НАСА сглоби първата ракета за пилотираните мисии до Луната (снимки и видео)

Ракетата Ес Ел Ес има гигантска основна степен с резервоари за гориво и четири мощни двигателя и два 54-метрови ракетни бустера

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Зайко Кокорайко ще обяви война и на САЩ и на Русия!

Значи до 2 седмици преди това ще чакаме нов Гагарин изненадващо.

Сега ще преместят знамето от Универсал студиото на Кубрик на Луната и ще продължат да ни лъжат, че са ходили преди 50 години.

Злепоставяш Путин така с твоите приказки

Ненаврякал се щатен врякалник нито си взема лекарствата, нито спира да подписва други хора, нито се наврещя ей. Не ти ли писна да трябва санитарите постоянно да те преобуват заради напъните ти да вряскаш бе.

Абе Дир.БГ, с такива заглавия само сипете бензин в огъня на Аполото.... сега ще избеснее, (отново) че американците не са стъпвали на луната.

НАСА сглоби SLS,китайците сглъбиха Чандун,Мъск сглоби Старшип,Роскосмос сглоби Ангара...ако съм извънземен и гледам отсрани бих казал: ЧОВЕЧЕСТВОТО Е ТЪЛПА ОТ НЕРАЗУМНИ НАРЦИСИ И ЗЛОБАРИ НАДЯВАЩИ СЕ НА КОНКУРЕНЦИЯТА ДА ИМ ПОМОГНИ В БОРБАТА С ВЕЛИКИЯ КОСМОС.

явно имаш информация от някъде, че извънземните са безкрайно задружни и единни ... я кажи кой ти праща факсове свише.

Една корекция За сега Роскосмос е в бясна космиеска надпревара не с НАСА, Мъск, Китай или ЕКА, а с Том Круз. Ангара ще лети. Евентуално.

Реално, за да получиш най-добър резултат, трябва да пробваш с различни, независими идеи. Да имаш само една е почти сигурна гаранция, че ще се забиеш в задънена улица без алтернатива. Понякога дори в една компания организират по няколко екипа да работят по едно и също нещо и накрая вземат най-добрия. Дори в СССР разните танкостроителни, ракетостроителни и самолетостроителни бюра са се състезавали.

обаче законите на физиката ще я разглобят по време на старта или малко след това...

В сататията не става въпрос за Ангара тъпако?

Само на немските инженери и украйнеца Корсльов карат вече 70 години

Ти не знаеш ли, че SLS е измислена и построена от Фон Браун? Питай тролетариата, ако не вярваш! Само руските ракети са измислени лично от Ленин!

Луно, луно, земноводни македонска и за тебе луно кръв ке се лее :-)

Е не е честно само американци да газят по земята македонска на луната.

Абе, що никой русофил не е бесен на СССР, че не ни казаха, че САЩ лъжат, че са кацнали на луната? Не може руснаците да не са разбрали, че САЩ лъжат целия свят, нали? Тогава, защо не ни казаха? И защо не ви притеснява, че руснаците са изиграли доверието ви? Що сте готови да прощавате на единте всичко, а на другите нищо? Или викате при любовта няма двойни стандарти. Просто единя го обичаш, а другия те оставя суха, като препечена филийска...

Мараба бе спермояда с феса

Пак с мъж ти бъркаш хората бляд ?

Просто - ,,силно си влюбен,,.

Не само това ами Путин лично каза че които вярва в тия конспирация за луната и 11 септември е идиот :) :)

Както путеф се изказа, че кирилицата идва от македонските земи, нека да кажем, че първият човек в орбита е излетял от Казахстан. Иначе, може ли някой гласоподавател на БСП да ми каже, какво стана с роскомикс? Правят ли планове за луната или Мъск ги фалира?

