17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Сега вече ще могат най-накрая да ни унищожат 1 път завинаги! :) Кой знае от кога ни търсят, но сега като им дадем инструкция, къде се намираме вече всичко ще е точно! Cheers :)

Та колко са светлинните години на най близките екзопланети - 40 (само ?) :-)) А този лазер да не е неутрино за да се движи по-бързо от светлината ?! Колко много от тези светли, мигащи точици са вече изстинали звезди, тяхната светлина е пътувала до нас хиляди, милиони години. Ще е добре първо да опознаем добре това, което е около нас, защото още "пипето" ни е с малко гънки. Ако е наблизо такава извънземна високо развита цивилизация, то тя е вече на Земята...

Контактът на османците със Византия, май не се е развил точно по тоя сценарий. Същото може да се каже и за контакта на Вандалите с Древния Рим. Обаче да зизвършваш действия, последствията от които могат да се усетят след 40 хиляди години... е все едно да направиш нова Фукушима, ама за цялата Земя.

Май не четеш коментарите по-долу! Няма такова нещо като Османска или Византийска цивилизация. Нито Римска или Готска (така наречените от теб Вандали). Това са само държави (с изключение на готите, които тогава са били обединили се племена), които са имали различни култури.

Не може от собствената си история, да съдим за историята на другите и то развити цивилизации. Най-малкото защото нашата история не е пример за развита цивилизация. Ние непрекъснато се унищожаваме и сме напът напълно да се унищожим. За 2 милиарда години развитие още не можем да стъпим даже и на най близката планета Едва ли която и да е развита цивилизация би се основавала на принципите на унищожение и самоунищожение. Даже и най-жестокия хищник убива само когато му се налага - или ако е застрашен или за да се нахрани, т.е. за да оцелее, а не просто така както човека. Само човека може да убива, заради някаква в общия случай фалшива кауза, догма или религия ! Мен от извънземни не ме е страх. Повече ме е страх от земните, които по всякакъв начин ни унищожават.

( както и останалите 99% от всичко публикувано) наистина е за любопитната и невежа маса хора. Сериозно ли вярвате, че “лазерът” ще помахва насочващо с ръчичка към лутащите се из пространството извънземни? А те, горките, които са толкова неориентирани, че само лазерът, изработен от гениалните и далеч по- напред в развитието си земляни, ще им показва, че там, където свети, има някакъв обект за изследване...О, свещена...

фъчаш ? нали ще даде късо в атмосферата! трее да е на поне Луната!!

Кой ще даде накъсо???

От тази статия разбрах: 1. Хората когато си нямат работа мислят глупости; 2. България е била много по напреднала цивилизация отколкото Византия, защото в моента втората не съществува, въпреки, че за известно време са господствал над българите. 3. Османците са били по напреднала цивилизация от Византия, защото са унищожили Византииската цивилизация. /Историята е пилна и със случай, когато една слабо развита цивилизация унищожава високо развитите цивилизации/

По първа точка може и да си прав. По втора - България не е цивилизация, а държава. Същото важи и за Византия , както и за Османската империя от трета точка.

Поредното нагло и аругантно оправдание за източване на пари. Нищо във времето и пространството не е случайно или "изгубено"!

Ами ,че те от години са тук сред нас ,а и внимателно ни наблюдават ,шматни ,нямате ли си друга по -смислена работа !

само да не стрелят обратно с по-мощен лазер

няма нужда да им казваме те си знаят най-добре ...

Не викайте повече! Вече си имаме Путлер и неговите зелени човечета...

И без това Бог трудно ни опазва от рептилите като сме на друга вълнова честота и за тях сме невидими / вж. филма "Странни звуци"/ , този лъч за тях ще бъде като сигнал за обяд и всички рептили от галактиката ще се струпат на Земята.

Значи невидими, а? Аз се чудя в какво се блъскам от време на време... А то били рептилии.

Спокойно, заешки сърца. Няма да дойдат страшните, грозни извънземни, с течащи лиги да ви изядат :) 1. Безмислено е да се изпращат сигнали. Не защото се осветяваме, а защото не печелим нищо, не добиваме никаква информация, от това че изпращаме сигнали. 2.Има идея да слухтим и да се оглеждаме, защото може и да добием някакви познания, макар и да не се стигне до ръкостискане и потупване. 3. Разстоянията са прекалено големи, което както ни пази, така ни и демотивира да търсим "оттатък". И да засечем нещо ще има да го мислим и анализираме със столетия, без никакво надежда да го проверим и "пипнем" действително. 4.И да има интелигентен живот някъде, той ще е адаптиран към други условия(гравитация, температура, радиация, химичен състав на околната среда) и определено няма да имат 2 крака и 2 ръце. Най лошият(за нас)ако има контакт с извънземен разум, то той да не е под биологична форма, а под формата на изкуствен интелект и пренесено съзнание в небиологична обвивка. Но нека да има хляб и за футористите, а ний да си носим новите дрехи :)

