17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ВСЕКИ ЕДИН МИНУС Е КОМПЛИМЕНТ И МИ ДОСТАВЯ ИСКРЕННА РАДОСТ А ВСЕКИ ЛИЦЕМЕРЕН ПЛЮС ПРЕДИЗВИКА ГАДОСТ....... ТА ВСИЧКИ НАИВНИ ФЕНОВЕ ДЕТО СИ ХАРЧИТЕ ПАРИТЕ ЗА ТЕНИСИКИ.. НАСА......... СИ ОСТАВАТЕ ИЗЛЪГАНИ ОТ НАСА И ОСТАНАЛИТЕ КОСМИЧЕСКИ АГЕНЦИИИ

аре бе. колко време мина. още няма снимки. Като от руската сонда дето "работила" уж 27 секунди след като се разбила :))) За сега само САЩ остават който да са кацали на Марс и то вече незнам колко пъти. сигурно 10 роувъра се разхождат по планетата.

Надяваме се на оригинално заснети кадри от китайската сонда...

За знаещите не е тайна, че траекторите на китайските ракети се изчисляват от Русия! Така че... Под "поздрави Китай", разбирай: поздрави и Русия.

С какво? Със сметалатата на касиерките ли? Ха ха ха... Мечтииииии.

не знам кой какво е смятал, но от 16 Руско-Съветски опита за полет до Марс, 4 са унищожени при излитане, 4 поради "много качествени изчисления" остават на земна орбита, 4 не долитат или не улучват Марс (2 се губят по пътя, 1 не улучва Марс, 1 поради "качествени изчисления" навлиза прекалено бързо пропуска Марс и става спътник на Слънцето), 4 достигат успешно Марсианска орбита. 3 правят опит да приземят нещо, 2 от тях 100% неуспешни, един от тях предава сигнал от повърхността на Марс 15-20 сек. Това е равносметката на руската марсианска програма - 1 орбитална сонда която прави 362 орбити, друга 20, и 15-20 сек трансмисия от повърхността на планетата. не че НАСА минава гладко и безпроблемно, от 23 мисии до момента 5 са неуспешни. към момента Русия/СССР нямат активен апарат на орбита или на планетата. НАСА имат активни в момента 3 работещи ровъра (марсохода) и 3 сонди в орбита.

Сега какъв вирус ще докарат оттам! :))))))

питай чичо Бил той ще ти каже

Съветската станция Марс-3 направи първото в света меко кацане на повърхността на Марс на 2 декември 1971 година.

Толкова меко че се разби и излъгаха че е работила 27 секунди. Хайде без глупости.

Не е важно, какво е направил пра-дядо ти! Кажи ти, какво си направил, пияницо?

Ако нещо се е кацнало, а не разбило - то РАБОТИ. Останалото лъжи и манипулации.

Сега ще я обявят за китайска територия и веднага ще открият завод за презервативи!

Онова руско посмешище Рогозин няма ли да размаха някоя анимация или поне поредна тъпа пиянска песня да изпее?

Няма целия бюджет е отишъл за БГ тролове :) да обясняват че те и руснаците нали не са съвсем аут от живота на земята :)

Руснаците нямат потенциала нито на САЩ, нито на ЕС, нито на Китай! Най-добре да разкарат Путин и империализма и да си седнат на задниците, защото лошо им се пише! Скоро трябва да решават дали да се присаединяват към ЕС и НАТО или към Китай! Да си говорим истината!

Дано видим някоя снимка и от Китайския марсоход.

Космическите програми са мерене на пишки, пари хвърлени на вятъра.

Не мислиш така, когато гледаш GPS-а, как да се измъкнеш от пущинака, в който си се забил, понеже знаеш пътя.

Конкуренцията е основен закон в природата и без него еволюцията е невъзможна.

99% от техниката която се използва днес е ако не пряк то косвен наследник на нещо създадено или изобретено първо за да послужи на космическите програми 60-70-80-... (и руска и американска). Има файда от меренето на пишки.

Има ли доказателства за кацането. Поне едно да имаше. На празни приказки не вярвам.

Не вярвай, кара ли те някой?

"""Китай става втората космическа страна след САЩ, кацала на Червената планета. Това е и пореден напредък за китайската космическа програма."""" Нека да сме точни и да не се пренаписва историята на космонавтиката.Втората страна е САЩ , а Китай е третата страна,кацнала на Марс.Съветският междупланетен апарат достига Марс.""""На 2 декември 1971 г. е извършено първото в света меко кацане на повърхността на Марс. В продължение на 1,5 минути след кацането АМС Марс-3 се подготвя за работа, а след това започва предаване на панорамен изглед на околната повърхност, но 14,5 секунди след началото предаването прекъсва. Станцията е предала 79 реда фототелевизионен сигнал (десния край на панорамата)."""""

СССР? Останаха само спомени за славното минало ..

Тъй, тъй, то и Аполо 13 съвсем успешно отиде, обиколи и се върна от луната. Защо обаче, всички смятат мисията за провал, никой не знае.

Или не разбирате или се правите, че не разбирате..Казвам ,че първото меко кацане на Марс е извършено преди почти половин век

С 500 км/час меко ли се води

Определено Китай е третата страна кацала на Марс. Повечето спорове са около семантиката на фразата "успешно меко кацане", доколкото успешността на приземяването на Марс-3 подлежи на трактовки. За съжаление нямаме достатъчно данни, за да разберем дали комуникацията прекъсва заради външен проблем (кацането е в пясъчна буря), или просто приземяването е твърдо и това води до отказ на системите. Може би след някой и друг век археологически експедиции на Марс ще уточнят подробностите. :)

Ако разбиванията в Марс ги смяташ за кацане, да...

Руснаците си имат своите постижения но това не е от тях. Да разбие нещо на Марс и да кажеш първи сме е нещо различно от това да предаваш от там. Не разбирам защо толкова те е впечатлила Русия че я намесваш тук. Радвай се втора нация на Марс предават от там информация американците имат конкуренция супер ще трябва да бягат по бързо зада не ги настигнат от това печели прогреса. А твоята пропаганда е назад човече тва е само симулация на напредък руснаците бяха първи със спутник браво супер. Ама сега не са в играта да ги наместваш те са вече минало Китай е новия съветски съюз преориентира се. Новото ОФ новото БКП новите постове от там Русия е фира и ще дава все по назад в всяко едно отношение. Виж колегите ти в Сърбия вече са заели поза гледай тях не гледай Беларус.

Има ли китайски данни от повърхността на Марс? Айде да не бързаме и да поизчакаме.

Води единствено правилната цивилизационна политика.САЩ се държат като малки деца и няма да постигнат нищо с тази ковбойсщина.

Глупости, единствената правилна политика...ком партията дава ком партията взема...всеки инакомислещ е репресиран , прокарват се само удобни закони за подтискане на медии и опозиция ...всичко е под контрол на един човек..пълно с робски фабрики и парите отиват в касата на "народа" (партията)

Никому ненужни са тези полети гълтащи милиарди от данъкоплатците. Там човек НЕ МОЖЕ да живее. Ако можеше там щеше да има зеленина.

Тъй са казвали и на Колумб. За къде е тръгнал там нищо няма. А после всички тичали бегом за злато, сребро и нови територии. Чудна работа.

И кво сега, китайските снимки нямат нищо общо с американските?

И американските ваксини имат малко общо с китайските, но китайците все пак ги признават (за разлика от 'безаналоговата' от северозападния 'партньор')

Къде ги тия снимки, бе кретен? Все още чакаме.

Браво на китаиците.