Мараба педи,как си след вчерашния сеанс на прайда с кулена отзад

Аз едно ще ви кажа: ако някой в НАСА работеше толкова упорито, колкото НАСА-еничар-зомби-трола им DP тука - щяха не на Луната, ами и на Марс да са стъпили вече... Но те могат само да лаят и да лъжат - и тъй като, за разлика от DP тука, това НЕ им е длъжностната характеристика - затова са до под кривата круша. И никога никъде няма да отидат, в обозримо бъдеще.

Но ти виж колко далече си стигнал с това обсесивно-компулсивно разстройство, чак до 4-и километър. Да не беше щатен врякалник постоянно цапащ се от напъване да врякаш - както тук цял ден не спря да врещиш - можеше и по-далеко да беше стигнал. Я най-после си изгълтай цялото канче лекарства дето са ти дали и се кротвай.

пак не си си пил хапчетата и дращих дежурните си простотии. Как пък не ти увря простата тиква да си намериш някой сайт с такива конспиратори като тебе и там да си правите конспиративните полюции. Явно си мазохист и ти харесва да те псуват.

Тоя е щатен, освен неговите проврякания тук (включителни тия в които ме подписва), моите с които го шамаросвам по врата (но той вместо да кротне изпада в истерия и врещи още повече, може би му харесва както казваш) я има 5 поста от някой друг я не.

Трябва да внимават Путин, Петров и Башаров да не озоват пред вратите на хангара.

Връщам се от афтър-парти след гей-парада! Беше разтърсващо и покъртително, хора! Сега поне месец няма да мога да си сядам на задника и да спя по гръб...

така са те наевали, че даже не си помниш ника и дращиш под чужд такъв. Пък си и просто парче, даже не се усещаш колко си елементарно тъп с тия "шегички" от арсенала на третокласник.

гроздето е кисело

Тия тарикати излъгаха света че са ходили някъде Сано ДП е ходил, един уикенд беше там а санитарите в отпуск

даже е преживявал и ТП (+ в устата), а напоследък и за 5П сънува (+в двете уши)... Хубаво е човек да си поставя високи цели, като него, и да ги постига!

А в съседната стая, на теб ти цъфтят налъмите :D

Ненаврякал се щатен врякалник цял ден не се наврещя ей.

Dвойно Pенетрираният пак се е развихрил... Интересно ми е - плащат ли му по цял ден да кибичи пред компа и да дращи глупости, или си е природно малоумен и разхищава най-ценния си ресурс на този свят - времето (понеже е единственият ресурс, който не може да се възстанови) ?

Беаво на Джокович. Голяма победа над Циципас. Браво

Ненаврякал се щатен врякалник помисли, че като ме подпише и ще почне да звучи като мене а не като врещащия щатен врякалник, който е, LOL. Я да си гълташ лекарствата и марш в леглото.

Холивуд, да се стягат. Тоя път, ще направят сериал с 10 сезона))))

ненаврякал се щатен врякалник не се наврещя ей.

Някакъв по долу ме обвинява че съм взел друг прякор и че имало нет от 20 години. Ами не е прав, защото и аз ползвам стари клишета, защото друго не ми ражда тиквата, като например : Пии си хапчетата (изтъркано клише) Вие от лудницата (пак изтъркано клише) Примерите са по долу в чата. Сега ви оставям защото заминавам за турската граница. Минавам само през аптеката за вазелин. Имам дори и песничка :Ура ура ура със гъза към кура.

Ненаврякал се щатен врякалник помисли, че като ме подпише и ще почне да звучи като мене а не като врещащия щатен врякалник, който е, LOL. Я да си гълташ лекарствата и марш в леглото.

ВРЕЩЯ. У вас явно всеки е врещял и врещи, помак!

Някой друг ти е крив, че си врякалник, дааа. То си е друг де, родителите ти, такъв са те направили. Но че си щатен врякалник е изцяло по твоя вина.

Това са някакви варели на Шел!

Ненаврякал се щатен врякалник не се наврещя ей.

