"Милиарди се крадат" в държавния конгломерат Роскосмос

Корупционните скандали оставят в сянката си анонсираните проекти за нови ракети или станции на Луната

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ватният скапан и рушащ се космодром прилича на концлагер от ГУЛАГ. https://www.flickr.com/photos/nasahqphoto/32416099557/in/photostream/

Това е нормално за Русия. За руснаците кражбата е като въздуха-без нея те просто не могат да живеят и час. Това е отдавна вече е вградено в генетичният им код. Както учителят ни по икономика в Москва ни казваше: втората част от заплатата, вие трябва да си я откраднете, не разчитайте на държавата. Мурзилките в Русия започват да крадат още от детските ясли и така до гроб. Най-големият крадец в Русия е Путин. Когда пишут "Россия создаст", читать нужно "хотят украсть". Eсли раньше представление о России это коммуняки, водка, Сибирь, Гулаг затем баллет и Чайковский потом перестройка, почтовые невесты русская мафия, олигархи, то теперь мошенники, оружие-торговцы, шпионы, хаккеры, вредители, травители, лгуны, убийцы, живодеры, раскольники и доппинг скандалисты.

"Съсипан през 90-те години на миналия месец, секторът се крепеше благодарение на търговски договори с чужбина." Редакторите четат ли изобщо какво пишат? Голем смех, хаха...

Вече няма договори - Маск им отне всичко - по-евтини полети, благодарение възвръщаемите степени на ракетите и използването им по няколко пъти... Професионална изработка и управление на целият процес. По-добрите и икономични двигатели на метан. Старши вицепрезидент SpaceX заяви, че компанията е завършила 2013 г. с 10% от пазара (Русия - 60%, ЕС-20), а през 2017 г. делът му ще достигне 45% (ЕС ще има около 40% - само 15). Плановете за следващата 2018 година - 60% от световния пазар на търговски пускания (ЕС - 30%, Русия - по-малко от 10). Скоро ватния скот ще бъде фалирал и вписан в червената книга на изчезвашите алкохолици. На ватенките им остана да подскачат само на батута на Рогозин. Наскоро имаше и Нов пуск на тежката ракета на Маск и брилянтно кацане на трите части - първите два странични блока на сушата, третата - централната на платформа в океана. Като поздрав заа ватният празник на космонавтиката - 12 април... на горките им остана само да гледат напредналите с десетки години американци само по телевизията.

На космодроме Восточный нашли критические дефекты: https://lenta.ru/news/2018/11/27/vost/ -NASA InSight кацна на Марс. -В "Роскосмос" бяха откраднати стотици милиарди рубли, -новия космодрум е дефектен, -ракетите падат, -спътници не работят. -Това е технологичен пробив в името на Путин! Как да не се гордеят кремле-ботовете с Русия!

друго освен кражби има ли? Само природни ресурси, нискотехнологични производства (алуминий, дърво) и това е... Всичко друго е кражбА!

Звездна корупция. Икономическата и технологичната ефективност на Ангара повдига големи въпроси. Създаден от почти четвърт век - от средата на 90-те години на миналия век - семейството на ракетите летяло ЗА 25 ГОДИНИ - в леки и тежки версии, само два пъти !!! ( през юли и декември 2014 г.), въпреки че за създаването на ракетата са нужни повече от два милиарда долара. Днес цената на стартирането на еднократен тежък превозвач Angara-A5 е близо сто милиона долара, което го прави неконкурентоспособен в сравнение с ракетата Falcon 9 на американската компания SpaceX. Появата на международния пазар през 2020-те години на нови американски, европейски, японски, индийски и китайски ракети няма да остави никакъв шанс на Ангара.

Секторът обаче бе съсипан след разпадането на СССР, а в последно време понесе няколко унизителни провала..Е да де! Щот в кочината Краваристан няма НИКАКВИ АМА НИКАКВИ ЗЛОУПОТРЕБИ , КАТАСТРОФИ И АВАРИИ!! То само заради това ракетите на Мъски гърмят през една, а Спейс Шипа дето го отнеселекия ветрец, и остатъците от него- което си е един кюнец щели да го изпитват! А какво стана с Крю Драгъна....който се взриви на парчета като пиратка и отнесе половината стартови комплекс в Кейп канавъръл, дори го имаше в нета краварския позор, но побързаха да махнат от туба клипчетата с гърмящия кенеф, за да не се излагат пред целия свят разбирате ли.... Топ и затова краварската космическа програма на Мъски която УЖ е "ЧАСТНА", е изцяло финансирана и субсидирана от Путкагона и НАСА които наливат ли наливат милиарди долари НА ВЯТЪРА! Руските ракетио поне летят и вършат това за което са създадени, а не се взривяват или давят като ютии в океана.

