НАСА отново прибягва до услугите на Роскосмос

Американците ще купят още две места за свои астронавти в "Союз"

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

егати нация която прави тостери ползва услугите извеждане на хора в космоса на страна която не прави тостери. егати абсурда. тия руснаци са странни хора. правят най добрите научни неща и могат да изведат хора в космоса пък не правят тостери. Ужас. а иначе не се притеснявайте за руснаците. ако ги няма американците за свободни места чакат много други държави. а и 80-90 милиона са нищо в сравнение с милиардите инвестиции в нови материали и технологии. едва ли от НАСА са толкова загрижени за руснаците и затова "разрешават" на руснаците да ги обслужват. май по скоро няма друга алтернатива. не говоря за парите, а за сигурността.

Всичко е бизнес. На американците им е изгодно, на руснаците също - без американците бюджета им е дупка на братушките. А някой нещо да казва за ембарго, ;-)?

За мен най - голямото предимство на системата Союз е много ефикасната аварийна система със ракетните двигатели на върха на иглата над ракетата,изнасящи обитаемата кабина с огромна скорост далеч напред при авария.Това отчетоха и американците след първата авария със взривилата се совалка.Това тогава можеше да спаси екипажа но забавянето повреди кабината на совалката която остана в облака на взрива.Иначе не че и със Союз не стават аварии но 3 (три) пъти системата спасява екипажа.Поттвърждиние на ефикасността и е и че по - модерните системи със двигатели отстрани на капсулата вече даде взрив като този на Драгона на Мъск.Дано руснаците не съжаляват че са я възприели на подготвяния кораб Федерация!

За мен още по-голямото предимство на системата (Советский) Союз е че е бунището на Историята.

Интересно в политиканска (политкоректна) дискусия ли участваш или в любителска научно - техническа!

Едва ли ще да е същото това бунище на историята , където краварските НЕНАДЕЖДНИ Челинджър и Колумбия се взривиха. Та от близо 10 години, краварите летят на СЪЩИТЕ ТЕЗИ СЪВЕТСКИ СЪЮЗИ, А ТЕХНИТЕ БАРАКИ СЕ ВЗРИВЯВАТ ЛИ ВЗРИВЯВАТ ОТИВАЙКИ НАПРАВО НА БУНИЩЕТО НА ИСТОРИЯТА.

Оставете американците на мира бре. Хората на луната ходиха :) Вие се съмнявате че до станцията не могат да отидат и плащат на Русия за това.

Я какъв интерес на сганта към моите коментари? И Естесткено както винаги лъжат. Не се крия, а работя в производвтвото за разлика от тях. Всъщност и те работят но като тролове за копрйки. Никога и никъде не съм казвал. че Спейс Х и Боинг разработват кораби за полети до МКС за своя сметка. Кометарите ми могат да се намерят най-малкото с Гугъл. Лъжльото колкото и да търси такъв коментар няма да открие. Но твърдя, че Спейс Х разработват Спейсшип със собствени средства, че разработват двигатеките Раптор със собствени средства. Че Спрйс Х се самофинансира като средствата от НАСА са малка част от приходите им, като това финансиране единствено е предплатена услуга, както става с товарните кораби. Относно статията - НАСА купува места от Боинг, които ги купуват от руснаците. В случая вероятно става или въпрос за корупция или за тайна помощ за Роскомикс за да не фалира и руските инженери да се разбягат. Освен това заплащането става при полет. Другото е резервиране с цел застраховка.

Стига лъга ве отрепко! Не бил казвал боклука! Какво тръбеше навсякъде че Спейс Х били частна компания, КОЯТО НЕ БИЛА СПОНСОРИРАНА ОТ ПУТКАГОНА И НАСА!!! За разлика от Роскосмос! Лъжлив долен козак! И НАСА е тази която даде технологийте на Спейс Х! И много преди Спейс Х е имало ракети с вертикално излитане и кацане като проекта McDonnell Douglas DC-X! Мъск не създаде нищо ново! Просто откри топлата вода! И неговата дървена тесла Тесла не е никаво развитие или откритие, още 90 години имаше модерни електрически коли General Motors EV1 но алчноста на лудите говеда ги унищожи изцяло заради финансовата изгода! Дори си има филм за този случай : Who Killed The Electric Car?) Така че Мъски с неговите измислени Спейс Х и Тесла е един въздух под налягане, пирамида за балъци като теб!

Може и да не знаеш, но злобата и завистта увреждат сърцето..

Малко е смешно трол който лъже във всеки свой пост да обвинява другите в лъжа... да не си братовчед на Курнела нещо? Или пък на Майчето?