Аз пък вчера бях байрактар на София Прайд

беше ти, байрактар на разбеснелите се пациенти на лудницата. Много сте прости ве, как може да нямате за 5 пари акъл? Вече над 20 години има интернет. Кой се вързва в днешно време на очеизвадно написани глупости под чужд прякор.

Завиждаш а. Догодина ще ти услужа с розовите си прашки, но знамето не си давам.

Ненаврякал се щатен врякалник помисли, че като ме подпише и ще почне да звучи като мене а не като врещащия щатен врякалник, който е, LOL. Я да си гълташ лекарствата и марш в леглото.

най-сетне ще стъпят наистина на Луната...

Пак ще има трудности и не ще може да ги видим. Ще кацнат на обратната страна на Луната.

Само извънземните да не им я мушнат в....

Нескопосан ненаврякал се щатен врякалник не се наврещя ей.

Дано видим, най-сетне, наистина човек на Луната!

Първо ще пратят маймуна, да заблудят извънземните .

Ще пратят Тошко Африкански, той е мелес и по--устойчив вид маймуна за космоса.

Я да си гълташ лекарствата и да мирясваш бе, съвсем те оставиха да врякаш и да вилнееш по коридорите на тоя 4-и километър.

лапай негърския и не говори с пълна уста

До: прайдът свърши. Разбрахме вече, че е свършил. Всички известни прости пе.е.аси от форума се върнахте обратно и взехте да дращите щатните си простотии.

а пак според тия вече трябваше да са на Луната... НАСА обяви плановете си за изпращане на 4 астронавти на Луната през 2018 г. От Брайън Бергер 15 септември 2005 г. ВАШИНГТОН - НАСА информира старшите служители на Белия дом в сряда за плана си да похарчи 100 милиарда долара в следващите 12 години за изграждането на космическия кораб и ракетите, необходими за връщането на хората на Луната до 2018 г. Американската космическа агенция очаква да представи своя план за изследване на луната пред ключови комитети на Конгреса в петък и пред широката общественост чрез пресконференция в понеделник, съобщиха източници от Вашингтон за SPACE.com. Президентът на САЩ Джордж Буш призова през януари 2004 г. Съединените щати да се върнат на Луната до 2020 г. като първа важна стъпка в по-широка визия за изследване на космоса, насочена към разширяване на човешкото присъствие в цялата Слънчева система.

Чакайте, да не би Аполо, с което доста американски астронавти си разходиха до Луната, между 1969 и 1976, да е било каруца или триколка? Нали също е била ракета...

ще трябва да е било, след като 50 години по-късно още не могат да направият читаво возило до там...

Тъй де, те си представиха разчетите и след това им орязаха бюджета. Имаше криза, ако не си спомняш, при това глобална, финансова - официално започна през 2008 г. с фалита на Леман Брадърс. Но в САЩ някои банки и застрахователни компании бяха започнали да имат ликвидни затруднения още през 2007 г. Така че плановете се разсрочиха за 2028 г. После дойде Тръмп и с неговата мания за величие много искаше да се окичи и с космически лаври. И на бърза ръка им даде срок на НАСА до 2024 г да са отишли вече на луната. И най-вероятно им е отпуснал и по-голям бюджет. Така че като гледаш в миналото гледай цялата история. Не се вторачвай само в отделен епизод.

Това е съсвсем друга история. Буш стартира, подобно на баща си, амбициозната космическа програма "Съвзведие", която никой не финансира и бе отменена през 2009 от Обама. Това няма нищо общо с текущата програма, започната от администрацията на Тръмп и е в много по-напреднал етап. Капсулата "Орион" е останка от "Съзвездие", а ракетата SLS е изтърбушена версия на "Арес 1 от "Съвзездие".

А Бойко Борисов така и една магистрала не успя да построи изцяло. Сигурно когато американците кацнат отново на Луната, магистралата до Варна още ще бъде в строеж. Това ако недай си Боже ГЕРБ спечелят изборите пак!

Ненаврякал се щатен врякалник не се наврещя ей.

