17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Пустите му кравари, само там не бяха се още изср.ли !

"Ние възнамеряваме да се върнем на Луната и да останем там задълго" По-вярното и правилно е: "Ние възнамеряваме да ОТИДЕМ на Луната и да останем там задълго" А ако заминете всички ще е най-добре!.ха.ха..

Явно вече са се изсрали в устата ти, според това което си написал. Ама да т е светна мирогледа ти е много ограничен и е само на базата на твоя личен опит.

Омешал си нощното си напикаване и сънищата си. Ама реалността е съвсем друга. Това какво ти се иска и това което е факт са различни неща

За един преател питам.

Не може да отидете защото Кубрик почина а другите са некадърни да изиграят пиеската. Само изпраните мозъци още се връзват на легендата затова как преди много мнгоо години някой бил ходил на луната. Може и да е ходил ама е било в някоя друга галактика

А доказателства, че ние грешим, а ти си прав? Защото повечето "доказателства" до момента издишат отвсякъде! Докато доказателствата, че са ходили, засега не са опровергани.

На редовният въпрос към НАСА ...защо САЩ успяха да отидат до Луната с първобитни технологии и материали преди 60 години , а сега не могат в ерата на Изкуственият интелект и суперкомпютри и материали.... ... НАСА винаги отговарят ..... ..че е била Изгубена Информацията за това как Се Отива до Луната и е било забравено цялото Ноу Хау !!!!??? Без капка шега ! Това е официален отговор на САЩ защо вече 60 години не могат да отидат.

Интересно твърдение! Къде мога да го видя в оригинал? Има ли го на сайта на НАСА?

Айде пак някакъв тъпак бълва лъжи и глупости. Абе тъпунгер, загубена ти е главата. Нищо не е загубено, освен заводите произвеждащи детайлите, модулите и ракетите. Специално за идиоти като тебе е трябвало да ги консервират и сега да почнат да събират заводи за допотопно скъпо производство, специално заради малоумници като тебе.

Росатом и техния Волгодонский филиал Атоммаш вече подадоха документи и мощно точат лиги :-).

Чакай доказателства от Нанайси тъпака. Такива няма. Едиствените факти около него са, че е изключително тъп и прост и че си сменя постоянно никовете за да пише тъпотиите си.

Що така бе Миме? Нали сте НАСА? Печатате хартийки за да платите на някой да ви свърши работата, и хоп, НАСА туй, НАСА като Онуй!!! Крадат от данъкоплатците си, докато свършат нещо, и след това се появява частна компания и започва далаверата! Аман от тъпотиите на американците и руснаците... Направете го и ще ви ръкопляскам даже, от сърце!

А бе... най мобилнят реактор на РосАтом е в грамаден кораб... бая голяма ракета ще трябва, за да го качат на луната...

това бележи нов етап в развитието на "кемтрейлс" конспирациите.. очаквам подобни неща да разцъфтят в мрежата до дни, ако вече не се е случило де.

Може и да стане... Ако руснаците им го направят. И го закарат дотам де.

не виждам причина на всяка бурмичка да пише направено от НАСА. а ти? без съмнение има много организации които правят бурмички много по-добре от НАСА ... ядрени реактори също.

Отиде тя, наш Стенли Кубрик от Холивуд на 4-и километър вече се е олигавил до ушите бръщолевейки кретенщините си, до утре може и да се е олигавил до удавяне.

как е в стационара

До всички, които се питат защо чак сега. Ами защото вече има икономически смисъл да се ходи до луната и там да се построи база. На луната има хелий-3. Който го изкопае, пречисти и докара до земята ще стане най-големия производител на енергия. 5 тира (към 100 тона) са достатъчни за годишното потребление на енергия за цялото човечество. Разбира се, трябват и съответните термоядрени електроцентрали, но се смята, че те няма да са толкова трудни за построяване, колко при термоядренния синтез, базиран на водород. За разлика от АЕЦ, термоядрените централи са абсолютно нерадиокативни и напълно безопасни. Само че няма хелий-3 на земята, а на луната има много. Затова всички са се наострили да ходят там и да строят бази. Руснаците имат проект, китайците и те, сега виждаме какво правят американците.

