17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Няма страшно чичо Били Гея ще се справи,ще закове луната с гвоздеи да не мърда.

Първо . Това с покачването на нивото на водата се знае от 50 години. Когато бях дете, вече се говореше колко квадратни километра се губят всяка година. 2 още тогава се говореше че в България ще бъде в субтропичния пояс с Гърция и съвети за земеделието. Справка 70 80 година земеделски списания.

Бил съм на Северно море. Сутрин можеше с обувки да вървиш някой километър по дъното и да гледаш в далечината точки (хора) как пресичат. Но после трябва да внимаваш, че почва да си дига и има диги. Като където е прокопано за кораби, ги правят на плаващи дървени подпори свързани към стабилна част.

Навън е доста горещо. Сипете си чаша вода и добавяйте бучки лед, докато водата стигне до ръба на чашата. Изчакайте леда да се стопи, за да видите ще прелее ли чашата... Наздраве!

Така. А сега напълнете чашата догоре и поставете бучка лед на ръба и чакайте да се стопи. Дали сега чашата ще прелее?

Кръговрат на водата се учи в 3 клас...

Уравнение за непрекъснатост се учи пък в първи курс. Ако стигнеш до там. Ако някъде нещо е било натрупано и сега започне да бъде освобождавано, без да бъде натрупвано отново, какво мислиш, че става?

Това, което си дал като пример се отнася за плаващ лед т.е. Арктика. Само че освен плаващ лед има много по-голямо количество лед на сушата. Той не е разположен във водата, а е по континентите и островите: Антарктида, Гренландия, Исландия, островната част на Канада, островите край Норвегия и Русия, планинските ледници. Навсякъде по тия места ледът се топи с ускорени темпове и пълни езера, реки и от там в световните океани. Така че не само ще ти препълни чашата от примера, който даваш ами може и друга чаша да ти потрябва.

_stankow

Айде отидоха още няколко трилиона от Източна Европа към западните "фондове". Този път за "корекция на орбитата на Луната" и спасяването ѝ. :)

Умен си като на стария коч майка му.

Луната се клати/либрация/по орбитата около Земята-това е факт. Но и се отдалечава от Земята-и това в факт. Може би в бъдеще няма да влияе чак толкоз върху водните площи чрез гравитацията си. Но все пак говорим за голям период от време-поне 20000г.

Грешиш. За да се отдалечава, значи трябва да получи отнякъде допълнителна енергия, за да увеличи своята орбитална скорост, а оттам - и да се отдалечи. Всеки спътник на планета рано или късно пада, тъй като естественото му състояние е режим на свободно падане. Луната може само да се приближава, но не и да се отдалечава. Дали един спътник е естествен или изкуствен - каква разлика? :)

Минусът, който си поставил, е намек за твоите задълбочени познания по астрофизика или дори Закона на Нютон за гравитационното взаимодействие. Браво!

Разликата е в масата и орбитата. Близките тела падат заради макар и нищожната атмосфера. Такива като луната могат да си се въртят безкрай, ако беше Слънцето, което придърпва и ускорява. Заради това Луната се отдалечава макари с милиметри на година

За хората с основни познания по физика доводите са верни. Обаче експерименталните факти показват, че Луната се отдалечава с около сантиметър на година (данни по памет). Дължи се на много фин ефект в резултат на въртенето на Земята и въртенето на океаните с тях. Виж статията Tidal acceleration във википедия, където е обяснено по-подробно.

" цикли през 18,6 години" Сега остана да проверим назад: какви наводнения са ставали на всеки 18.6 години. И ще е ясно дали учените са "учени" или "УЧЕНИ?"

Хората са проверили и са ти го написали, но ти не си прочел всичко. Разликата е, че към настоящия момент имаме покачване нивото на Световния океан в резултат топенето на ледовете. Това е и причината за очакваните по-сериозни приливи. Никой не говори за катаклизъм.

Спокойно НАСА ,ние от ИТН сме решили този въпрос .ще изпратим на Луната нашия белонос дългуч да поправи орбитата и.така,че всичко е под контрол.поздрави-тошкоафрикански

Така де! Страшна работа!!!! Това е от пренаселването на планетата Земя с хора ;) Ние хората сме виновни отново, защото стоим неравномерно върху повърхността на земята и така изместваме гравитационния център на земята, а оттам разстройваме цялата система Земя-Луна. Трябва на всеки човек да му се определи място на което да стои и ако мръдне с няколко метра, веднага глоба и обществено порицание. Евентуално в някой по-населени общества - разстрел! :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Споко тъпако. В Руслямска държава и Китай и това правят. Публикувай си идеята в някое научно списание.