А бе ти да не си роднина на Нинова? Гледам, имаш същия талант да лъжеш нескопосано. Постарай се повече бе, вкарай малко истина в лъжите, та да са по правдоподобни... то бива некадърност, ма и една работа да имаш - да лъжеш и нея да не можеш да свършиш като хората... егати и безполезния трол...

Спейс Х е със над 70 полета и два провала, а от 2010 г. досега гръмнаха 14 руслямски ракети. НАСА и военните формират под 30% от приходите на Спейс Х, докато при Роскомикс вече са 100% държавните субсидии и приходи.

...че "дори Супермен не би успял да се справи с тази лавина от проблеми"." Цялата Русия е така, това не е изолиран сектор. Страната е пред разпадане. Корупция, стагнация, липса на иновации, абе тъжна работа, но в главите им са само войни и заплахи. Агресори от крайвреме.

Боли ли ни к... за РОСКОСМОС!?Интересуваме следното,кога доказаните и ВИДНИ крадци ще бъдат осъдени в Б-я?Как ще ни върнете парите?

Където има пари, навсякъде се краде! Не е само в Русия, и в България е така и в Англия е така и в Германия е така и в Украйна и така и в Румъния е така и в Швейцария та дори и в Китай.... за САЩ .. то те са го измислили това!!! Има обаче една разлика..... на едни места се водят разлседвания, търси се отговорност и т.н. и т.н., докато на други само се шушне по улиците, че политиците, военните и т.н. крадът, и никой не им търси отговорност за нищо.... Вслучая с Роскосмос се водят разследвания, хора бягат с надеждата да им се размине и т.н.... Това че има корупция и се краде не е страшно... докато има пари ще има и какво да се праде, страшното е когато случаите на корупция/кражба не се разлседват и на виновниците не им се търси отговорност!

Русия, Англия, Германия, Швейцария - по стандарта на живот се ориентирай къде се краде повече. И както самият Путин призна - борбата с корупцията 'подкопавала устоите на държавата'.

Само ще припомня, че първият и единствен финансов одит на Пентагона миналата година показа неправомерни плащания в размер на $21 трилиона. В Роскосмос корупция за €10 милиарда евро при €1,4 трилиона БВП, т.е. корупция за 0,71% от БВП. В Пентагона корупция за $21 трилиона при $19.39 трилиона БВП, т.е. 108.3% от БВП. В Русия има осъдени за корупция, има и още преследвани за корупция. В САЩ докладът беше покрит и нито президента, нито сенаторите посмяха да надигнат глас срещу очевидните кражби. От всичко това следва простият извод, че корупцията на запад е институционализирана и е част от управленския модел.

Те ти широка душа значи - сичката мара втасала, за разхищенията на Пентагона се завайкала. Мааааалка подробност че получават реална модерна техника, а не анимации и анало-говнетни фантазии.

Те ти широка душа значи - сичката мара втасала, за разхищенията на Роскосмос се завайкала. Маааалка подробност че единствено Роскосмос качва астронавти в космоса, докато американските щайги гърмят (crew dragon) или са все още само мечти (SLS).

В Русия и бившето соц. пространсхво се краде чрез криене на доходи, в САЩ се краде чрез надписване на несъществуващи доходи.

сериозно ли? къде можем да го прочетем това или данните ги имаш само ти? ;)

Ми, що не пробваш с Гугъл? Пишеш 21 trillion missing и виж колко много информация и дезинформация излиза :D Няма нужда да ми цитираш дезинформацията, която NYTimes и компания са публикували. Фактът е, че докладът за неправомерно изхарчените пари е бил публикуван, но в последствие е свален и засекретен. С други думи, крият истината. В Русия гонят крадците. В САЩ ги прикриват, а преследват тези, които ги изобличават (тези като Сноуден и Асанж).

ами написах го и няма никакви такива неща. което доказва ЧЕ СИ ЛЪЖЕЦ защото навсякъде пише "The misleading"!!!!

