ме лъже паметта май изтече, второ - запознатите хора просто си умират да си инсталират операционна система, в чието EULA микромек в основни линии казват "Вашата информация на този компютър е наша информация." Честит GDPR. Честита всичката телеметрия, дето си работи колкото и нейни елементи да изключваш. Да не говорим колко много обичаме това М$ боза 10 да се рестартира, въпреки че изрично си го забранил на всички възможни места. Сюблимния момент заради който поредния администратор тотално му прикипяло и изритал бозата на всички компютри, на които можел и я сменил с линукс, е точно такъв: фирмата му имала планирана презентация пред доста важни хора, компютъра е оставен включен с изрично забранено да се обновява и да се рестартира, обаче той си се рестартира, започва да прилага обновяванията точно когато на хората им трябва за презентацията и за капак обновяванията се сриват и бозата започва да връща същото състояние. За много хора, особено специалисти, windows10 е NT = No, Thanks. Windows7 се обновява когато ТИ му кажеш, не се рестартира без изрично да си го поискал, не идва с EULA вашите данни са вече и мои, а като му забраниш обновяванията идващи с win10 телеметрия някакси има причини да го предпочиташ. И без това одраха по две кожи за лиценза за него, сега алчните твари да си дадат малко зор да го поддържат без да изнудват хората да им минават на новата боза дето за разлика от предишните е неприкрит BigBrother edition.

Не те лъже паметта, но ОТНОВО МОЖЕ ДА СЕ НАПРАВИ ДО ДАТАТА КОЯТО ТИ КАЗАХ. А относно обновяването, дъщеря ми дори може да каже кога и как да се обновява. Не разбирам защо ти големия спец не можеш. Май се досещаме защо. Не те знам колко са те "одрали" мене не ме "одраха" нищо, а и ОЕМ ПРО можеш да си купиш за по-малко от 50 евро. Па да ти пратя някой 14 годишен да ти инсталира стена, да не се тюхкаш толкова за бай ти брадър. Ей... все недоволни бе. Поддържат ти пералнята 10-20 години и пак недоволни. Дават ти новия модел безплатно - пак недоволни. Ми карай си на линукса бе. какво си се затюхкал за МС потребителите. Прекомпилирай през ден новите модули. Прави по 10 инсталации на година щото си прекомпилирал бета бозите. Хайде да не ядем доматите с колците. Имах и аз това "забавление" да ОБСЛУЖВАМ линукса, вместо той да обслужва моите интереси.

Рабоитя софтуер дето работи в 24/7 на СУПЕР отговорен сървър. Вин10 с тия авто упдайте е като руска рулетка, не можеш го спреш да се обновява, а след обновяването - правят промени в драйвери, ядра, сигурност и от 5 пъти - 2 пъти докато тествах софтуера СПИРА да работи! Така че, - слагам и ще слагам 7 даже на най най новите ПС - с Х299 чипсет ...

Ясно колко го "работиш". УинСървър 2018 изрично чака администраторът да започне инсалацията на обновленията и после да рестартира, ако не си задал предварително да стане автоматично. Айде у лево ти и другите разбирачи, дето "работите" неща, до които очевидно не сте се докосвали през живота си.

Истината е, че НЯМА реално нещо ново в Win10. И затова няма смисъл да се минава от 7 на 10. Даже и старото ХП за много хора си е идеално. Логично би било да очакваме голяма фирма като Майкрософт да измисли нещо такова че народа да се втурне да купува (а който няма пари и да краде). Да, ама не.... и се налага насила да тикат на хората 10ката, да спират старите версии и т.н. Даже с Интел договор подписаха, че Интел няма да пуска драйвери за 7ца на новите чипсети . Те така те, с прогреса и пазара.

Използвам нелицензиран уин 7 и съм му спрел всички ъпдейти вече 10 години. Имам го от декември 2008 г. Налагало ми се е да го преинсталирам само веднъж. Използвам нелизензиран, но добре кракнат антивирус и нямам никакъв проблем. Работи на пушка. А влизам в сайтове предемно с азиатско порно от по-опасните източници, но проблеми не съм имал. Чета и много руски сайтове, но проблем не съм имал. Няма ядове да спрат подръжката. Проблемите идват само от задклавиатурното устройство.

Абе когато задклавиатурното устройство е чеки-джия и влиза да гщледа порно... особено азиатско... а па ако е и с тия третополовите... работата е изпусната отвсякъде! Сами си мисли задклавиатурното устройство, че не е заразено и не са го закачили... Ма то какво да му закачиш на един панелен чеки-джия? Ни кредитна карта, ни банкова сметка...

Типично за меките. Тъкмо когато някоя от системите им НАЙ - НАКРАЯ заработи като за пред хората, и те я спират. За да излезе поредното им програмно недоразумение, писано като в час по трудово. Ама алъш-вериша върви, нали?

Пълно безумие е да прекратиш поддръжката на ОС, която държи 40% от пазара. За мен би трябвало да се прекратява поддръжката на ОС със затихващи функции, а Уиндоус 7 въобще не е такава. Дори може би все още е най-популярната ОС в момента.

Седем е най-добрият уиндоус досега.

И той беше дърво в началото и имаше доста бъгове...

Всички заплахи се дължат на "дупки в системата" създадена от МС. След многогодишно кърпене, казват хайде стига сме ви кърпили, купете си нова, ама и тя със същите или още по-големи дупки. Ако това не е подигравка, кое е?