Бойко Борисов построи (дострои) Тракия. В момента строи 3 магистрали: Струма, Хемус и тая между София и Драгоман, сега не се сещам за името, май беше Европа. А между другото довърши и Люлин, която завари да свършва в нищото малко преди София. Въпросът е какво общо има темата за лунната ракета на НАСА с Бойко Борисов? Простите тролове явно сте програмирани да плюете едно и също под всяка тема, няма значение каква.

А НИЕ УШИХМЕ ПЪРВАТА ВАТЕНКА И УШАНКА ЗА ЛУНАТА

от прайда ма Павлинке

Еиии появиха се бре... Павел, дада, dp, Щерев, Майора. Вчера след дългият София прайд явно не им е било лесно. А бе Павле ти ли беше барактаря бре. Ха ха ха Инак америка бърза за луната, щото и китайците май ще ходят та ако го няма флага няма да е голям кеф

Асоциираш с действията които лично ти си извършвал вчера и гадаеш ?

като си си оплел мисълта, да не мислиш, че си много умен?

Дада и dp леко пенясват че ше има нов сценарии и ново масово заблуждение за такива като тях лумпенизирани лунатици вярващи в мъскове и мошеници,и накрая пак ще врякат и пенясват в неистови мъки вързани със ризата

Това декора за новия филм ли е

Този път може и да отидат на Луната.

За 13ти пореден път а юрката сам не помни да е ходил по-далеч от хоримага :)))

Аз съм я сглобил от 20 години ама дизела много поскъпна, ше зема да измисла нещо на газ, я природен, я стомашен...

За 70 години нищо почти не се промени, остана си все същата схема, бидон връз бидон или бидон до бидон.

Така е. Или хората дето са го измислили това преди около 100 години са били много умни, или ние сме много тъпи в сравнение с тях. Освен ако не е и двете.

Ненаврякал се щатен врякалник, гълтай си лекарствата и кротувай да не те вържат пак. Не се наврещя е, хипрактивен имбецил.

Вряк-вряк, айде пак. Ненаврякал се врякалник ей, толкова ли си нескопосан та за всичките тия години не можа да си намерш работа различна от тая на щатен врякалник бе.

нищо друго свястно и свързано с темата не можеш да кажеш явно. Аз съм робот.

Очаквах да изтриеш поста си между моите два, затова и пуснах втория си ("айде пак"), за да видят всички, че Стенли Кубрик от Холивуд на 4-и километър, щатният врякалник към сайта, е с административен достъп. И понеже едва ли сте повече от един-двама дето го коландрите тоя сайт исках да се види каква ви е задачата на щатни врякалници. Ето постовете, както бяха в естествен ред преди да изтриеш своя: 2021-06-13 16:12:21 Дааа! (нерегистриран) За 70 години нищо почти не се промени, остана си все същата схема, бидон връз бидон или бидон до бидон. реплика +0 -4 2021-06-13 16:14:56 ... (нерегистриран) Така е. Или хората дето са го измислили това преди около 100 години са били много умни, или ние сме много тъпи в сравнение с тях. Освен ако не е и двете. реплика +3 -1 2021-06-13 16:17:13 dp (нерегистриран) Ненаврякал се щатен врякалник, гълтай си лекарствата и кротувай да не те вържат пак. Не се наврещя е, хипрактивен имбецил. +0 -0 2021-06-13 16:18:12 dp=d-ъртр-едал (нерегистриран) d-ъртияр-едал dp +0 -0 2021-06-13 16:21:29 dp (нерегистриран) Вряк-вряк, айде пак. Ненаврякал се врякалник ей, толкова ли си нескопосан та за всичките тия години не можа да си намерш работа различна от тая на щатен врякалник бе.

Ти остави това, а си помисли, че за 110 години, самолетите все с крила летят. Не измислиха нищо ново. Колко са глупави всички, а? Или пък само ти ;)

Апоки Нанайси, налазвай, че Дир-а пак ти дадоха поле за изява!