МКС може да остане без хора на борда

"Предвиден е безпилотен режим, но ще направим всичко възможно това да не бъде допуснато", заяви изпълнителният директор на Роскосмос

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Какво се оказа? Не летят ли руснаците горя няма да има никой. ало шорошорастите, какво става с муск бе? ха-ха-хаххх!

Е ся се видя кой има топки да качва хора в космоса.... а краварите уж били ходили на Луната, ози измамник уж щял да пилотира догодина до Марс... добре, че беше Кубрик да ви снима в студиото лунни разходки

Що америчетата не подвaдят някоя ракета??? Мъск няма ли да се включи? Що супер-дупер развитите нации разчитат само на ватниците? Ех сороси, сороси, пак ви издишаха опорните точки.

Ма как ще остане бе, "високотехнологичните" американски партнери нема ли да пратят годна ракета?? (:

Че за какво да летим като няма Руснаци ? Сами на себе си ли да правим дупки по станцията ? Плюс това и ракерите ни са с руски двигатели, ама нали им наложихме ембарго. . . . . как да ги изстрелваме без двигатели сега. . . . .?

Нема страшно, янките ще пратят някоя невидима Ф-ка 22 или 35 след като обаче ги извадят от карантината. И понеже са невидими, никой няма да види...

Е откъде? Нали си изхабиха всички пиратки пo Асад в Сирия.

На козяшките тролове плювачи на Русия от такива новини май неловко им се получава. При такива новини не вървят дежурните им сплетни за никаквата икономика на матушката и супервисоките технологии на Запада. Понеже няма руснаци, станцията ще виси празна - няма кой да закара там ни хора, ни продукти. Защото ние от Запада сме високотехнологични и най-мощните икономики.

новината е преписана от ТАСС... аре мисли малко преди да тролиш простотиите си.

чети новините и ще разбереш. не само преписвачката на ТАСС да ми четеш.

Американските совалки построиха МКС със 140 полета до там, рашките една туба вода не могат да занесат с техните въшливи Съюзчета !!! А и видяхме руската совалка Буран - 20г разработка, без един полет и директо в музея, където падна тавана отгоре му и после на боклука. Сега се ползва като тоалетна и от наркомани. Аве руска му работа

Руснаците са поели ангажимента, платено им е за това, да качват хора до МКС (един вид такси), а не могот да си изпълнят договора.

sawo

И къде са совалките сега? Как не може една новина да не се осира от платени тролове? На dir.bg обаче не им пречи, дори напротив - новините за Русия са им като златна мина заради трафика, който троловете генерират...

НАСА подписаха договор с Джеф Безос и не подновиха договора с Роскосмос който изтича 2019та. Ще видим кой как ще ходи на МКС.

чакат руснците да го настигнат по брой хора качени в космоса. за сега е над 360 на под 160 в полза на САЩ. Има данни във википедията. може да се проследи кой и кога и с какво е ходил. както и статистики.

Копейчев, совалките не са вечни. Все един ден щяха да спрат, но това което направиха е че построиха 85% от МКС. А сега тепърва почват полетите на Фалконите и ракетите на Боинг. А Раша ще си тропа с тия Съюзчета вовеки, понеже не може да направи нови разработки.

ЛЕЛЕЕЕЕЕ... колко неустойки ще платят сега руснаците на американците за нарушаване на договора за превоз на пътници.

А къде е американското такси? Не на картинки и презентацийки от Илончо имам предвид?

ДВЕ ЗАДАЧИ ИМ ДАДОХА НА РУСНАЦИТЕ НА МКС: 1. ДА ВЪРТЯТ ГЕВРЕКА 2. ДА ЧИСТЯТ КЕНЕФИТЕ И С ДВЕТЕ ВЕЧЕ ЕДВАМ СЕ СПРАВЯТ !

Ракетите са руско производство,но с американски патент,което е съвсем различно.

sawo

Ще, ще... Фактите са, че в момента разчитат на руснаците, за да отидат до МКС. Дори САЩ и Русия не си развалят отношенията в космическото сътрудничество, само вие платените мижитурки си църкате тук и обяснявате кой колко по-велик бил от другия...

