НАСА готви пилотирана мисия до Марс през 2030 г.

Предполага се, че силна пясъчна буря е попречила на Opportunity да презареди слънчевите си батерии

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Някой не си е пил хапчето? Кой ли е той, вероятно дядката

Старши вицепрезидент SpaceX заяви, че компанията е завършила 2013 г. с 10% от пазара (Русия - 60%, ЕС-20), а през 2017 г. делът му ще достигне 45% (ЕС ще има около 40% - само 15). Плановете за следващата 2018 година - 60% от световния пазар на търговски пускания (ЕС - 30%, Русия - по-малко от 10). Скоро ватния скот ще бъде фалирал и вписан в червената книга на изчезвашите алкохолици.

Тъпи продажни ватни тролове, можете ли с тъпият си зомбиран мозък да отговорите на следните факти: Кои Роувъри вече тринадесет години, пътуват по Марс? -Сондата "Паркър" на NASA до слънцето Кои спътници за 15 години са допринесли за създаването на пълна подробна карта на Марс с резолюция до 30 см / пиксел? Коя станция влязоха в орбитата на Юпитер и Сатурн? Кой първи изпратиха снимки от Плутон ? Коя станция стигна до най-отдалечения обект в Слънчевата с-ма: Ultima Thule Кои апарати са преминали отвъд границата на Слънчевата система? Кой многократно кацна на Луната? Кои апарат изследва меркурий и се е доближил най-близо до слънцето ? Това не са апаратите на лъжливите бедни и пияни ватенки . Това са апарати на свободна и демократична държава – Америка. 6 стъпвания на хора на Луната, единствените Сонди звън Слънчевата система, единствените Сонди на няколко милиона километра от Слънцето, работещи, единствени, Сонди около Юпитер, единствени Сонди около Сатурн, единствени сонди около Плутон, Нептун, единствени, Сонди на астероид, единствени, Космически телескоп, единствен Тази година ще качват втори още по-голям Американците първи и ЕДИНСТВЕНИ: 1.Стъпиха на Луната и то 6 пъти. 2.Качиха телескоп в космоса 3.Приземяват първите степени 4.Успешно примарсиха сонди и марсоходи 5.Имат марсоходи 6.Пратиха сонда на астероид 7.Имат Сонди на марсианските луни Фобос и Деймос 7.Сонди на Церера, 8.Сонди извън Слънечвата система 9.Сонди на Юпитер 10.Сонди на Сатурн 11.Сонди край Плутон, Нептун 12.Сонда на 6 милиона км. от Слънцето 13Сонда до астероида Бену 14.Качвали са в космоса по повече от 3-ма астронавти наведнъж 15.Електромобили в Космоса - лунните ровъри 16.Качиха 77 тонен единичен модул в космоса 17.Единствените качили 140 тонна ракета за пътуване до Луната 18.Направили самолет летящ със 6.72 и то с 199 полета 19.Направили самолет излетял на височина над 100 км и вероятно има още много.

Има ли база на която да се спори по темата САЩ срещу Русия? Реални постижения днес срещу мечти в бъдеще време... Човека изпратени в космоса по националност САЩ 339 Русия 121 Япония 12 Германия 11 Китай 11 Франция 10 Канда 9 Италия 7 Други 33 Много хляб и боб има да ядът ушанките докато стигнат САЩ по боря на пратените хора в космоса. Руските ракетки пращат по 1-3 човека. Американците пращаха по 5-7. И имат повече полети и то за по-малко години. Така, че ... има още мноооого полети да правят ушанките докато стигнат американците които от 2011та ги чакат.

Според мен Наса няма да я има след 10 години

НАСА ЩЕ готви пилотирана мисия до Марс през 2030 г. А бе ЩЕ, ама през 2030 година.

А Роскомикс през 3030 щяла да лети към Луната. И все пак по-вероятно е НАСА да Лети към Марс 2030 г, отколкото Роскомикс към Луната 3030 г

Нито Гагарин е летял в Космоса, нито американците са стъпвали на Луната! Само Брус Уилис...