А в свободна и демократична Америка, ако си участвал в протести срещу новата власт ще те издирват и ще те преследват с години, за да те съдят.

Това става от десетилетия в Руслямска държава. В САЩ никой не преследват за протести срещу каквато и да е власт. Но за зулуми независимо под какъв предтекст преследват. Обаче вие като най тъпата част хората не ги схващате тези съществени разлики

99 от коментиращите тук са психично болни и малоумни. За съжаление се вижда ясно. Никаква връзка с главния мозък от народа тук и ето защо държавата ни деградира. Абсолютно никой не коментира нищо съществено по темата.

Че какво съществено можеш да коментираш по темата? Ще предложиш вариант за прекратяване на колебанията ли? Ние държавата си не можем да оправим, че лунната орбита ли ще можем да променим?

Луната разбра, че македонец ще я гази и започна да се колебае дали да не избяга, докато още може!

Сега Грета и IPCC ще използват дори колебанията на лунната орбита да докажат глобалното затопляне и повишаването на морските нива. Убеден съм.

Грета млъкна за малко. Спряха й финансирането. И сега пак ще я активизират. Измислиха й нова печеливша кауза.

Дрогари, и да запеем... за учените марсианци тъпанари: На Лу-на-та, сред лай-на-та, най щеее смеее доо-бре!

Пей си, на теб ти отива...

Разбрахме вече, че си трол дух! Айде ходи у лево!

"Ако паркингът пред офиса ви, ресторантът ви на крайбрежната улица или магазинчето ви за сувенири се наводняват 15 дни в месеца, то бизнесът ви ще фалира. Преливащите септични ями на много от курортните места ще създадат здравен риск за милиони", предупреждава авторът на изследването Фил Томпсън. т.е. с други думи - за да не ви фалира бизнесът - локдаун и заключени вкъщи... за да не преливат септичните ями в курортите - никакъв туризъм и локдаун да си стоите вкъщи...

Айде пак псевдонаука....значи тия колебания ги има от сума ти време ама видиш ли сега започнали да предизвикват наводнения...а тия наводнения не се ли предизвикват от всички тия тайфуни ....абе колко милиона долара похарчихте за тая тъпня.

Без Бангладеш и ТИМландистан - светът ще е едно по-добро място!

Всичко, до което се докосне Империята на злото, съсипва: природа, държави, Луна, океани... Аман от вашта НАСА... Всички знаем за HAARP, за бомбите ви, които замърсяват и причиняват рак, за военните ви безумни опити, за произвеждането на биологично оръжие, част от което е сегашната пандемия... Аман от тия дебилни, болни мозъци ! Няма отърване от тях ! Разсипаха планетата ни.

Ку-Ку... Ку-Ку... Ку-Ку.. кукувица кука на зелена бука. Кукай куко, кукай кукавицо!

Здравей, Зъл гъзззззззз!!!

Да бях кат тебе, да ти бях дал с език да го оближеш, ама предпочитам на жени!

Що за жена ще ти облизва гъза ? Бррррр. Звучи супер гнусно.

предлагам да се въведе незабавно всепланетен данък и да започне всеобхватна борба за недопускане промяната на орбитата на луната. С всички еко, био, веган, ЛБГТ и т.н. да не изреждам методи.

Както аз я разбрах новината на 9 и половина години се случва това и пика е бил 2019 година. Значи сега ни обясняват нещо, което ще се случи след 7-8 години. Да си се страхуваме и притесняваме в аванс. Отгоре на всичко не можем и да направим нищо по въпроса, за момента не можем да променим орбитата на луната. Напълно безмислена статия. По същия начин се страхувам от това, че слънцето ще изгасне след милиарди години.

Орбитата на луната щяла да се размести, щото водното равнище се увеличавало??? Абе експертите мурикански, това водно равнище къде беше до сега??? Да не би да се телепортира от някъде??? Ей тва муриканците (крадливата част от тях) са най-долната сган в съвременната човешка история!!! Оня дето един стабилен уиндоус не може да направи, тръгнал да мисли ваксини срещу вируси, че даже ги обявяваше за необходими, година преди да има нужда от тях (няма да споменаваме, че родата му е начело на пфайцер)???!!! Тва мръсната милярдерска сган верно ни тласка към гибел!!!