алцхаймера разправя някакви небивалици за 140 полета на краварите, които не летят от 10 години?! ало треторазрядния актьор с босилека, зачитам: "... Сглобяването на цялата станция изисква извършването на над 40 монтажни полета. Към март 2011 г. 26 полета на космически совалки са скачвани със станцията за да добавят компоненти, 9 други полета на космическите совалки са извършени за снабдяване на МКС без да бъдат добавяни компоненти..." аре у лево гърчав пеерас платен на шорош!

не бързай да броиш пилците, нека Безос да качи поне един човек на МКС първо пък после ше видим

МКС бе построено от РУСНАЦИТЕ, които изведоха двата основни модула "Заря" и "Звезда" и ги скачиха на орбита - технология, която и до днес за краварите е непозната. Верно, след това каубоите пристроиха някакви обори и външни нужници към харизаната им "Заря". При това всичко това го вършеха ръчно, защото, да повторя, технологията на автоматизираното скачване е все още недостъпна за говедарските мозъчета. Ако с това се гордееш - продължавай, само не ми е ясно ти какъв си им на американците?!

Е ние вече ги преброихме. Има го и в интернет. Знаеш ли колко хора са качени от руските ракети и колко от американските совалки за доста по-малко време?

Руснаците тихичко ще потърсят диверсанта. Първо дупката пробита от вътре на самата станция, сега авария на 150 километра!!! Почва да мирише на организирана акция. Сещам се за едни дето са космическа нация, без космически кораби и ползват таксиметрови услуги, след като превозните им средства са разпиляха по цялата планета. Може пък нещо да са се засегнали. Знае ли човек. Те, доста докачливи излязоха.

Еййй, голямо мерене става тук. САЩ убедително водят в една дисциплина - брой загинали космонавти от 1983 година до сега. Русия категорично води в друга дисциплина - брой успешно евакуирани и оживели след катастрофи при изстрелване. Всеки води в нещо :)

да ти помогна? ето в гоогле: "Списък на корабите с екипаж до МКС"

По голямата част от пишещите очевидно са тъпаци и за тях важи епиграмата на Радой: Сит търбух за наука глух.

Тъпанарев, цялата монтажна работа се извършва от американците. Ушанките са там само да помитат боклуците и да бършат с парцалите.

Само така ще е....не е руската некадърност ами сигурно ЦРУ прави дупки по ракетите им. А може и извънземните да правят съботажи на ушанките....на тях все някой друг им е срал в гащите

"List of human spaceflights to the International Space Station" ха напиши това - ЧЕТИ и после ТРОЛИ глупаво детенце.

къде са 140-те полета ве босилек? Я да видим още нещо: "... Заря е първият изведен в орбита модул изстрелян с ракета-носител Протон на 20 ноември 1998 г. С полет STS-88 на космическата совалка две седмици по-късно е изведен модул Юнити и е скачен с модул Заря. Той е първият от общо три възела на станцията. С ядрото от тези два модула станцията остава необитаема за следващите година и половина до юли 2000 г., когато е изведен и скачен модул Звезда, който позволява постоянното обитаване на МКС от поне двама космонавти..." Какво се оказва ку.воляк скапан?! Че от Трите основни модула 2 са руски! и като алцхаймер си третокласен!

г овньо-о-оооо не ми трябва списъка с посетителите. По-долу един друг ти е написал вече отговора преди мен. Кой се е качавал горе след като е посторена и годна за обитаване станцията, е само подробност. Да ти повторя и аз думите му - "При това всичко това го вършеха РЪЧНО, защото, да повторя, технологията на автоматизираното скачване е все още недостъпна за говедарите."

Ма, знаете ли как ми дреме на кура?..?..! ВещоВе човечеството е живяло ЩАСТЛИВО и без МКС!?

Какво стана бе? Астронавтът от ЕС артиса горе ли? Бързо да стреснат Русия с някакви санкции, щото друго не могат. Или да пратят на Мъск хапаратурата напредналите американци.

2 ведра студено вода. екологична чиста, от Байкал... по желание на сороспиите може да бъде добавен малко плутоний или новичок.

