НАСА провежда първия полет в атмосферата на друга планета

Мини-хеликоптера "Инджинюъти" ще помогне за изучаването на Марс

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Е нали нямаше атмосфера? Или тва в мохаве ... може там Как само пускаха черно бели снимки и в момента в който китайците пуснаха цветни и ... опааа и наса цветни пусна

Нека ви спестя чакането, ето резултатите: 1. Опитът ще бъде успешен. На НАСА винаги всичко им се получава от първия път, "като по сценарий". ;) -- 1.1. Освен когато трябва да имитират инцидент, за да ликвидират неудобни за тях хора (Аполо 1), или когато го изисква нуждата от драматизъм, отразена в сценария (Аполо 13) и т н 2. Хеликоптерът не се намира на Марс, а на Земята (както и всички други роботизирани апарати), така че няма никакво значение, дали според сценария на НАСА ще успее или не.

Мъск, който непрекъснато си взривява силозите, е далеч по-хитър евреин. ;) Така изглежда много по-реалистично и достоверно. Но пак е измама.

Ей, супер са! още не е полетял но имат снимки от полета!

Нямат, бе тъпак. Ти на художествената интерпретация снимки ли им викаш? Ма и ти си бетер дир.бг.

Летял е и то не веднъж, ама в Мохаве

"Програмата за "Инджинюъти" струва около 85 милиона долара." Така се работи лесно. Дори ако трябва като Едисон да открия 3000 пъти как крушката няма да светне. Ама не знам до колко е ефективно ...

Странно. Що Роскомикс до сега не са светнали крушката с 10х по-налък държавен бюджет и 100х по-евтина работна ръка, материяли и услуги?

За да участваш трябва да имаш акъл. А ти си тъпак. Няма как да стане работата, ако ще и милиарди да ти дадат, но това е очевадно и естествено никой няма и една стинка да ти даде. Но копейки може да получиш.

Нищо подобно! Дай ми 85 милиона, аз ще си наема подизпълнители, а пък те също, и така ще "усвоим" парите! Хеликоптерчето ще го направи някой подизпълнител на подизпълнителя и то ще полети тук на Земята, а на Марс може би, но и да не полети, ще кажем, че има повреда в двигателя и никой няма да ни търси отговорност! Нали така у нас се строят главно обектите и магистралите на Баце, той ходи, реже лентичката, прибира парсата и после...ремонти и пак ремонти и т.н.! Трябва да предадем на НАСА българският герберски опит!

Ами не е така. Има си приемателна комисия и там са тесвали вертолета в марсиански условия. Не става с отбиване на номера. А и трябва да се направи да се сгъва и разгъва за полета, система за захранване и софтуер за управление и комуникация, както и съответната апаратура с минимално тегло и специални материали. Нали ти казах че и милиард да ти дадат няма да успееш да направиш, щото и подизпълнители да избереш се изисква някакъв акъл

Хорат имат пари и си ги инвестират, ти какво завиждаш ли или си един от ния некадърни диванни интелектуалци(по старому - дървени философи)?

Не знам какво имаж предвид с "лесно". В нормалните държави на добрите специалисти се плаща сериозно. Плащат се права за използване на софтуер, плаща се за всяка идея и патент. Не може само търговците да правят пари, знаеш ли колко струва образованието на запад.

Имаш

И как ще го управляват от Земята след като сигнала пътува 8 минути, освен ако нему се задава предварителна програма и какво ще го подгряват, това да не е двигател с вътрешно горене, за електродвигателя колкото е по-студено, толкова по-добре. Май и в НАСА са на принципа млади и динамични, но без акъл.

Ти прочете ли цялата статия?

Ако си грамотен и можеш да четеш - чети, но не пиши глупости. Дори сигнала да закъснява и 100 минути, софтуера може предварително да се настрои да изпълнява самостоятелно операциите. Нарича се automation. Има друго нещо за което разбирам, че никога не си чувал - AI.

Кой ти каза, че колкото е по студено, толкова по добре било за електродвигателя? Абе бива ли да сте бягали от училище още в 7-ми клас ?!?! Изобщо няма пък да обяснявам какво са отрицателните температури за акумолаторите.

Абе ти си оправи правописа, пък после ни обясни за акумУлаторите.

Хехе, а вие овчици вярвате на това? Чрез много сложни математически изчисления, чрез поставяне на правилните запетайки и пишейки болд(когато имам мастило за болд) аз отдавна съм доказал, че програмата Аполо на НАСА на Марс никога не е реализирана, а е снимана в пустинята Мохаве, Каньона на Колорадо, Големия Бариерен Риф и Северна Канада. Апък вие си продължавайте да бъдете заблудени овчици...

Все ще се намери някое прорушняшко, комунистическо чучело като тебе да се изтръска на метеното!

Само изключително тъпо чифутско лайно като тебе може да тръгне да отговаря на фалшивия пост на друг еврейски изрод.

Браво невероятно технологично постижение.Инженери,физици, биолози, химици и какви ли не хора в екип с една единствена мисия. Хиляди човекочасове труд в името на научния прогрес. До преди години подобни мисии се считаха за невъзможни, а днес те вече се случват и то пред очите на целия свят.

Добър ден. 21-ви век е. Т.нар. "Технологично постижение" е отпреди 50г. А "Научния прогрес" даже на повече :) Със здраве!

Пак ли си прекалил с пиенете снощи и днес целият свят ти е крив? Намери си жена, нощите се забавлявай с нея, а не пияндурсвай. Тогава животът ти ще по-смислен и ще си в много по-ведро настроение сутрините...

Така е руснаците нямате успешна мисия до Марс, но плещите глупости за имагинерни постижения от преди 50 години. И това докато руския модул на МКС буквално издиша.

Верно ли преди 50 години хеликоптерче е летяло на Марс? Това да си малоумен путлераст е трагедия за личността, а и за околните...