Брус Уилис не е стъпвал на Луната, само на астероид... А Мат Деймън - на Марс. Те т'ва са астронавтите! ;)

Така е друже, прав си! Ама ме разбра...

някога през светлото бъдеще наса ЩЯЛА да полети към марс,само че сега наса качва хора с руски двигатели в руска мкс,а Дада мълчи под такива новини като мъск пред полет към марс

МКС не е Руска. А НАСА е качила значително повече хора на МКС от Руслямска държава. Бъдещето е значително по-скоро от това, в което Роскомикс ще се опита да прати космонавти на Луната. А Мъск нищо чудно да организира полет до Марс още през 2025 г. Единствено финансовите ресурси могат да го забавят.

Все повече се убеждавам че си изперкал недъг на комунизма

143 американски австронавти са посетили МКС общо 257 пъти. 28 жени, пет туристи, 62 двойни, 20 тройни и четири четворни посещения. 46 руски космонавти са посетили МКС общо 85 пъти. Една жена, 16 двойни, шест тройни, едн0 четворно и две петорни посещения. 8 японски австронавти са посетили МКС общо 12 пъти. 7 канадски австронавти са посетили МКС общо 8 пъти.

petrovito

Боже! От къде ги мислите тия новини!?! Повтаряте едни и същи мантри години наред. А, единственото вярно в "новинката" е, че наистина трябва да се иде първо до Луната, после и на Марс.

то и аз мисля някъде по това време да си ходя на село.... може да се засечем с НАСА...

Няма нужда да си ходиш, селото е в главата ти.

е поне имам нещо там където ти липсва на теб....

И да не забравят да минат през Смолян или Самоков за разсад.

А няма ли да е по-добре НАСА да се концентрира първо върху изпращането на пилотирана мисия до МКС до 2030 година, докато още я има? Защото Роскосмос не може вечно да крепи тоя музеен експонат само защото другият е заседнал нейде из втората половина на 20ти век.

Де да беше вярно. Но хубавото е, че си вярваш!

Момчета, дайте да почнем да качваме хора в орбита, пък тогава да говорим за Марс...

ще ще,сичко разчита само на ще ще

ша ходиме на варна,на черно море,царевица да берем на черно море,оп са

Е, той Мъск не кацна ли 2015г. ? Даже филм върви по Дискавари.

Не беше Мъск, а Мат Деймън. И не по Дискавъри, а по кината...

Има игрално фантастично-документален сериал "Марс" В който действието се развива в бъдещето, като дават документални кадри на различни хора, включително и Мъск, но корабите пътува;и до Марс не са на Мъск, а някакви събирателни образи и фирми.

Знам го, гледал съм няколко епизода. Коментара му ми се стори шега и реших да я продължа... :)))

истински балама

значи през 2030 към марс ще има надбегване с куци коне ли,че доста кончета се сбраха на клончето 2030

Значи още 10-тина години и край. Е.ба си мамата, идват освободителите ...

Шегите продължават.

Пилотирана мисия от хора!? Колко човека ще е екипажът? Колко голям(размери, тегло) ще е модулът който ще кацне? Най-вероятно идеята им е да отидат на място хора, да направят изследвания на бързо и да се върнат, защото не могат да живееят дългосрочно само в един модул от няколко метра. Редно е първо в орбита на Марс на се изгради станция с провизии и техника, към която да се скачат преди да кацнат и след като излетят обратно, за да "презаредят" с провизии и необходими средства.

Да бе, да... тва да не е "иди ми дойди ми" като КУРнелия у парламенто!

да знаем . има даже и обява за паляк-майтапчия-харабия

Даже сред коментиращите няколко екземпляра се оказаха подходящи за длъжността!

Тъпанари, защо пишете за мен без разрешение...

Голямо триене пада. Значи модератора се представя от мое име.