Да си призная честно, когато Мъск за първи път започна да приземява обратно първите степени, наистина вярвах че той ще промени нещо...Че космоса ще стане по достъпен.. Че това са нови разработки и нови технологии които ще променат всичко.....а ето вече близо 20 години по късно, останаха да му вярват само баламурниците! Качи ли се на орбита?! НЕ! Отиде ли до Луната?!НЕ! Отиде ли До Марс?! НЕ! Кораба му Крю Драгън лети ли?! НЕ! Какво от това кеото беше обещал, наистина изпълни, а?! Нищо! Или почти нищо! Да, приземи първи степени, и от там нататък пълен застой! Точно като нашите Златни пирамиди, които само взимат парите на глупаците! Нищо чудно и цялата Тесла и Спейс Х да са точно това, едни финансови пирамиди! Руснаците още на времето бяха правили изчисления , и излизаше че полетите с едноразовите ракети излизат по евтини..И НАЙ-ВАЖНОТО ПО-НАДЕЖДНИ! Мъск и до ден днешен един път не каза, или доказа дали ракетите му са повторни използвани, както той Мъск беше обещал- без никакви ремонти само ги зареждаш и отново стартират... Или са като совалките където всеко винтче се разглабя, всички чарккове които се амортизират се подменят с нови и чак тогава след месеци сглабяне и проверки следва старт! Защото разликата между двете е огромна! Както и видяхме резултатите..Крю Драгън трябваше да се приземява с реактивни двигатели, а не като примитиовния Съюз с парашути...И изведнъж Мъск казва че Крю Драгън ще каца и той примитивно с парашут! Спасителната система на кораба трябваше да са тези реактивни двигтаели, и видяхме какво стана, ЛЕКА АНОМАЛИЯ КОЯТО ЗТАРИ ПОЛОВИНАТА КЕЙП КАНАВЪРЪЛ!!! Или взривяващия се силоз за кукуруз или бомбирал бойлер! Мъск е силен на думи, НО СЛАБ НА ДЕЛА! ФАКТ!

Ето поредната ти лъжа... СпейсХ е създадена през 2002 година с капитал от 100 милиона, ама ти да видиш, Мъск е обещал преди 20 години, че щял да прави това или онова... или си от бъдещето, или си просто, тъп лъжец... кое ли ще да е ?

Интересно, добитъка, как е летял до луната?! Сигурно с хамерикамски, натегнат батут.

Чукча! Всички знаят как са летяли - с мисиите "Аполо". Подробности - в Уикипедия...

Да, древногръцкият бог Аполо ги е качил на колесницата си, и ги закарал до Луната и обратно!

Вас, руските тролове, с конкурс за тъпи коментари ли ви избират?!?

Това не е новина. Винаги е било така.

Винаги?!? Не се ли изхвърляш малко? Осем години "винаги" ли са?

Къде е Дадата, която твърдеше че частните Спейс Хикс и Боинг разработвали космически кораби със собствени средства, да ни обясни следния цитат: НАСА е инвестирала 2.6 милиарда в SpaceX и 4.2 милиарда долара в Boeing за направата на собствени американски космически кораби?

Няма го Дада, ама всеки с поне малко акъл може да ти го обясни! Нарича се "купуване на зелено". Доста е популярно и у нас, най-вече в строителството. Плащаш докато се строи - на теб ти излиза по-евтино отколкото да закупиш готов продукт, а фирмата използва твоите средства в процеса на производство (вместо да тегли кредит от банка, примерно). Всъщност, купуваш все още незавършен продукт, като ти излиза по-евтино. Неудобството е, че трябва да чакаш да го завършат... Ако все още не ти е ясно, значи си безнадежден случай!

С една дума, добитъка е некадърен, да си направи свое.

Сигурно и Фолксваген Груп са некадърни, защото си поръчват болтчетата другаде, а не си ги правят сами!!! Сигурно и ти си некадърен, защото не си си направил сам компютъра, на който твориш глупостите си!!!

Сега разбрах. Нещо като нашите F-16. Ама не баш, щото ние платихме предварително за нещо от преди 50 години за да ни излезе тройно по-скъпо.

Бъркаш "купуване на зелено" с "далавера"!

Къде си ти Дада , продажен козяцки Юроде! Дека се криеш и що се срамиш да се покажеш! Що се срамиш да ни кажеш, как ушанките не можели нищо! А хамериканските урунгели можели все.

Вчера лудия Дада ми обясняваше че не трябва да вярвам на статията а на него. От дира го съсипаха първо беше за Хуавея, после за тоалетната на МКС сега Наса купува места. Нормално е да се скрие.

На Луната били ходили-още ли вярва някой на тези хуморески?

Да! Цялата научна общност! Само няколко недоносчета търсят под вола теле...

От името на научната общност категорично възразявам да си бършете с нас посрaния холивудски зaдник.

Хахаха! "Учения" троли по форумите!

Да! Всички знаем че ватниците не могат нищо! И затова НАСА им плаща по 85 милиона долара, да ги качват до МКС! А в това време краварски супер пупер кенефи се взривят редовно и един през друг! Затова защото ватниците нищо не могат, затова и НАСА залага на сигурното и надеждното, и по точно на руските Съюз а не на теслите н Мъски и Спейс Х.

Всичко е до време!

Нищо не е вечно, всички сме смъртни. Дори инженерите от Пенемюнде.

.... къде си Дада ???

Редно е, според мен, билетите за "Союз" да ги плати Мъск. Заради неизпълнените обещания да прати хора в околоземна орбита до 2018 година.

Значи Вие кравари нахални можете да купувате от Русия, а когато друг купува му налагате санкций!!!!!!

tonk11

Интересно а? Хем ще пилотират техен кораб през 2020, хем си пазаруват места за 2021. Що ли? Явно не вярват за пилотирането през 2020.

Явно на сащ ракетите са едни супер скъпи фойерверки,не могат да пратят нищо живо в космоса вече 10 години!

Руснаците за това си замълчаха за дупката в корпуса на МКС. Знаят че тези още доста полета ще платят. Шоуто си е шоу, реалноста си е реалност. Някой неща с кинематография не стават.

С писане на тъпи коментари също не се става по-умен

НАСА не ОТНОВО, а РЕДОВНО прибягват до услугите на Роскосмос. Защото вече видяхме какво стана с краварските бойлери и силози за кукуруз на Мъскчо и Спейс Х.

Защо бе? Нали там свръхтежки ракети правят, кораби до Марс и така нататък. Защо пак до тъпите ватенки опряха бре?!?

Чети, не реви!

И аз това се зачудих!?