Милиони устройства са уязвими на хакерски атаки

Специалисти по кибер сигурност алармират да се внимава с масово използван софтуер

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А кой е широкоизползвания софтуер?

И аз това влязох да напиша. В ебахти времената живеем, да ви сера на "журналистиката".

Дрън-дрън-дрън, ... общи приказки..., дрън-дрън-дрън, ... не казвам нищо..., дрън-дрън-дрън ...малоумна статия с нулева стойност.

Не става дума за точно определен софтуер, а за популярен програмен модул, което се разпространява като "отворен код" и е много лесен за вграждане в малки системи, които изискват достъп до някаква мрежа (т.е. това е TCP/IP контролен модул). Както е казано и в статията, този модул е част от фърмуера на много "смарт" устройства - часовници, лампи, ключове, термостати и до рутери и хъбове. Проблемът е много сериозен ЗА ПРОИЗВОДИТЕЛИТЕ, защото 95% от тези устройства не могат да се оправят, защото не е предвиден (лесен) начин за префлашването им. Ако се разкрие, кои ТОЧНО са засегнатите устройства, ще се стигне до вълна от рекламации и дори до фалити.

Най-вероятно някой от масово ползваните tcp/ip стекове, един има дето много познати го ползват (аз не, имам си мой който не подлежи на "хакване"), lwip или нещо от рода му беше името. Само предполагам, че е това де, сигурно има и други, те тия малките стекове до един са трагични.

нали беще мнооо секурнат Лайнукса

На практика устройствата които се отчитат на службите за сигурност на фа щ. Тоест всички в западното полукълбо.

Пълни глупости. Плашете планктона.