НАСА: Марсоходът "Опортюнити" вече не работи

Роувърът функционираше безпроблемно в продължение на 14 години

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Защо много хора вярват на лъжа? Отговорът го има в Божието слово - Библията. "и с всичката измама на неправдата, между ония, които погиват, защото не приеха да обичат истината, за да се спасят. И затова Бог праща заблуда да действува между тях, за да повярват лъжа, та да бъдат осъдени всички, които не са повярвали истината, а са имали благоволение към неправдата." 2 Солунци 2:10‭-‬12

А от къде знаеш, че книгата която цитираш, не е лъжа? Кой ти го е казал? Написана е от хора, за които най-върховното човешко постижение е колелото на каруцата. Днес, когато разполагаме с много повече информация, можем и да проумеем много по-добре света.

Яка машинка излезе! Инженерите на НАСА може да се чустват изключително горди с постижението си. И по-добре статията да се беше насочила към въпросният екип и връзките му с MIT, Caltech и още няколко от сорта, вместо да храните тролове.

Лек му пясък!

да си пробате от време на време да натиснете някое копче , че сте се отказали

R.I.P.

Тъпи продажни ватни тролове, можете ли с тъпият си зомбиран мозък да отговорите на следните факти: Кои Роувъри вече тринадесет години, пътуват по Марс? -Сондата "Паркър" на NASA до слънцето Кои спътници за 15 години са допринесли за създаването на пълна подробна карта на Марс с резолюция до 30 см / пиксел? Коя станция влязоха в орбитата на Юпитер и Сатурн? Кой първи изпратиха снимки от Плутон ? Коя станция стигна до най-отдалечения обект в Слънчевата с-ма: Ultima Thule Кои апарати са преминали отвъд границата на Слънчевата система? Кой многократно кацна на Луната? Кои апарат изследва меркурий и се е доближил най-близо до слънцето ? Това не са апаратите на лъжливите бедни и пияни ватенки . Това са апарати на свободна и демократична държава – Америка.

Ами щом едни бедни и пияни ватенки не могат да се сравняват с такава велика и свободна и демократична държава, логично е изобщо да не се търси сравнение - тогава що са ти трън в очите!?

Най-вероятно е имал неизживяно детство

Научете как да правите нещата, комуноидни ватоцефали – Марсохода Opportunity трябваше да работи 90 дни, а работи цели 15 ГОДИНИ – уникален запас на издръжливост и качество, след като е получил стотици гигабайта уникални данни. И ако слънчевите му батерии не бяха се покрили с марсианси прах лед силната буря, той щеше да работи още. А вторият все още работи! А съветския камък на Марс преди много години работи 10 секунди и умря. Като се има в предвид лъжите на комунягите той не е сработил изобщо. Какво означава "направено от глупави американци"? . И какво правите тъпи мурзилки, като се правите на "интелигентни и силно духовни", в най-добрия случай достигате до Тихия океан. Защото сте идиоти.

Излиза че може да се направи машина работеща 14 години и то на Марс, а един автомобил не могат/не искат да направят да изкара гаранционния си срок от 2 години.

Виж колко струва робота на Марс... поръчай си кола за същите пари и правнуците ти ще я карат...

Виж и колко километра е изминал за толкова години!

Щото така, да не би на Холивуд да са свършили сценариите за изследване на Марс? Истинско кацане на Марс ще има когато руските кораби кацнат там, макар че вече се твърди че отдаван са го направили, но поради естеството на мисиите им - т.е. те са руски военни мисии, го държат в тайна

Естествено. Това не е новина. То какво ли им работи на говедарите.Само приказките и дръвченето е голямо. После е "ако" и мирише.

Научете как да правите нещата, комуноидни ватоцефали – Марсохода Opportunity трябваше да работи 90 дни, а работи цели 15 ГОДИНИ – уникален запас на издръжливост и качество, след като е получил стотици гигабайта уникални данни. И ако слънчевите му батерии не бяха се покрили с марсианси прах лед силната буря, той щеше да работи още. А вторият все още работи! А съветския камък на Марс преди много години работи 10 секунди и умря. Като се има в предвид лъжите на комунягите той не е сработил изобщо. Какво означава "направено от глупави американци"? . И какво правите тъпи мурзилки, като се правите на "интелигентни и силно духовни", в най-добрия случай достигате до Тихия океан. Защото сте идиоти.

Браво бе, наш,те шведи му докопаха акумулаторчетата на животинката и са ше се опече на слънце.

