Може ли в Слънчевата система да има черна дупка?

Учени от САЩ и Великобритания смятат, че възможността за това не е за подценяване

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

“Божа работа!”... учен, който е толкова сляп и самозабравил се, че не може да види Бог е по-безполезен, даже вреден за, отколкото обикновен, съзидателен човек....

тука не е за тебе, стрино! иди на сайта на синода!

В Африка черни дупки колкото искаш а те човъркат галактиката. Тъпаци.

това е много тъпа хипотеза напълно невъзможна и безпочвена ако имашя нещо подобно щеше да има акреционен диск,излъчвана във различни вълнови диапазони и найважното ние и слънцето щяхме да са въртим около нея а не обратното

Учи учи още малкия. Ще разбереш.

Черна дупка с 10-тина земни маси и Слънцето да се върти около нея? Пусни тази "хипотеза" и ще станеш известен ... като най-глупавият.

няма как черна дупка да е с десетона земни маси...хаха

може да е стартирала с 5 слънчеви маси но понеже се изпарявали и да е станала десетина земни. Веднъж свита на теория черната дупка не може да изригне дори и масата да падне под минималната за образуване на черна дупка

Опианчи са народа ,покрай тях и научните среди и периферии!

"Доказателства сочат, че в далечната и неособено добре проучена част на звездната ни система, има голям обект." Господа невежи, не голям, а масивен обект има. Само аз съм правил опит поне 100 пъти чрез корекции и пояснения да ви обогатя малко от малко поне общата култура, но каузата явно е обречена.

Може, бе, може. НАСА и на нея ще направи визуализация, стига да има финансиране. 50 години опит са това.

Съществуването на черна дупка по принцип не е изключено, но по-добре е да няма такава, защото ще е доста опасно за Слънчевата система. Около черната дупка трябва да се наблюдава светъл диск от нагряването на веществото, което попада в нея. За подобно нещо не се съобщава. Значи по-скоро става дума за екзотично предположение – в противен случай трябваше да е констатирано засмукване на близки космически обекти от черната дупка.

10 земни маси и да засмуква всичко???!!!. Да не би Юпитер, който е 317 Земни маси да засмуква всичко наоколо? Сега си предстваи обект с големината, да кажем, на Витоша и да привлича обекти отстоящи на милиони километри, а те да вземат да го уцелят при "падането" си към него при наличие на тангенциална скорост. От друга страна изобщо съществуването на Черни дупки според мен е изключено, но това е друг въпрос.

Присъединявам се към преобладаващото мнение - възможно е да има черна дупка в Слънчевата система. Тя най-вероятно е разположена на третата планета, в югоизточния край на континента Европа, Балкански полуостров. Там потъва всяка материя, с изключение на матряла, който е успял да избяга овреме.

Черната дупка е в Държавния бюджет. Казват, че я няма, но тя смуче здраво и не спира.

Може да е деветата планета. Може да е Пеевски - той също има силна гравитация, особенно за руси поп-фолк звезди. Каквото и да е, трябва да бъде изследвано. А учените трябва да получат пари, за да го изследват.

Чорапеният гном който живее в пералнята пак си е намерил нов чорап.

Има малка, ню-ню , дупчица. Виждал съм я.

щом учените смятат,значи може и две дупки да има след петото уиски