Да викнат Борисов да направи първа копка. И да си покара джипката по Луната.

чудна работа

НАСА може да искат да направят атомен реактор и на Слънцето. Шансовете са реално същите. (Но е и леко излишно.) ПП.: Вече вместо НАСА ще пиша Голямата Уста :) и всички ще се сещат за кого става въпрос...

някой по-възрастен си спомня комунистите, които щяха да садят картофи и царевица на луната. тоя много прилича на тях

ефективният добив и експлоатация на 3Не за момента е само научна фантастика. Сериозни проучвания по въпроса бяха правени още 80те на миналия век. Да на луната има 3Не и той е в по-голяма концентрация от колкото на земята, но въпроса в случая е "колко е той именно?". Е на база доставеният лунен грунд (реголит) от мисиите на НАСА и сравнено с доставеното от руските мисии, заключението е, че за добива 1 грам 3Не ще е необходима екскавация, обработка, рафиниране на 150-200 тона реголит. Това не ти е копане в пясъчника с детска лопатка. Индустрията необходима за добива на 5 тира 3Не годишно би била много сериозно предизвикателство тук на Земята, камо ли на Луната. Да не говорим, че действащ ядрен реактор на 3Не към момента няма. Да на теория процеса сам по себе си не е радиоактивен. А да те питам знаеш ли на каква температура той трябва да се случи? Ще ти подскажа ТОКАМАК-ците които все още човечеството се пробват да накарат да работят ефективно работят на точно този принцип. Японски ТОКАМАК JT-60 осъществи това за което си мечтаеш - термоядрен синтез на 3Не с 2Не при 250 000 000 градуса С (да не съм сбъркал нулите, имам предвид 250 милиона градуса). Към онзи момент това беше рекорд за най-висока температура на плазма постигана някога. Та на тази температура повечето елементи стават радиоактивни. Към момента няма икономически оправдана причина да се ходи на Луната! Причините са изцяло и само политически и научни, и двете не носят преки дивиденти. Само потенциал за дивиденти.

Можеш и така да се прекръстиш. Пасва ти като вибратор на Нанайси педал

За какво? Това да не ти е ВВЕР.

Тупунгер, НАСА не е производител.

"Дайте координати да го закараме на място. Да не се хабите да си връщате и ракетите ще ви направим и астронафтчета."

Реактора ще е ТЕРМОЕЛЕКТРИЧЕСКИ. Не братовчед на 6-ти блок на Козлодуй. Днес масово се използват термоелектрически генератори в космическите апарати, особенно сондите за далечни полети. Нефритовия заек на Китай "бягаше" по Луната с енергия от РУСКИ термоелектрически ядрен генератор. Принципа на работа на теза генератори няма нищо общо с Козлодуйските гърмящи казани, ползващи вода за охлаждане. Термоелектрическите генератори са портативни и високонадеждни. Но някой пак е приписват от руска жълта страница с безброй банери и бъгове. Думата "установка", поставена в устата на шефа на НАСА....кърти мифкъта.

Руснаците одавна правят такива. Реактори от клас ТOPAZ - 1 и 2.

На луната?

Истината е, че руснаците не стават вече и за чеп за зеле. Използват ги като евтини мулета И ТОЛКОЗ. Почиват на стари лаври, а това днес е пагубно.

Лудите говеда и ядренна енергия?! Та тия дебили от десетилетия не са правили читав ядрен реактор ве! Изостанаха от руснаците с цели 30-40 години, а щели на луната да строят ядрен реактор смешниците!

Хамериканците смешници не са ходили на Луната, а ще строят там ядрен реактор....Приказки от 1001 небивалици.