Фани са за кура!

абе малоумник първите строили на станцията са АМЕРИКАНЦИ БЕ... келеш недоносен.Ама чукча иска да пише - не иска да чете.

Биологичният експеримент ..хомо сапиенс.. е сериозна заплаха за нас и ...Вселената, ...Ние отлитаме..те сами ще се довършат! ....

имали са договор. подписали са го. руснаците не могат да го изпълнят. преди се качваха предимно с американски подули. Повече хора са качени там с американски отколкото с руски. Сега като рашките се скапаха - Безос подписа договора за качването.

Станцията се състои от модули, които се правят на земята и се извеждат с товарни носители горе. Прочети какво съм отговорил аз на алцхаймера! И вземи наистина си ЕПМ!

канадски алцхаймер, кво става? коя е другата смърдяща лъжа, която ще постнеш? я кажи как говедата са излиза горе в открития космос с китайски ключ-звезди и са затягали модулите един към друг? :)))))))) канадските алцхаймери най-дългопомнещите в света!

аз сега ще те питам кой е построил и кой е занесал модулите на горе: ЧЕТИ МУРЗИ !!!!!! Модул-ПРОИЗВОДИТЕЛ-СОБСТВЕНОСТ-ракета Заря-Русия-САЩ-Протон-К 8К82К Юнити-САЩ-САЩ - Индевър Звезда-Русия-Русия - Протон-К 8К82К Дестини-САЩ-САЩ - Атлантис камера Куест-САЩ-САЩ - Атлантис Отсек за скачване Пирс-Русия-Русия - Союз-У Хармъни-Италия-САЩ - Дискавъри Кълъмбъс-Италия-САЩ/ЕС - Атлантис Кибо-Япония-Япония - Дискавъри херметизирана секция - Япония-Япония/САЩ - Дискавъри Поиск- Русия-Русия - Союз-У Транквилити-Италия-САЩ - Индевър Купола-Италия-САЩ - Индевър Рассвет- Русия-Русия - Атлантис (ЩО ТАКА БЕ ?????) Леонардо-Италия-САЩ - Дискавъри

Обаче на Земята нямат равни. Един взрив на ракета при изстрелване и 100 ушанки останаха без стопани.

който е ходил там с модула бе келеш. 80% е направено от американците. А ето и списъка на модулите, КОЙ ги е построил, КОЙ ги е поръчал и платил и кой го е занесъл там и с КАКВА ракета: Модул-ПРОИЗВОДИТЕЛ-СОБСТВЕНОСТ-ракета Заря-Русия-САЩ-Протон-К 8К82К Юнити-САЩ-САЩ - Индевър Звезда-Русия-Русия - Протон-К 8К82К Дестини-САЩ-САЩ - Атлантис камера Куест-САЩ-САЩ - Атлантис Отсек за скачване Пирс-Русия-Русия - Союз-У Хармъни-Италия-САЩ - Дискавъри Кълъмбъс-Италия-САЩ/ЕС - Атлантис Кибо-Япония-Япония - Дискавъри херметизирана секция - Япония-Япония/САЩ - Дискавъри Поиск- Русия-Русия - Союз-У Транквилити-Италия-САЩ - Индевър Купола-Италия-САЩ - Индевър Рассвет- Русия-Русия - Атлантис (ЩО ТАКА БЕ ?????) Леонардо-Италия-САЩ - Дискавъри Рассвет що са ви я качвали американците бе? мога да ти кажа и екипажа на всяка мисия които са сглобявали... а ти си един тъп ТРОЛ който лъже тука на поразия.

дали някой ще се връща. Дето се оказа дефектно, па обвиниха американеца че бил с дрелка през 3 руски отсека и никой не го видял. сега сигурно пак американец въртял с дрелката докато излитали, а?

Мъск да купува rруската част от ISS и да се свършва с мръсните кенефи.

Този кара с опорни точки от студената война.

ЯВНО ЗА МОЯТА СЪДИШ ПО ТВОЯТА. САМО ЧЕ ЗА МОЯТА ИМ ТРЯБВА ЛОПАТА.