НАСА може да отложи полета до Луната през 2024 година

Причината е, че скафандрите за мисията все още не са готови

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Скафандрите не са готови, но цветовия им дизайн гледам на снимката че е готов. С цветовете на знамето на САЩ. Живях близо 2 години в UK. От 2 месеца преди официалния им Брекзит, та до преди месец. Постепенно изчезваха стоки от магазините и поръчаш ли си доставка на нещо все по- бавно се доставяше. Обаче, на стоките се появяваха все по- големи картинки на британското знаме. Накрая самите бпитанци почнаха да се оплакват, че като си купуват яйца например, от картинката на знамето не могат добре да видят инфото за яйцата: размер, срок на годност, от коя ферма са и т.н.

Това в момента е малък проблем. Попаднеш ли на кора с яйца сега тука, зимаш и бегаш, не губиш време с четене на надписи.

Е, нема да е за първи път. От поне 30 години все остават още 10 за "връщане" на Луната.

Като не са им готови скафандрите, да ползват тези от предното им "кацане на Луната"! Те нали са проверени... или не?... :-D

Пробвайте на Илиенци. Евтино и има всичко. Успех със скафандрите.

Не, може, а ще отложи за 2030. Така отлагат вече няколко пъти най големия телескоп, но прибира пари за разработки. Китайците ще ги изпреварят вервайте ми!

Не, не е вярно! Не може да бъде! Това са лъжите на някой неразчистен от Макарти комундел. Знамето на демокрацията отново ще се вее гордо на Луната, както предния път когато освобождавахме ония виетнамски плъхове по тунелите. И дори да има малък проблем със скафандрите, винаги може да се купят няколко от тъпите руслямци. От тях сме купували двигатели, полети и една орбитална станция, та сега някакви си скафандри ли. Важното е, че Америка е отново велика и няма никакви проблеми с кораба, ракетата и снимчната площадка. П.П. Абе, някой помни ли къде заровихме немските инженери които ни закараха предния път?

Да не ти бяха толкова посрани постовете през годините да можеше да си позволиш и ти име което хората да разпознават, като тоя дето си се напънал да му ползваш подписа примерно. Жалък ненаврякал се щатен врякалник с неизлечимо обсесивно-компулсивно разстройство не се наврещя ей.

Не. Чудно ми е колко още ще тровиш пространството ясно изразената ти тъпотия.

'Що бе? Човекът, просто го избива на хумор и сатира!...;-)

Пътуването в Космоса не е като да бомбардираш бедни държави и да заразяваш света с ковид.

Ненаврякал се щатен врякалник не се наврещя ей.

За това ли Русия е още в 60-те на миналият век, в космическата индустрия?

...ей тука, много бъркаш, но карай! Подценяването на противника е присъщо на интелектуално бедните...

Ах, да, вярно, че съюз и протоните са от 23-ти век. Объркал съм се нещо...

Сега пък скафандрите били проблемът. Ми що не ги копират тези магически технологии от 60-те години, с които уж са кацнали на Луната? Кеф ти скафандри. Кеф ти ракети. Кеф ти лунни модули. Ама Стенли Кубрик и Вернер фон Браун вече ги няма.

Защото само врякалниците врякате едно и също цял живот, затова. Има смисъл да се правят нови неща, всяко мекотело може да си извегетира живота и да създаде потомство... от мекотели. А дали тия сега могат колкото ония през 60-те или са омекнали до степен да не могат предстои да се види. Това, което се е видяло вече от години е, че си ненаврякал се щатен врякалник, не се наврещя ей.

Това според теб адекватен отговор ли е? Кацането на Луната не е нищо ново, нали така? Новост ще бъде да се изгради лунна база. Пилотирана мисия до Марс също би била новост.

> 2021-08-11 17:28:05 >:-) (нерегистриран) > >Това според теб адекватен отговор ли е? > Кацането на Луната не е нищо ново, нали така? > Новост ще бъде да се изгради лунна база. > Пилотирана мисия до Марс също би била новост. Като не са се сетили да се консултират с тебе кое е новост и кое не виж как се излагат, дааа. Ненаврякал се щатен врякалник с неизлечимо обсесивно-компулсивно разстройство не се наврещя ей.

А можеш ли "69" на задната седалка на Трабант-че?

Е не е като да не ви разправям точно това същото, че ще стане - от две години вече. :) Еех, излъгани камилчета... Щом за едни келяви скафандри отлагат толкова - смЕтайте колко ще птложат, когато се окаже, че нямат: 1. подходяща ракета 2. подходящ космически кораб 3. радиационна защита 4. апаратура 5. достатъчно място на кораба за всичко необходимо 6. осъществим план за излитане обратно от Луната и кацане на Земята 7. и никакъв опит, тъй като човек никога не е бил извън горните слоеве на нашата атмосфера.

аре келешите - набирайте се на минуса :) само това ви остава още дълги десетилетия няма да имате възможност за нещо друго

И какво е станало, бе тъпак? Можело било, ама можело и да не биде. В случая крънкат пари, а какъв по-добър повод от това.

Дада, много си груб, вее! Брутално груб.

Не е груб, просто си е глупав!!!

Марш да си гълташ лекарствата и да лягаш бе. Ненаврякал се врякалник не се наврещя ей.

Що не ползват от старите? Нали 6 (шест) пилотирани кацания имат? Или не е баш така?

Да бе верно. И аз така викам що не ходя до морето с Делориан. Щом навремето са го правили значи сега пак ще го направят специално за мен. Та така тъпчо. Заводите за старите скафанри отдавна ги няма. Затова правят нов скафандър с нови доставчици и материали. Не мислят да използват тези които ползват на МКС, когато излизат в космоса. За Луната трябва по-здрави, че ако някой падне на остри скали да не се пробие лесно. Ако е само за слизане от кораба махане пред камерата няма проблем. ама искат и да посвършат работа, а не само да се снимат за спомен

Ще ходят... зад Луната. Никой никъде няма да ходи - ни на Луната, ни на Марс. Тия статии ги чета от 20 години насам, че и повече. Все плановете са за след 5 години и като наближи времето - все нещо им пречи и го отлагат с още 5 години. То ако беше толкоз далавера да се ходи на Луната, отдавна да са я налазили. Овладяване на Космоса... ама друг път. Най-много да овладеят едни пари, нищо друго!

Кога е боло и каи са тия дати на които щели да ходят през 5 години. Аз от 30 години гледам че все говорят за 2025-2030 г. Добре, че Тръмп ги пришпори да заговорят за 1 година по-рано.

Преливане от пусто в празно

Истинският проблем е, че не могат да съберат новия космически памперс в костюма.

Ама то за това ли руснаците се отказаха да ходят на луната? Не им се събирал памперса? Ти да видиш...

Споко бе хахо! Руснаците, заедно с китайците ще си построят изкуствена Луна в орбита, докато американците се опитват да кацнат на сегашната...:-D

е ... сега .. да ползват старите Щом са ходили със старите, значи ще могат да отидат пак.

Абе и дядо ти е ходил с лада до морето, ама ти искаш поне с ауди.

Не се знае размера на главата на северномакедонският космонавт,затова...

А пък 60-те скафандрите като престилки се правеха, що народ отиде на Луната! Толкова хубаво беше че все едно кино гледаш!

Явно няма читав сценарист да им напише новия сценарий,Кубрик се спомина