Абе, пияна руска обезяно, живееща още във времената на газените лампи. Всичко, което сте "изобретили" всъщност е или крадено, или копирано. Даже калашникът е на Хюго Шмайзер.

"Кроме того, отвечая еще на один вопрос, Владимир Путин подтвердил информацию о том, что американцы высаживались на Луну и что башни-близнецы 11 сентября они взорвали не сами: — Это чушь, полный бред! Даже по технологическим причинам: это скрыть невозможно! Это же сотни людей задействованы! И я не могу даже представить, чтобы кому-то в голову могла прийти такая бредовая идея!.. Так можно сказать, что и Юрий Гагарин в космос не летал! " Чети бе гаднино, чети какво говори господаря ти!

Никакъв Гагарин не е летял, изстреляха празна ракета, а него го спуснаха с капсулата от бомбардировач, уж че идвал от Космоса. После, когато реши да проговори, го "разбиха" с изтребителя. Руски лъжци!

Подкрепям - докато не обявят обществена поръчка за доставка на вода в промишлени обеми, е смешно да бързат с поръчка за строеж атомен реактор на Луната. Термоелектрически - да, моля, заповядайте, но или някой превежда със задника си, или господин Брайдънстайн е "калинка" с купена диплома и не е за този пост.

Истината е простичка - редакторът г-н Гогов обожава да пуска "скалъпени" преводи на Лунна или най-общо космическа тематика, щото искрено се забавлява на сблъсъка на ТИТАНИТЕ в тази област - "Аполо Нанайси", "dp", "Дада". Ще ме прощават останалите, пропуснати. Забавлявайте се, момчета, всичко е courtesy of Sir Гогов :-)

нЕЩО НЕ ТИ СЕ РАЗБИРА...ИЗВАДИ НЕГЪРСКИЯ ЧЕП КОЙТО СИ НАЛАПАЛ..ИЗБЪРШИ НЕГЪРСКАТА СПЕРМА КОЯТО ТЕЧЕ ОТ ПЕДАЛСКАТА ТИ ДЖЕНДЪРСКА УСТА..И ТОГАВА ГОВОРИ КАТО ЧОВЕК, А НЕ КАТО НЯКВО КВИЧАЩО ЖИВОТНО, ОТ ТИПА КЛАТЕНА ОТ ЧЕРНИ НЕРЕЗИ СВИНКЯ! рАЗБРА ЛИ ВЕ СВИНЕМАТКО?

какво квичиш като някоя пачавра а? Я сега вземи оспори самите хамериканци, самия Кубрик който си каза че всичко е лъжа и измама, и всичко е снимано в Боливуд!

Луди говеда и Луна! Ташак, шляк шляк! Луди говеда и ядрени технологии= маймуна с граната!

Путин е педераст, парясан от две жени. Женщината му го парясала, защото е педераст. КГБ му намерили Кабаева за любовница - и тя го парясала. Сега вече не се крие и се натиска на рязано. С ердо манафа....

На някакъв кинаджия ли ще вярвам или на педераста путин бе, изрод!?

Сега поръчката ще я спечели Мъск и ще обещае да го направи. Евентуално. Някога. Ще усвои милионите, а след време може да направи и филмче, анимационно, за строежа.

Точно Елонката ии сие ще ебе мамата на такива като гадните блядове и техните допотопни семьорки, дето не са мръднали и на йота.

Ха-ха-хаХАх :D

О, господи! Зле си много си зле! Никой друг освен някой хамерикански сифилистик не твърди такива глуспоти. Но виж целия свят знае че хамериканските говеда са педали, джендъри, лесбоси и съъщества от още 50 пола и да не забравяме кончити.

Искаш да кажеш...Че не вярваш на своя хамерикански идол Кубрик! Тц,тц,тц! Как може така а? Значи за едни хамерикански лъжи вярваш а на другите истини не? Пий си белината девойче.