Мисиите на Марс ще имат нужда от шегаджия

Следващото голямо пътуване на човечеството логично ще бъде до Червената планета

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да пратят Шкумбата.Ще е приятен полетът .Като кацнат Марс ще си умре от Смях.

Самото изпращането на хора до Марс ще е някаква шега. Те хубаво ще ги изпратят, но едва ли ще могат да ги върнат. Ако изобщо стигнат живи.

Сигурно и за експедициите на Христофор Колумб би говорил така навремето! Рискове има винаги, дори и като тръгнеш по магистралата за морето. Но има хора, които премислят всички възможни рискове и търсят начини да ги избегнат. И връщането не е невъзможно...

Поинтересувай се повече. Пред учените има редица нерешени проблеми. Времето ще покаже. Защо сравняваш експедициите на Колумб с мисия до Марс ?!

Шегаджиите са от НАСА ... в следващите поне сто години никой човек не ще може да отиде на Марс .... Ще отидат на Марс, ама някой друг век .... Те на Луната днес ги няма никакви, Марс им се привижда ... Като са толкова велики американците, защо вече не са колонизирали Луната, нали уж са се изтрепали да кацат и да ходят по Лунната повърхност много пъти .... А на Земята няма място и държава, където да не са се набутали да носят """американска демокрация""" ..... От 1969г. до сега, защо не завладяха Луната .... Едни такива елементарни въпроси му хрумват на всеки нормален човек .... Или може би са нямали шегаджии за мисиите до Луната и затова не са и стъпвали там, но виж в собствената си пустиня на Земята следи от тях колкото щеш ....

"Едни такива елементарни въпроси му хрумват на всеки нормален човек ...." А на мен ми хрумва един по-елементарен въпрос: Какво ще търсят на Луната? Вече са разгледали и не са намерили нищо интересно. А условията не са по-добри от на Марс. Напротив! На Луната гравитацията е много слаба и са нужни допълнителни тежести, за да не отскачаш постоянно като топка. Атмосфера почти никаква. Няма достатъчно запаси от вода. Като цяло, условията на Марс са по-подходящи за колония.

И майтапчията ще ги развеселява и повдига духа със "Спокойно, коръба ще се разбие нормално" и бодряшкото "Ние сме войници-ура, ура, всички ще умрем-ура, ура :)

Няма смисъл да погубват живота на хората, по добре да изпратят хуманоид с изкуствен интелект(ако са разработили такъв до тогава). Живот в скафандър или зад купол-не е дългосрочен вариант за хората. Ако отидат хора, определено ще умрат предсрочно, защото или ще се облъчат, или ще получат наранявания, които няма да могат да излекуват, или ще им дефектира дадена техника, която няма да могат да поправят... Общо взето е мааалко демотивиращо, знаейки че ти предричат не повече от 2-3 години живот, все едно те приравняват към изпратените преди теб марсоходи.

Edit:"Спокойно, корАба ще се разбие нормално"

Шега са самите мисии

НАСА що направо не кажат, че пътуването на хора до Марс ще бъде една голяма шега .:)

Мнооого остроумно, санитарите ще ти дадат двоен десерт утре.

Публикувано във факти.бг наса-аполо 11-кацане на луната-фалшиво-заснето в студио- теория на конспирацията-50-годишнина- първия човек ВИДЕО доказа, че кацането на Луната е заснето в студио Невиждани до сега кадри разкриха "фалшивото" кацане на Аполо 11 в деня на премиерата на новия филм "Първия човек"

И това ли е "доказтелството"? С малко хора и оборудване и аз мога да заснема нещо такова и да го представя като "доказателство"! И да кажа, че работя в НАСА и съм изнесъл кадрите. За няколко часа моето видео ще си го споделят хиляди хора и ще казват "Ето, видяхте ли!?" Имаме съмнително клипче, срещу думите на всички космически агенции по света.

Усмири малко кукувиците дето ти кацат в главата, че инак санитарите ще има да те усмиряват пак.

абе глупчо. има по-малко доказателства че Гагарин е летял отколкото че Американците не са ходили на луната. всъщност няма ни едно доказателство че Гагарин е бил в космоса.

Кравароидните тролове много се навръзват като им кажат истината, че краварите са изиграли едно красиво шоу с помощта на невероятният Стенли Кубрик, наречено "Кацането на Лунната повърхност". Мятат се на амбразурата като истински комсомолци матросовци. Дерзайте олита, дерзайте!