а бе папагал червен - ДВАДЕСЕТ и ЕДИН ТРИЛИОНА ЛИ БЕ ? ДВАДЕСЕТ И ЕДИН ХИЛЯДИ МИЛИАРДА ЛИ БРЕ ? ТИ НОРМАЛЕН ЛИ СИ ( РИТОРИЧЕН ВЪПРОС ) Че то това им е сумарно сигурно то ВСВ досега бе......те 70 год. на фотосинтеза ли са карали ? П.П бърза справка в интернет : 96-та 266 млрд. , 2015 г. - 637 млрд. , като рекордна е 2010 с 737 млрд. за последните 30 год. сумарно ок 12 трилиона , преди това ако какрат с по 250 млрд.годишно им трябват още 36 години за да се докара сумарно 21 трилиона т.е от 1960 година....всъщност от доста по-рано щото бюджета постоянно расте ( ок. 3 пъти за последните 25 години )

Защо не вземеш да потърсиш $21 Trillion Missing в гугъл, пък после да ми обясняваш? Фактите са прости - имаше пълен доклад качен на сайта на Пентагона. Наблюдателни американски журналисти и университетски преподаватели го намериха и анализираха. Изводите бяха потресаващи - изхарчени $21 трилиона неправомерно, извън официалния бюджет на Пентагона. Останали са скрити, защото военните имат право да засекретяват разходи свързани със секретни проекти. В рамките на 1 ден след като се вдигна шум, докладът беше свален и засекретен. В пълен синхрон с прикриването на доказателства, наизскочиха отрядите псевдо-журналисти от CNN, NYTimes, Washington Post и подобните, да "обяснят" каква била истината и, че не било вярно това за неправомерното харчене на пари. Не били верни, разбирате ли, изводите на хора разбиращи, преподаващи и развиващи науки като математика, статистика и счетоводство. Съвсем друго било, неправилно счетоводство и не знам си какво. А, ти едно търсене в гугъл да не можеш да пуснеш за 21 трилиона долара?! Човек направо да ти се чуди как оцеляваш при такава липса на елементарни умения.

Както казах и по-горе - ти си ЛЪЖЕЦ които не се е научил да ЧЕТЕ статиите, а само да заглавията.

разлика м/у НАСА и ПЕНТАГОН правиш ли?

Добре, де. Я, обясни следното: Защо корупцията в Роскосмос всичкото соросоиди я генерализирате като морален упадък на цяла Русия, а в същото време извънземната корупция в Пентагона някак се оказва изолиран случай, който не е присъщ на САЩ и всички останали държавни компании и предприятия, в частност НАСА?!? Затова всички ви се смеем к'ви сте ултрапрости, защото прилагате двойни стандарти за абсолютно всичко. То е ясно, че интелектуалният ви капацитет е малко под този на хлебарките.

Ха ха ха Е те тука тоя отдолу утепа рибата. Русия НАЙ НАЙ корумпираната държава в света....срам за държава която има всички полезни изкопаеми, да е сред най бедните държави на света....оше умират хора от глад там

то пък в НАСА са цвете за мирисане

дОЛНОПРОБНА соросоидна и цру пропаганда, подпомогната от ес, турция и евреите. В Русия не може да има корупция, защото Путин здраво държи юздите. Но виж, саботьори внедрени от ЦРУ, ЕС, НАТО, Израел и Сорос може да има. Затова оня корумпираният директор е избягал в ервропейска страна, защото явно е агент на ес. Но с ВМРО и проруската вълна която се надига в Европа, скоро Русия ще получи достойното уважение което й се дължи

Пак ли ти бе, психопат!?! Тъкмо мислех, че си пиеш редовно хапчетата и си се усмирил...

BajMihal

А, не бе! То това е ясно и на бебетата от яслите. Иначе откъм ПР го докарват, нови оръжия и пак нови... оръжия, ракета, ударена от мълния, пак представена като оръжие, привсе, че качва навигационен спътник.... Само дето полека лека хората изтичат в една посока и няма кой да крепи бюджета. За това се иска някой да работи, а тези дето остават, не са в тази група.

И това е покровителствано от най-високо ниво в Кремъл . Няма начин някой чиновник в Роскосмос да бръкне в кацата с меда , и ченгетата на Путин да не го усетят . И това е схемата във всички сектори на икономиката на Русия , и тук у нас си развяват байряка руските крадци и техните български слуги .

Верно ли? Ми, тогава защо финансовите ревизии хващат тия злоупотреби, ве, миндил?! Путин не може ли да ги възпре и тия, та никой, никога, нищо да не хване?!? Нещо логиката ти е като на 3-годишно дете, ама нейсе. Виж, за сметка на това, миналата година финансова ревизия на Пентагона показа неправомерни разходи в размер на $21 трилиона. Обаче, на вас в устите ви все Русия. За разлика от нас, руснаците развиват икономика. Ние сме просто евтина работна ръка за европа и ФАЩ.

Капитализъм ...

Да дело на комунисти, те така разбират и прилагат демокрацията

Никакви комунисти не са - чисти мафиоти. Затова и развалянето на СССР е тяхно дело - беше много богата страна и много пречеше на такива далавери.

ФЕОДАЛИЗЪМ. Капитализъм в Раша никога не е имало.