Освен това за да пропътува светлината от лазера ще минат 20 хил. години в едната и 20 хил в обратната посока, а дотогава може и сами да сме се изтрепали

Извънземни индианци ще дойдат на космически кораб и ще избият местното население на САЩ

трябва да са луди тия извънземни да се заврат баш в тая дупка

Бе не знам, ама за мен лично, това ми изглежда като да си сам в тъмната непозната гора и да викаш с пълно гърло! Първо не е ясно какво ше дойде дали мечка или горския и второ даже и да е горския пак не знаех дали няма да те опердаши щото си в неговата гора! Така, че кооолкото и да сме "умни", за човечеството говоря, има още мноооооооооого да учим! Дано вселената ни даде таз възможност обаче!

Няма страшно, всичко ще бъде наред!

Бе да бъде наред да бъде наред колко да бъде наред? Не за друго ми кат гледам те и сега нещата не са кой знае колко наред, та затва питам де.

Много умно те да дойдат същите тези извънземни и да ни разгонят фамилията!

Аз съм човек със средно ниво на интелигентност и ето аз как го разглеждам: Ако имаше извънземни напреднали поне до нащо ниво, защо и те не са направили такъв лазер или нещо с което да покажат че ги има? Мисля че ако го бяха направали, ние щяхме вече да сме хванали този сигнал. Щом като няма такъв сигнал, означава че или няма толкова напреднали извънземни, или има но се крият, или са толкова далече - 10тки, 100ци ако не и на милиони светлини години - че на практика е без значение дали ги има или не защото сигнала може никога да не дойде до нас. С други думи, както и да го разглеждаме е безмислено да пращаме сигнали.

Вероятността казва следното. Ако изобщо има "извънземни" и ако засекат нашето съществуване те ще са стотици пъти по-развити от нас. Което означава че те ще гледата на нас така както ние гледаме на едноклетачните организми. А пък аз лично много се съмнявам че във Вселената има и друг разум подобен на нашия. По скоро вероятно има нещо което не се засича с нас. Нещо подобно както е при вълните. Като се срещнат просто преминават една през друга. Абе с две думи ние още не познаваме добре собствения си дом (Земята) а и дори самите себе си какво аджеба представляваме та камо ли да се опитваме с първичните си представи да разберем Вселената.

Фатални последици :) Значи лошите извънземни ще разберат за нас след около 20 000 години (по-близо почти няма звездни системи с планети). Ако са много развити да приемем, че могат да развият скорост 1/4 от скоростта на светлината (макар да е съмнително), та тогава ще пътуват поне 80 000 години до тук и станаха общо 100 000 години. Първите човешки цивилизации са възникнали преди около 15 000 години, я изкараме още толкова я не, та като дойдат лошите извънземни отдавна ще сме дали фира - къде ги фаталните последици от лазера?

Преди да измислят парния двигател, ДВГ и реактивния в последствие, всички са смятали, че по бързо от коня няма... това, че ние не знаем, как може да се прекосяват огромни пространства из космоса, не значи, че няма такива възможности и някой, някъде не ги е изнамерил.

На теория си прав. На практика учените казват че няма нищо по бързо от скороста на светлината. Как знаят? Твърдят че начина по който се държи светлината и вселената показват че все едно вселената е направена около скороста на светлината...всички закони изглежда да се подчиняват на скороста на светлината а не обратното. Така знаят че няма бързо нещо от скороста на светлината...вселената не допуска. Са, някой може да каже за разни дупки и пътуване чрез друг измерения и по този начин да се прекосяват огромни разтояния по бързо от скороста на светлината...но...това може да си останат само фантасмагория.

Ако можеш да четеш и разбираш английски, потърси в търсачката защо не може да има нещо по бързо от светлината. БиБиСи го обеснява много добре.

предполагат че има частици тахиони..... по бързи от светлината...

Много преди да измислят парния двигател Кеплер и Нютон са доказали, че Земята се върти около Слънцето със скорост от 106 000 км/час, а Меркурий с 212 000 км/час

971 звезди са на разстояние по-малко от 50 светлинни години.

Грешка. 893 са звездите. 78 са други обекти (предимно планети)

В обема 50 св. год. с център Слънчевата система има около 2000 звезди, от тях около 130 са видими с просто око от Земята.