МКС избегна сблъсък с отломки от стара японска ракета

От съображения за сигурност хората на борда са се събрали в руския отсек на станцията

Обратно в новината

Коментари - МКС избегна сблъсък с отломки от стара японска ракета | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Отишли в руския сектор щото само там бачка кенефа, хихи

Сигурно в казармата при тревога си тичал да се криеш в кенефа. :) Явно е много важен за оцеляването ти.

"Союз" е пълноценен космически кораб, доказал се е от десетилетия с десетки или дори стотици успешни космически полети.

Идиот...къде го видя тоя кораб, закачен за МКС ??? Събрали са се в руския модул, а не кораб !!!

Просто човекът не различава капсула от кораб!

във форума на Дир. бг има астронавти да кажат кои са ще им пратя мед !!

Аз предлагам да вземат в следващите мисии да изстрелват и по един сиганин с каруцата и кокоса... Така сиганите ще берат джиляжото в орбита, хем те доволни хем ще изчистиме орбитата. А кокосите сами ще си маневрират против сблъсак, щото може да са мършави ама са умни животинки тия кокоси...

събрали се в руския отсек

къде другаде

Там горе хората си помагат и работят заедно в името на общото благо. А тук долу, един-два трола получават множествен орг@зъм, че се събрали в руския отсек, а не в някой друг! Ами логично е! Американецът е един, руснаците двама. По-лесно е единия да отиде при двамата, не двамата да се местят при него! Ама да не ви прекъсвам еуфорията, продължавайте да се наслаждавате на безумните си мечти!

Нищо общо няма с това Точно е написано защо. Руснаците имат 2 модула за скачване и 2 товарни. Няма да се съберат в американските лаборатории я... Бали ако се наложи трябва да потеглят обратно.

Защо да се събират в американските лаборатории? Да не би американците да нямат други модули? Американеца в лабораториите ли живее? Всъщност наистина пропуснах по-съществената причина. А тя е капсулата "Съюз", с която при необходимост могат да се евакуират. Но все още не виждам причина за злорадство на русофилите. Там горе никой не се съревновава кой е по-добър. Там живеят и работят в разбирателство. Разделили са си отговорностите и всеки си гледа работата. Но вместо повод за радост и гордост на всички (тук), във форума се водят глупави спорове, с изтъкване на националности и сравняване на заслугите. Постигнатото е в името на цялото човечество! Разберете го най-после!

До запетайките Събрали се там щото там се намира единствената капсула с която могат да слезнат на Земята!! След МКС всеки ще си хване пътя и МКС 2 няма да има!

Да. Руския. Той е товарния. Друго си нямат таксиджиите. Само това правят на МКС.

бил си там и си работил и видял!? Хаххаха, голям шегаджии сте!

инцидента е на 160км, ракетата е скъсала мантинелата, дето я слагали комунистите... тяхната...

И там ли стана като сметище? Много бързо бе!

Руския блок е най-здрав ,защото е поравен от претопени немски каски и москвичи! (същото). :)

японците си мятат боклуците в космоса, че им е много пренаселено

Добре че и японците не са толкова умни, колкото тебе! Да дадат няколко милиарда долара, за да си пратят боклука в космоса! Сигурно си на мама най-умното! :)

Защо се движат срещуположно? Не се ли изтрелват по посока на въртене? Космоса е като океана, пълен с боклуци, но ние не сме виновни...

Не се движат точно срещуположно, но не са и непременно успоредни.

"Редовно се налага МКС да прави маневри, за да избегне космически отломки. НАСА е преброила 25 такива случая между 1999 и 2018 г., отбелязва АФП." по веднъж на година - редовно ?!?? с такова "редовно" е чудно как не са забравили инструкциите за подобни 'редовни' ситуации .... давай, сеир да става .....

Па много са се засилили. Да удрят спирачката.

Евреина Мъск ще качи още няколко хиляди сателита, и после МКС освен маневри да избягва боклуците с друго няма да се занимава. ОБАЧЕ Ние ще им построим подпорна стена - хотел, така че няма страшно.

Няма страшно, то и сега МКС прави маневри да заобикаля сателитите на матушката ти Русия. Нали все пак всички сателити горе са в една и съща орбита. Сега, като се успокоиш, удари един бояршник и лягай пак да вегетираш, троле.

поредния астронавт се изказа!! А пък аз си мислех че само два космонавта имаме!! Сега имаме и космонавт и астронавт кой кат нас!!

Нанайси тъпако, сателитите на Мъск са на по ниска орбита и МКС няма защо да маневрира.

ше видиш като почнат да качват саттлитите за шес джи - място няма да има

А пък една жена на пазара каза, че сателитите за 100G щели направо на колчета да ги забиват по луната!

Странно! Какво общо има между сателитите и 6G? Сигурно същото, каквото има между Спутник-1 и телефона със шайба! :)

Плъха знае къде да се крие!

Явно нещата са опряли кой ще вземе "обществената поръка" за да прибира космическия боклук.

По-добре нищо да не бяха правили,при положение че са се преместили 14 км и отломките са минали на по-малко от 2 км, ако бяха седяли в изходно положение щяха да се разминат на поне 12 км.

Не е точно така. На 2км. са засечените отломки. А колко дребни парчета има, които не виждат, не се знае. За това се отдалечават повече.

Те така са се отдалечили, че са минали на 2 км от боклуците.Ако не бяха се преместили с 14 км на какво разстояние щяха да са?В случая се говори за това което е засечено и видимо по някакъв начин. Отговор: приблизително 16 или 12 км ако не бяха правили нищо.

Не е писано, но предполам че тези боклуци са били разпръснати на голямо разстояние, може би в над 12 км в диаметър. Затова се е наложило отдалечаване и заобикаляне на "облака" от отломки.

"МКС избегна сблъсък ..." като няма кой да направи едни магистрали...

Незнам дали сте гледали филма Гравитация, но действието се развиваше в абсолютно идентична ситуация. Изключително добър филм! А що се отнася да проблема с космическите отпадъци, то нещата са много сериозни и вече много усилено се дискутират проблемите, които ще донесат за бъдещите космически мисии.

"От съображения за сигурност хората на борда са се събрали в руския отсек на станцията" ...НАТО е пред разпад :))) а сега плюйте :)))

Ти си пълен идиот!

Какво НАТО бе, ти нормален ли си? Я пак прочети, за какво става въпрос!

ама кълвете като "жаба на сопол" объркал съм НАСА с НАТО

НАТО стрелят отдолу-нагоре, НАСА стрелят отгоре-надолу

Нормално. Там в момента е единствената капсула за връшане на Земята. Къде другаде да отидат? Тримата се качиха с този Съюз и други кораби на МКС няма. Затова отиват в единствената така в момента. Отделно руският отсек е най отзад на МКС.

Да дават на концесия събирането на боклука. От "Волф" са готови :)

Джипа заем ще тегли ли за целта

естествено! макар, че по 5 млрд-а и без цел си ги тегли, а после 'преценяват' за какво да си ги харчат ...

Нищо, Мъск ще им види сметката следващия път със Старлинк...

Не, бе ще се блъснат сателитите на Глонас! Туй височина на орбити за теб нищо не значи нали?

Защо питаш? Все пак това е Аполо-нанайси! Единственият, който не разбира нищо, но пише. Че и прогнози се опитва да прави. Разминават му се с по около 100 години, но той се тупа в гърдите, че го е "предсказал"! :)