Ако имаше капка мозък да прочетеш статията и това дето си го написал ... Написано е - още преди 400 години се е установило, че има колебания в лунната орбита. През няколко години те водят до наводнения. И това се знае. Новото е, че сега това се комбинира с ПОКАЧВАЩИТЕ се морски нива, което означава повече наводнения. Ма като си малоумен ...

Хаахха, колко сте ми интересни такива "знаещи" като теб!!! Абе като си тръгнал да обиждаш, кой бил малоумен, я ми покажи доказателства за това твърдение на тия т.нар. учени, а г-н умник??? А знаеш ли, че Ирландия е предложила 1 мил долара награда, за който успее да изолира ковид 19 под микроскоп?! Е все още никой не е прибрал наградата!!! А нима преди стотици и хиляди години е нямало наводнения или затопляне??? А "умнико"?! Доверяваш се насляпо на учени, които и прогнозата за времето за сл ден, не могат да ти дадат с точност, камоли какво щяло да стане с луната??? Тия т.нар. учени много ми напомнят на оня филм за космоса и събитията в него по Нейшънър джеографик! Обясняват все едно гледаш филм в киното, как имало черни дупки какво ставало в тях, как се прилагала теорията на Айнщайн, и в следващия момент кажат нещо от рода на "до неотавна се смяташе, че това работи така, но се установи, че не работи така..." и си викаш, абе тия какви ги блещят, щом нищо не вдяват за вселената?! Та и тия са същите учени, водата пречела на лунната??? Щом теорията е удобна за контрола на масите (гл затопляне, ковид и др) значи учените стоят зад нея???!!!

Абе те учените са прости хора бе! Един канал не могат да отпушат сами! Все викат нас каналджиите, тенекеджиите, кенефичистачите да им покажем, как се прави живота!

Много си тъп, бе ! А си седнал да даваш мнения на текст, който дори не си разбрал. Освен това като тъпо и нагло парче плещиш тъпотии. В нета има хиляди снимки и видео на ковид-19 под микроскоп. На некой бил давал милиард за такава снимка. Малоумен идиот. Пък се и обижда, когато някой му каже истината в очите....

"Предстоящите промени в орбитата на Луната могат да доведат до рекордни наводнения на Земята през следващото десетилетие" И кой планира да клати Луната? Илън Мъск ли?

Точно за тоя зъл гений и луд си помислих и аз.

Ето сега, разбрахте ли защо Слави иска да праща хора на луната? А вие му се смеете! Това е част от неговия план за спасението на вселената от глобална катастрофа, а най-важен е македонеца - той ще бъде баш героя!

Не македонеца а СЕВЕРО-МАКЕДОНЕЦА!

Много ми е интересно сега как ще ни вменят и за това да плащаме? Как точно ще ни обяснят, че е в резултат на нашата дейност?!

Има как. Както ни вменяват вина за климата. Сякаш аз бълвам автомобили и притежавам авиокомпании...И като стоя на тъмно и студено, като не пътувам и не се къпя ще спасявам планетата. Затова и ми увеличават битовите сметки, и тока и водата са вече невиждан лукс. Нарича се Прозорец на Овертон. С него всичко могат да вменят едни дебили на други дебили. Дебилното стадо без мозък вярва на всичко.

Лесно бе! Винаги може да измислим нещо! Примерно, че ние хората стоим неравномерно върху повърхността на земята и така изместваме гравитационния център на земята, а оттам разстройваме цялата система Земя-Луна. Трябва на всеки човек да му се определи място на което да стои и ако мръдне с няколко метра, веднага глоба и обществено порицание. Евентуално в някой по-населени общества - разстрел! :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

КОЛОНИЗИРАНЕТО НА ЛУНАТА Е СВЪРЗАНО С КОПАНЕ... МАЙНИНГ.... ДОБИВ НА ПОЛЕЗНИ ИЗКОПАЕМИ И ИЗПИТАНИЯ НА ОРЪЖИЯ.....

Значи първо беше глобалното затопляне, което ще доведе до наводнения, но хората усетиха, че нещо ги изиграват и сега Луната ще доведе до наводнения. Какво следва, извънземните ще разплискат вода, когато кацат за да си приберат световния дълг??!?

Неграмотен невежа!

То си личи кой е невежата и вярва на разни "научни" фантасмагории. Поредните американски лъжи. Все плод на болните им злонамерени мозъци.

Нашите хора в НАСА ще оправят нещата

Някоя хубаво новина от Луната пони няма ли да публикувате?! Примерно , че откраднатите трилиони за 30 години от България ще паднат като пороен дъжд върху домовете ни!?