Първо да уточня, че не съм привърженик на определена нация. Няма значение кой прави науката, най-важното е да се обогатяват знанията! Сега по твоя коментар. Защо си сигурен, че американците са "изиграли едно красиво шоу"? Ако под "доказателства" имаш предвид аматъорските клипчета в Ютуб, няма повече какво да кажа! В тях има толкова наука, колкото и Библията. Нула! След като Роскосмос официално заявиха, че американците са стъпили първи на Луната, не знам какво още е нужно, за да спреш да вярваш на фантазиите на болните мозъци, създали клипчетата в Ютуб!

Знаеш ли колко ме интересува какво са казали от Роскосмос. Това явно топли някого. Фактите, друже фактите са такива, че филмчето на Кубрик е невероятно добро.

Думата на режисъор, който цял живот забавлява хората, срещу думите на изтъкнати учени. 'Айде не ми говори за факти! :D

Теб може да не те интересува какво са казали от Роскосмос, но това потвърждава казаното от НАСА. Руснаците имат най-голям интерес да отричат. Но те са следили кацанията и ако отрекат, ще станат за смях.

Ето го и първия кандидат за шегаджия!!! :D

Отдавна всички знаем, че си Стенли Кубрик от Холивуд на 4-ти километър, успокой се най-после.

stankow

Като гледам как вървят другите програми - Орион, Федерация, Фалкон, Ангара - преди 2055-та няма да има никакъв Марс ! Но какво от това, ще има други, интересни неща !

наса трябва да внимава да не вземе някой козяк , щото тоя ще ги убие с тъпотия. само ще повтаря - вата ,лосион , мурзили ...

Целият свят трябва много да внимава да не би краварите да качат на Луната нелегално онова знаме дето уж го развяха там на 21 юли 1969 г. китайците вече прелетяха над мясотто за кацане на янките и нищо не намериха там.

Нима?!? Китайците така ли ти казаха? И защо само ти си ги чул? Никой друг не е чул такова твърдение!

Това са от ония гласчета, дето му нашепват само в неговото ушенце. С правилните лекарства, отшумяват.

Пак прелитат всякакъв вид кукувици през главата ти ей, отново ще ти вдигнат дозата. Слушай докторите и не дразни санитарите, инак няма скоро да ти разрешат да се преименуваш официално на Стенли Кубрик от Холивуд на 4-и километър.

Мисиите до Марс освен от шегаджия, ще имат нужда и от някой нов Стенли Кубрик! :)

Записвай се, ти нали си Стенли Кубрик от Холивуд на 4-и километър, какво чакаш.

да вземат шкумбата

Какъв е този шум Джордж? Шегаджии сър. НАСА щели да ходят на Марс. Да идат на Луната, че е по-близо Джордж. След третото уиски сър. Сега събират за такси ...

Ето на. Путинофилистиците само за шеги ги бива. Да не си от Роскомикс?

Слушай доктора и не дразни санитарите вместо да врещиш всеки път като ти натиснат червения бутон със статия за космоса.

Deus Vult

ББ и Цецо да заминават! По големи шегаджии от тях няма

слави Т. се уреди

Русия може всичко, Русия е велика. Всички други са комични в сравнение с Русия и Руската Космонавтика

Не си го докарал тоя път да мине не като ирония.

Ами вземете си МЪскито ...той за шегаджия става....

ok ok... ще вземат някой от Роскомикс.

Че по-голям жегаджия от Рогозин има ли? Да го цанят за шут по време на полетите. А ако питате русофилите, то космическите кораби на мужиците вече са напуснали и Слънчевата Система - явно сред руснаците има доста много шегаджии и шутове

Да вземат Мъск. той си пада по шегите, и ще докара стока от която всички ще са постоянно ухилени. остава проблема с рециклацията на дима, но и той помага.

nasa са паляци

А представяш ли си тогава от Роскомикс какви са клоуни са, начело с най-големия - Рогозин.

Поне не дрънкат глупости....шегаджия им бил проблема на НАСА Още не са измислили как ще предпазят космонавтите от радиацията по времето на пътуването но търсят шегаджия....А с какво ще се предпазват от радиацията на Марс???? А как ще транспортират цялото оборудване до Марс???? А как ще се свали това оборудване на Марс....кой ще го сглоби? и т.н. За да кацнат хората на МАрс е необходима революция при двигателите, напълно нов начин на придивижване който да съкрати пътуването на месец

Дада паляк

Това че НАСА могат да стигнат до Марс за 2-3 месеца е отлично. Това че не могат да стигнат до МКС от 8 години - не чак толкова.

Най-вероятно шегаджията ще бъде първият удушен от екпиажа.

В случая по-скоро е Стайфлър. Стифлър е нещо по-друго.

Нещо не си схванал, ама давай - приемаме го за шега.