НАСА насрочи първия полет на хеликоптера "Инджинюъти" на Марс

Изпитателният полет се очаква да започне в понеделник приблизително в 10,30 ч. българско време

Обратно в новината

Коментари - НАСА насрочи първия полет на хеликоптера "Инджинюъти" на Марс | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"Тестът на роторите показа проблеми при преминаването от предполетен към полетен режим." Тоест: не ще да пали?! :))

Е много закъсняха, македонците отдавна са там.

Интересно колко милиона струва дрончето? Дано са го тествали с подобна атмосферна плътност, защото по новините звучи като обречен полет.

Тия по смотано име не можаха ли да измислят?

За себе си ли говориш? И защо си викаш "тия"?

Кат ми цъфне наъма ....

Хеликоптера полетя, цъфнаха ли ти налъмите?

ШЪ фръкни ама НаНаЙ

Толкова приказки за..... 5 метра високо и, може би, 2 у лЕво.. Да му бяха закачили една телескопична въдица с камера на края, поне можеха да я въртят колкото си искат. Апропо, изгониха ли мухите от марсохода? Не че нещо, ама излагат кино продукцията....

Апропо, взе ли си лекарствата?

Той вече се е назобил с всички видове и цветове и те не му въздействат. Глупостта му е резистентна към всичко човешко...

Стискам палци на мъника.

Взех си дрон за 120 лева от алиекспрес. Сигурен съм, че ще успее да се вдигне поне малко и на Марс.

Съмнявам се. Колко са му оборотите и теглото?

На Марс атмосферата е 1 % от Земната.

Нищо не може да ти се вдигне на теб...

Какъв Марс ? Има 4 милиарда гладуващи от които 1 милион в България.

пари се дават за космоса, понеже ИДИОТЕ такъв...ако приближи някъв метеорит...да бъдем предопредени или да отклонят метеорита. дават се пари за МАРС понеже нашата планета до 100 150 години няма да е благоприятна за живеене.. МИСЛЕТЕ МАЛКО С ТЕЗИ ТИКВИ КОИТО ИМАТЕ НА РАМЕНЕТЕ

Аз бих те посъветвал ти да мислиш извън това, което виждаш по филмите. Маркетингово може да говорят за това как като в Армагедон ще отклоним метеорит или как ще се преселим на Марс. Но нека все пак гледаме реално на нещата. Науката имаше няколко фундаменталени пробива през последните 60-70 години, които дадоха възможност да се използват полупроводникови елементи и двигатели с вътрешно горене, за да постигнем някакво координирано и насочено достигане на втора или трета космическа скорост. Но с този пробив в науката ... толкова. Дали ще пратиш дронче да върти перки на Марс .. няма да помогне с нищо на гладуващите хора по Земята. Ако наближи метеорит с размери, които биха ни погубили - нищо няма да можем да направим. Ако нашата планета няма да е благоприятна за живеене - виновни ще сме ние самите. Със сигурност Марс няма да е по-благоприятна и от най-неблагоприятната Земя.

човече...това не са от филми а ПРИКАЗКИ НА РЕАЛНИ АСТРОФИЗИЦИ И ИНЖИНЕРИ които са навсякъде в БЕЗПЛАТНИЯ ютуб. Я виж Крис Хардфилд какво ще ти каже...ако знаеш въобще кой е...Я чуи Нийл Тайсън един от най уважаваниете астрофизици в света какво говори.. Вие си знаете вашето...ТРОЛЕНЕ....първо си направете труда да проверите преди да ТРОЛИТЕ

Има доста интересни филмчета за гледане - да. Можеш да провериш едно за регистрираните до сега предсказания за карая на света.

Вие можете да дадете пример в борбата с глада. Можете например да си продадете телефона/компютъра, от който пиешете и да нахраните част от тези бедни.

Ква заплата ма? Има 4 милиарда гладуващи от които 1 милион в България. Я да не ти дават и лев, че толкова тъпо същество, като теб не заслужава да живее, че само лайна произвежда.

много интересна статистика извади за гладуващите. Не знамкак си я открил и прочел, с оглед на грамотността, която гледам демонстрираш убедително

Ква статистика бе? Копирах изречението на идиота на който отговарям

Ама те гладуват щото пушат цигари ве. Щом си плащат данъците всичко е наред.

Е тези пари дето са дадени за мисията до Марс да не са закарани там? Те са изхарчени на Земята, за заплати на хора, за купуване на материали и т.н. Технологиите, които са разработени може би ще имат бъдещо приложение и на Земята.

Да има, ти вместо да си платиш нета , що не ги дари тея пари на бедно негърче от африка? Що не ходиш пеша вместо да ползваш кола и градски транспорт? Аман от тъпизми.

За Булва и още 1000 оръжия има, а не могат да си нахранят гладните. Що НАСА да хи храни бе? Ако не е науката повече щяха да са гладните дето се развъждат без да мислят. Много сте нагли бе. С чужда пита храните. Ти нахрсни ли някой освен тумбака си. 4 млрд били.

Това е дрон с маса 1,8 кг.

май идея си нямате какво значи дрон а? Заебии...хем имате интернет хем сте прости като овце

Адмирации за дир-а че се отказаха от простотията да превеждат (кръщават наново) имената на техническите средства.

А Форсайтови дали ще го повтарят, че това взе да ми омръзва?

Не, но ще повтарят за гей прада на червения площад за ден победьi. За да си щастлив и задоволен пердеруски тъпак.