Мисията "Ариел" навлиза в режим на изпълнение (видео)

Европейската космическа агенция одобри проекта за изучаването на екзопланетите

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

И да открият перфектната планета 1:1 със земята, но на 5 000 000 светлинни години, какво? Ще се юрне някой на там ли? То може откритата планета към днешен ден или от преди 1 000 000 години да я е изяло някое космическо чудовище. ;)

На 5 милиона св. г. за сега не може и май дълго време нема да може. Всички екзопланети до сега открити са само в нашата галактика. Такива в други галактики ще могат да се откриват евентуално след като се направи телескоп с гравитационна леща използваща Слънцето и приемник с орбита някъде на 80 милиона км., по средата на разстоянието до Земята.

Планети с потенциал за живот от вида втора Земя следва да се търсят около звезди главно от класове G и К. Добре е също така звездата да е единична. А това са звезди с относителен брой под 10 % в нашата галактика.

Ето ви едни общи пари за харчене, без някаква полза! Чакаме човек да стъпи на Луната!

Ето ви едни общи пари за харчене, за които знаем, че ще инвестирате във високотехнологични компании и производства (ще се закупува прецизна научна апаратура), както и в обучението на млади специалисти, с надеждата един ден умните и образовани хора да станат повече от тези като Ха ха ха тук.

Мисията Арлекин повтаря историята Буратино-Пинокио, как посаждат едни пари и чакат да порасне дърво с пари. Милярди хвърлени за пълнене на гуши на хитреци котарации и лисугерии

"...орбитиращи около звезда извън Слънчевата система." ... и оставаш с впечатлението, че в Слънчевата система звезди колкото искаш.

Да, уместна забележка. Обаче обърни внимание: Наскоро имаше много филми по кабелните канали за Слънчевата система. И учените все повече се замислят за газовите гиганти Юпитер и Сатурн. Всъщност, утвърждава се мнението, че те са звезди-бебета или по-точно неродени звезди. Не им е достигнала критичната маса за запалване на ядреното гориво и да "светнат".

По-скоро само за Юпитер се говори това. Но имай предвид, че Слънцето притежава 99,86% от масата на цялата Слънчева система. Останалото е разпределено между останалите планети и луни, астероиди, комети, планети-джуджета... Масата на Юпитер само е 0,1%. Сравни го с масата на Слънцето! Най-малките познати звезди - кавявите джуджета имат маса 1-8% масата на Слънцето. А те дори не светят. Реално за да стане Юпитер звезда, трябваше да получи още много горивен материал. Може би да си подели със Слънцето почти по равно материята в нашата система. Дори и с 10 пъти повече маса от сегашната, нямаше да свети...

Звезди могат да светят и без термоядрен синтез, само от енергията на компресиране на веществото в тях. Такива са т. нар. кафяви джуджета.

Светят, но не във видимия спектър.

Куродръв е черен кон изправен на задни крака и с много надървен грездей.Зад него в далечината светкавица проблясва в мрачното небе.

че се досещате защо изведнъж се разбързаха с проучването на екзопланети?

Да досетихме се: След развитията в САЩ от последните години на Европейците най-накрая им светна, че е разумна стратегия да развиват и поддържат собствен контингент от специалисти във всички области, включително космическите изследвания. Това имаше предвид, нали? ;)