Не се поддавайте на внушения. На Mарс никога не са кацали американски апарати, защото руснаците са създали енергиен щит на Марс и само те могат да кацат. Майтап бе Уили.

Аз пък от всичко нищо нее разбрах. На Марс има ли сезони? В какъв цвея е оцветено небето при изгрев и залез? В ясен слънчев ден колко е разликата на открито и на сянка? Какъв е състава на рядката атмосфера? Защо навсякъде има камъни? И разни други.

В ясен слънчев ден, под сянката на какво??? Състава на атмосферата го има в Уикипедия. Навсякъде има камъни, защото няма кой да ги събира на едно място... Последното е в кръга на шегата. ;)

Десетки години хвърляне на милиарди на вятъра и в крайна сметка какво знаем, дори температурата не се знае каква е. И капитализма и комунизма са фейк, лъжат хората да им измъкват парите, то не са програми, то не са парникови фантазии или заплаха от Марс, всичко това е кражба на пари, но пиенето не е безплатно , в края на краищата всичко се плаща. Който сее ветрове ще жъне бури.

Параноята е лошо нещо!!! На теб колко пари ти откраднаха?

Изпили са му стекломоя

Споделям една съдба с НАСА и Опортюнити. Сабахлен и аз не можах да запаля таксито.

Марсианските роми са го предали за скрап :)

Е трябвало е да опитат да го събудят сабахлем, или даже по-добре по рикиено време, а не "снощи".

как така бе, ми то повече от половин година нямало връзка!?? Ми до сега какви снимки ни пращаше марсоходчето? То май като лунната им мисия взе да замязва!! ТОВА НЕ Е ИСТИНА, ТЕХНИКАТА НА НАСА И САЩ Е НАЙ-ВЕЛИКАТА !!!! ТЯ НИКОГА НЕ СЕ ЧУПИ, НИКОГА НЕ СЕ РАЗВАЛЯ!!!

Може би се бъркаш с Кюриосити? Руските тролове вече и тази секция ли налазихте? Тук още по-лесно лъсва ниската култура и липса на елементарни познания.

Горкия трол, от къде да знае, че американците имат няколко апарата там... той си знае само, че едно знаме се веело някъде и... до там.

Американското Национално управление по въздухоплаване и изследване на космическото пространство НАСА потвърди днес, че от юни 2018 г. не е имало връзка с марсохода "Опортюнити" и той окончателно е престанал да работи, предаде Франс прес. ВЧЕРА ГО ВИДЯХ В ЦЕНТЪРА НА ПЕРНИК С "ПРЕНАБИТИ" НОМЕРА!

Всичко добре, ама файдата от ползата каква е, се питам.

Ти да не падаш от Марс?!?

Функционал

За хората иде реч, не за печалбарите.

Ползата се нарича "знание". Информацията, която е получена от марсоходите е безценна.

Абе не функционалния, какво предлагашБ учените да ходят на полето да копат домати? Или да стоят на социални помощи? Тия пари са отишли в хората, а не на Марс. Съответно тези хора купуват и парите се разпределят нататък по веригата. А файдата е, че НАСА покрай дейността си има над 1600 нововъведения и открития приложени в нашия бит и помагащи на хората, като GPS, сублимационното сушене, фотоволтаиците, памперсите, въздушните възглавници в колите, димните сензори, фулмастерите, пейсмейкърите, инфрачервените термометри, хемодиализата, прозрачните брекети, безжичните дрелки, флексове и др, Така че файдата за хората никак не е малка. Разбира се на другия полюс е Роскомикс, за който можеш да питаш наистина каква е файдата от дейността му. Общо взето никаква, освен върхови кенефни технологии.

Щом не е от пушкарата на Путя, значи от него файда няма.

Толкова си могат краварите. За какво им беше да хвърлят стотици милиони долара на вятъра за нещо което и ден не работи. Поне да ги дават тези пари на Русия и нашите велики славянски братя да им предоставят напредналите си технологии

Ти работиш за сайта и се опитваш да провокираш повече коментари, нали? Не вярвам да има някой, който наистина е толкова тъп.

Провокатор е. От много време го гледам, че пише очевидни глупости. И ако никой не реагира, пише още по-големи глупости...

Ааа, срещат се и по-тъпи индивиди. Този поне може да пише! Вероятно е бивш военен, което обяснява всичко!

Няма такава технология! Просто уникално!