НАСА получи първите данни от най-способната слънчева сонда

Очакват се ключови открития относно нашата звезда и изригванията ѝ

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

знем ние наяма начин "най-способната" да нее краварска...

е руска ли да бъде? Хората ги интересува там как да правят водка, не да пращат сонди по космоса.

"Език мой - враг мой", още от заглавието става ясно че изкуствения интелект превъзхожда естествения в редакцията на дира

Най-способната сонда е описана от най-способния автор за най-способния ... Журналистите с какво влизате в университетите? Изпит по готварство?

Чудесно резюме.

"За защита от високата температура, тя ЩЕ бъде обвита със специално композитно покритие с дебелина 11,43 см." Ко стана тука!?

"Сондата на НАСА Parker Solar Probe е в Космоса от около година". "Сондата на НАСА е най-близкият обект, намиращ се в орбита около нашето Слънце (на 6 милиона км от повърхността му)" Явно някой ще прескочи да и метне набързо покритието. Абе тия хора след като си преведат статите с Гугъл преводача, поне да хвърлят по един поглед какво се е получило, направо смешни стават.

Или си носи нещо което да може да активира и да стане на покритие, не се напъвайте толкова. Може да е сбъркано, може и да не е, вресливците врещите без да знаете дали е така.

11.43 см точно се равнява на 4.5 инча.

Още по времето на Хрушчов, мурзилките казваха , че СССР не трябва да изпреварва Съединените щати, защото тогава всички ще видят совковия гол пърдялник ... Ватният батутен космос е като "тука има , тука нема" - никога не се знае дали боклука ще излети. Повечето ватни ракети и кораби стигат най-далеч до дъното на Тихия океан. Фон Браун беше шеф на НАСА! Немските инженери бяха в концлагери в СССР! Това е разликата! Два различни свята- единият свободен и щастлив ! Другият голям концлагер – ссср/раша е светът на Злото!

Кой отиде първи в космоса,бе главоч !

BajMihal

За съжаление няма доказателства Гасгарин да е бил пръв там.

Ватенките със своите стари корита по-далече от МКС не могат да достигнат. А и до МКС не всеки кораб достига. Повечето падат в океана. Мурзилките за по-далечния космос вече нямат нито кораби, нито пари, нито акъл...

Затова ли краварите купуват ракетни двигатели от тях ?

хмммм

Да вървят опорките, че един роден вАфрика редовно унижава цялата руска космическа програма :)

Хи хи ,"най-способната " !

Браво !!!! Занесоха ли провизии на северно корееца които пратиха да изследва слънцето? :))) Е... вярно е, че издържат години без храна, ама все пак...

Не е чак толкова способна сондата....