На днешния ден Махалото на Фуко доказва, че Земята се върти

На осми януари 1851 година физикът Жан Фуко, с помощта на конструиран от него апарат доказва, че Земята се върти

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

1. Земята е ПЛОСКА 2. Земята е създадена преди 6 000 години 3. НАСА е най-добрата киностудия с най-големият бюджет, с най-добрите компютърни специалисти, която продуцира най много кампютърни анимации. 4. Кой е гледал филмът "Шоуто на Трюмън" - Добро утро, господа, време е за ставане!!!

Махалото на Фуко наистина рисува лек хистерезис, но за това има поне още 10 добри обяснения Например: джижението е относително спрямо наблюдателя, дали земята се вирти или магнитното поле е причината за "отклонението" на махалото на Фуко - и двете обяснения са еднакво правдоподобни Така наречения кориалис ефект например доказано се дулжи на електромагнитно въздействие евреите ви лъжат като малки деца - купете си добра оптика и идете на морето - ще видите как корабите който ужким са се скрили зад хоризонта стават отново видими през добра оптика

на Земята през 1850-та? Това датира от Галилео Галилей и Коперник насам. Към 1650-та, тоест 200 години по-рано. 1850 -та са мислили вече за теорията на относителността, даже и Лоренц по това време извежда първите трансформации. Впрочем интересно дали има значение махалото накъде се клати първоначално - в посока север-юг или Изток - Запад. Щото ако е Изток-Запад няма логика за отклонения

А кой върти земята та не спира?

А кой/какво да я спре?

един хамстер отвътре

Върти,сучи,ебреее

Абе нема ли полоскоземци тука бе!

Земята била с формата на круша Еми дайте една снимка бе Всички снимки на земята от космоса на наса са някаква компилация от снимки дайте една снимка на Земята, направена в реално време

Има много снимки, но повечето от Земята е скрита от облаци. Невъзможно е никъде да няма облаци и да се вижда цялата планета ясно. Затова се налага компилация от много снимки.

Земята е плоска. И няма нужда от доказателства.

Главата ти също е плоска

Мда. Отзад. Там ме удариха с чук в училище - учителя по физика.

Еми човека се е опитал да ти вкара нещо в главата! Ама явно не му се е получило! Ко да праиш, съдба! При някой се получава при други не!

И в един от планетариумите на Варна има такова махало. Варна има два планетариума.

Махалото на Фуко не показва само, че Земята се върти, а че е въртящо се кълбо.

въртяща се круша

Че е кълбо се вижда ако се качиш на висок баир. Махалото действа и на Въртящи кубове, яйца и неправилни фигури с някаква ос на въртене. Няма как да докажеш с него че под него е геоид.

въртяща се круша,нали земята е геоид бе мойто

Не можеш да твърдиш, че Земята е геоид, защото самата форма геоид значи подобен на Земята. Логически абсурд един вид. Геос е гръцката дума за Земя

в основата на доказателството е силата, която действува на махалото ( сумата от векторите на линейната и тази от въртенето на земята ) - кръстена на нейният откривател френският математик Королиус. Не отчитането на Королиусовата сила от Фон Браун при конструирането на ракетите ФАУ е довело до голямата неточност на същите !

в случая неотчитането трябва да е една дума, иначе смисълът на израза се променя.

Не Королиус, а Кориолис. Гюстав Кориолис

Не е обла. Валчеста е ! :-)

Не е валчеста! Геоид е!

Гейо иде ???

беше казал някой няколко века преди фуко

Едно е да кажеш, друго е да го докажеш.

помислиш че въртенето създава гравитация и те държи на земята може и без разни махала и гюлета за доказателство

Въртенето не създава гравитация, създава центробежни сили, които се опитват да те изхвърлят. Гравитацията е едно от фундаменталните взаимодействия между елементарните частици (четири общо). Колкото повече частици има едно тяло, толкова по-голяма маса има, съответно и гравитация.

Отклонява се вниманието, а тока поскъпва...

Глупости!! Доказало, дрън дрън.

тя се върти, но дали наистина е кръгла

Не е кръгла, обла е.

Не е вярно. Никой не позна. С формата на геоид е.