Държавния Бюджет на Руслямска държава за 2018г е 15,55 трилиона рубли или 240 милиарда долара, т.е. общата разкрита корупция от 28 милиарда долара е колкото 8,6% от бюджетните средства. Разбира се това не са откраднати пари само в тази година, но е добър показател за сравнение. Тука възниква и следния казус, доколкото БВП на Руслямска държава бил 1,5 трилиона долара - Унас държавния бюджет е около 40% от БВП, докато в Руслямска държава излиза 16% от БВП, а като им гледам държавната икономика би трябвало да е поне 50% от БВП, т.е. или БВП им силно е надут или кражбите са в умопомрачителни размери.

БВП е надут - не повече от 1 трилион долара и кражбите са умопомрачителни

"Съсипан през 90-те години на миналия месец, "

T'ва е Русия! Там и месеците се делят на години!!!

Рските месеци, най-големите месеци...

Двете другарки следват светлия пример на братския Роскосмос. Е нямат Роскосвос, но имаше КТБ и Импекси.

В България ги точат, в Русия ги крадат, каква е разликата. Разликата е, че подобни статии за България няма да прочетете в повечето послушни медии.

'В България ги точат' И кой 'братски' народ ни е дарил средно-азиатската си 'бизнес култура', а умна главо?

В България постоянно има стати за това, а самия факт, че ти четем тъпизмите оборва идеята ти за страшния цензур. Да не говорим, че има интернет. Или не си забелязал, че вече сме 21-ви век. Тук вече проблемите не се свеждат до липса на информация а до наличиетно на прекалено много такава, част от която е откровенна лъжа.

Каква благодатна тема за местните тролове. И за приходите от рекламки на дир-а също. Тъпаци.

дзън +5 стотинки!

BajMihal

копейки брат - копейки :)

Никой в Рашка не краде - 'грязна русафобска прапаганда' е това. Между другото скандалът неотдавна с мръсния руски нефт по тръбопровода Дружба също се оказан свързан с кражби, ама.. не си нарушавай спокойствието с критично мислене, тавариш. УРЯ!

Че то корупцията и кражбите в Русия са си нещо нормално и похвално. От върха надолу се случва.

Е, ракетите на руснаците поне летят, даже и мълния като ги удари и са признати за най-добри в тази сфера. От друга страна...една много "демократична" и "некорумпирана" държава изпапка 1.5 трилиона за един нелетящ барутник.

1 на 5 лети - посока океанското дъно или във формата на височинен батут за скачане с ранно отваряне на паршута... оснаталите чакат на опашка за рекордите на Гинес за нова категория в графа "най-абсурда катастрофа"

Не може да бъде! Това са долни инсинуации! Анимациите няма как да струват толкова пари.

Лошото е, че това важи и за по-голямата част от руската индустрия... нефтодобив, машиностроене, енергетика...

Шок! Това не може да е вярно! Путин лъже, няма никаква корупция! Роскосмос строи тайна флотилия от междугалактически кораби, за това се харчат толкова пари! Пепел им на езика на тия дето твърдят, че парите били крадени! Такива неща не се случват в Русия!

Абе не може Путин да лъже, ама не може и корупция да има. Това му се казваше диалектика, а сега как му казват, не знам.

Първото за решаването на един проблем е неговото осъзнаване. Време е от Роскосмос да си озвадят главоте от пясъка за да се огледат и да решат как да действат. Иначе не само НАСА, но и Китай скоро ще ги задминат, а Индия чука на вратата на космоса.

Ха ха ха, НАСА е на светлинни години пред руснаците.

1.5 трилиона( един трилион е равен на 1 000 000 000 000 или 10 на 12-та степен (десет на дванадесета степен) USDе БВП на Русия 2017 г.,при среден курс на долара 1.66 лв. 10 млн. EUR, са отчетени като 40 % от общата корупция-т.е общата е около 25 милиона Евра или 22 милиона долара. колко % е корупцията спрямо БВП в Русия 2017 г.? 22 000 000 делено на 1.5 по 10 на 12-та степен... Ползвайте калкулатора на Вашия PC. Направете изводите сами...

Защо не прекараш курса на рублата през юана, после през британката лира и накрая да го вържеш лева, преди да изчислиш долара?!?

Мнението ти е глупаво. В статията се говори за 40 % от нарушенията, които са открити, а не от нарушенията по принцип. Смятай за държава с мащабите на Русия каква смешка е това. Явно службите, които констатират подобни нарушения са обезглавени. Та не прави изводите тенденциозно.

"25 милиона Евра или 22 милиона долара" Ама верно си отговаряш на ника

не се крадат, а отлитат

Не отлитат, а се усвояват от когото трябва. Нали за това са сложили Рогозката на поста - да пренасочва средствата в "правилните" банкови сметки.