Коментари - Мистериозен сигнал от далечна галактика се повтаря на всеки 157 дни | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Истината е, че разстоянията между звездите, да не говорим за тези между галактиките трудно могат да бъдат разбрани от хората. Просто нямат аналог. Донякъде помагат мащабните сравнения - ако Земята е портокал, Слънцето диня и прочее. Подобни сравнения могат да ни накарат да ахнем, но реално пак не можем да си представим тези разстояния. Да вземем Вояджър, който е изстрелян преди 40 години и реално е най-бързо движещият се обект, създаден от човека. Въпреки това, едва преди година напусна границите на Слънчевата система и се очкава да пристигне до Алфа Кентавър, която е най-близката до нас звезда след около 60 000 години. В тази връзка, цивилизация, която е способна да преодолее такива разстояния без да се налага да лети с хиляди години, ограничена от скоростта на светлината, е толкова по-наред от нас технологично, колкото ние сме по-напред от мравуняк да речем. Да, мравките си имат общество, строят си градове, може и да ни изпращат сигнали, които ние не разбираме, съответно няма как те да разберат нашите. Просто нивата на развитие на човек и мравка са несъпоставими. Няма да се изненадам ако Земята буквално е залята с извънземни сигнали, които ние просто не можем да уловим, а камо ли да дешифрираме.

е едно а засичането на всички видове радиовълни днес е възможно. От звуковия до светлинния обхват. Затова е статията - засечени радиосигнали, които се повтарят на определен период от време. Това днес науката го може.

Сигналите съвпадат ли с пиковете на епидемията?

Тези сигнали ги праща Бойко от Жипката , докато инспектира МЕЖДУГАЛАКТИЧЕСКИТЕ магистрали !!!

ЕЙ разбрахте за моята малка тайна ,като кача Севдето и Горанов на Жипката нещо радиото на Жипката започва да издава някви странни звуци , и познайте извънземните ни казаха че ще ДОДАТ да ни инспектират нашите Междугалактическите магистрали ама моля не казвайте на никого щото Джипката ще доде пред домавии иии . !Всичко е с шеговита цел!

Смях! Коя напреднала цивилизация ще изпраща радиовълни/импулси с цел комуникация, които са ограничени от скоростта на светлината? Сега и ние докато кажем здрасти и ейги 6 000 000 000 години минали.

към момента по-бърз начин на комуникация не ни е известен, дори на чисто теоретично ниво. съответно за момента няма причина да предполагаме, че колкото и да е напреднала да е една цивилизация тя ще комуникира по някакъв по-бърз начин. сигурно ще кажеш защо пък напредналите цивилизации да са ограничени с нашите днешни възможности и познания, на което аз ще ти отговоря защо пък в контекста на някоя друга цивилизация оценяваш времето от своята си човешка гледна точка? за нас хората милиард години са около 40 000 000 поколения за тях може да са времето между закуската и обяда ... защо пък задължително смяташ че им е необходима по-бърза комуникация? ... всичко това и от тук нататък е спекула и научна фантастика.

Сигналът всъщност вече е разшифрован, но съдържанието веднага е било засекретено, тъй като е гласяло: "....ДА го ДХА NASA..."*

Малиии! Колко са неграмотни тези извънземни! :)))

Неуважаеми вече Аполо, с този си пост поставихте точката! Вече съм напълно убеден, че нещо наистина не Ви е наред. И преди съм чел Ваши коментари, но там показвахте някакви наченки на разум и поне малко възпитание. Сега вече не само ударихте дъното, ами направо се закопахте в него и се покрихте с торф! Не знам защо изобщо четете тези статии, след като явно за Вас космоса не съществува а тези от НАСА са мошеници до един. Пробвайте някое друго поприще - примерно видове болести по люцерната - поне може да бъдете полезен.

И на мен ми прави впечатление, че състоянието му се влошава. В началото влезнахме в разумен спор, в който всеки се обосноваваше разумно. Разбира се "доказателствата", които той предоставяше бяха ненадеждни или неточни. Всеки може да сгреши и да се подведе. Но той започна яростно да ги защитава, въпреки че му показах грешките. Започна да обижда всички, които са на друго мнение, спря да ми отговаря на въпросите... Все повече набляга на обиди и повтаря като мантра едни и същи глупости. Мисля, че има нужда от помощ, но не знам как да му помогна!

Нанайси работи тук. Упорито и всеотдайно. Но идва 1- ви юли. За мен и нормалните хора е Джулай Морниг- биричка, музика, приятели. А за такива като Нанайси е РЕФЕРЕНДУМА за царуването на Жужи. Колкото наближава.....толкова се наЖУЖИяват.

Ни подсказва, че сме стигнали дъното в безбожието и безчестието си и ако не се събудим, "проектът" може да бъде канцелиран!

mISHO

2 неща: - да се позоваваш на имагинерно същество, което уж управлява човешките съдби и развитието на човечеството е най-малкото несериозно; - използването на чуждици не е признак за богат речник, а за липсата на такъв.

В коя канцелария "проектът" ще бъде канцелиран? :) Иначе разсъждаваш като онези преди около 10 000 години, дето са мислели, че светкавиците ги праща бог, за да накаже някой грешник. А се оказва, че са статично електричество, натрупващо се в облаците... И никой не ги "праща". Утре като се докаже, че тези сигнали са примерно от магнетар... Ще изглеждаш като глупак с такова предположение. По-добре си мълчи, че като мълчиш поне изглеждаш умен! ;)

Господине, дори със затворена уста изглеждате глупав, но като я отворите разсейвайте всички съмнения!

От гледна точка на технологиите е възможно силни радио сигнали да се използват само в начален етап на развитие, (на цивилизациите) които по-късно "затихват" заменени от по-модерна (и вероятно още непозната за нас) технология. Възможно е развити цивилизации изобщо да не използват радио вълни.

самата презюмция, че по-бърз от светлината начин ще бъде достъпен на друга цивилизация е просто спекула и научна фантастика. към момента не ни е известен по-бърз метод на комуникация, дори на теоретично ниво.

Всъщност Пешо не твърди, че начина на комуникация ще е по-бърз от светлината. А само по-модерен и вероятно непознат за нас. Ако хипотетично предположим, че могат да закодират съобщение в рентгеновия диапазон, ние едва ли ще търсим там съобщение. Ще ни убягва, а те ще следят рентгеновия диапазон за съобщения и ще пропускат радиосъобщенията. Така може да са ни под носа, но да не се "чуваме". Това се опитва да каже Пешо, предполагам!

Най-вероятно е някоя псувня на галактически-македонски!

3 000 000 000 св. год. Ей го е къде е

Втората пряка у лево и си там :D

3 млрд., третата пряка, бричед! Не моеш смяташ...

Бойко Борисов да отиде на место и да провери лично достоверността на сигнала, други положения няма.

na 3 miliarda svetlinni godini ot tuk i da e civilizaciq teq signali sa bili prateni predi 3 miliarda godini ..... so who care's

"няколко милисекунди ................" Колкото и още да съществува на Земята човечеството, уви, то никога, ама никога няма да осъществи каквато и да е връзка с извънземна цивилизация. Просто защото разстоянията са огромни и непреодолими. А много вероятна е и тезата, че сме сами във Вселената. Иначе досега щяхме да сме засекли радиосигнали от разумни същества. Никога обаче не е засичан макар и един такъв сигнал ............

Човечеството излъчва достатъчно мощни радиосигнали от около приблизително 80 години. Това означава, че са достигнали на 80 светлинни години в радиус около Земята. Ако има накой там в този радиус и върне сигнал, ще ни трябват още толкова години за да го приемем. В едно сте прав - Галактиката е огромна, за Вселената да не говорим. Диаметъра на Млечният път е около 100 000 Светлинни години. Просто комуникацията с друга цивилизация чрез радиовълни е доста бавна, заради разстоянията.

А защо мислиш, че радиосигналите се движат със скоростта на светлината..? Според мен са доста по-бавни.

До Q1 Радиосигналите се движат със скоростта на светлината щото природата им е една и съща, т.е. и двете са електромагнитни излъчвания, но с различни честоти...Ама кой да помни уроците по физика от 8 - 9 клас...Не се изказвайте неподготвени, господа! Ако не знаете нещо, по-добре си мълчете, за да не ни убедите, че сте недоучили глупаци...

Q1, бъркаш се със звуковите вълни. Те са по-бавни.

Ами ако не ползват радиосигнали! Ако комуникират по друг начин! Защо радиосигналите да са индикатор за една цивилизация? Защото ние ги ползваме ли?

Това се опитвам да кажа. Радиовълните, въпреки че се движат със светлинна скорост, са бавнички за космоса дори само за нашата Слънчева система. Примерно до Марс пътуват около половин до един час - зависи къде е по орбитата. Така че Мъска ако прати наистина хора на Марс, ще има доста приличен лаг :)

това според мен са импулси от 5G мрежа и облъчва с корона-вирусчета .......;)

Това да не са сигнали от Цеките / Найденови/,като тези - до Каскета ?

продължават само няколко милисекунди продължило приблизително 90 дни ;-/

Аз

ДИР

Сигналът трае милисекунди. Излъчването се повтаря в продължение на 90 дни. 67 дни няма излъчване. След това цикълът се повтаря. И това се наблюдава от 2007 г. Това е . Няма нищо сбъркано, или грешо! ГРЕШНО Е САМО ЗАГЛАВИЕТО! Излъчването на сигнала се повтаря след 67 дни, а не след 157 дни. На всеки 67 дни мълчание, започва 90 дневен цикъл на излъчване на много кратки сигнали.

заглавието не е грешно! серията от повтарящи се сигнали траеща 67 дни започва веднъж на всеки 157 дни. повторението се мери от начало до следващото начало или от край до следващия край или от някъкъв забележителен особен участък до повторението му. не се измерва от едно нещо до нещо различно, например от края на сигнала до началото на следващия както ти предлагаш. как щеше да измериш повторението ако сигнала траеше повече от времето между начала? (първия сигнал започва, вторият започва преди първия да е свършил ...) - пълна каша.

един филм от 1997а май се казваше контакт,така че..............

И щепсел и едното в другото оп отивам на друга вълна!

пиеш една белинка ли