НАСА ще строи ракетен завод на Луната

Американското космическо ведомство уточнява техническите детайли за построяване на ракетно-космически завод на Луната.

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нека първо да отидат до луната пък тогава да строят фабрики и заводи , а до тогава едва ли ще има необходимост от химически двигатели за по далечните полети , а за специaлиста по горе във форума по ядрените двигатели : на Вояджър няма реактор , а радиоизотопен термоелектрически генератор или от температурата при разпада на радиоактивният материал с термодвойки се получава необходимото електричество - неефективна технология . Портативни реактори от доста време имат Руснаците , а сега се чува че и Китаиците са успели да го направят за техните Лунни мисии , за съжаление американците само приказват и се "ослушват" от къде могат да си купят (откраднат) готов проект заедно със специалистите както винаги са го правили .

браво да не забравят да направят един макдоналдс и едно кфц.... смятай те излетяха, кацнаха, установиха се и сега почват да правят завода... да ми направите стаята червена ей... че в лудницата ми е точно такава искам си моя цвят....

Похвално е, че имат желание да направят нещо. Лошото е, че бюджетът им вече е обещан на лайньончо, да приватизира достъпа до космоса.

Да, точно в същото студио където "кацаха на луната"!!!

Лошото е, че ще им трябва нов продуцент :D

Вярвате ли си на простотиите и тъпите конспиративни теорийки? :)

Не знам кому е необходимо производство на химическо гориво за ракетни двигатели на Луната при положение,че вече има ядрени силови установки, при това вече действащи. Е, на този етап не са щатски разработки, но след 10-на години къртовски труд и колосални разходи и те ще се сдобият с подобна технология. В крайна сметка може и да си я купят,ако се продава.

Тъпчо ядрени двигатели има от 60 години и единствените, който са летели с такива са САЩ. Само че те не стават за ракети. За ракети трябва реактивна струя, която се осигурява само от химически газове. Може ядрен реактор да се ползва единствено за ускорение на атомите на газ ползван за реактивна струя. Ядрени реакторчета притежават Вояджърите, които вече са извън слънчевата система. Естествено не са руски. Руснаците имат работещи обекти само на близки разстояния до Земята не надхвърлящи 36 000 км. Руснаците нямат действащи. Имат извършени опити с продължителност до 2 минути преди ракетата им да падне. Само пускат слух с надеждата американците да направят, че да могат после да откраднат.

За тъпаците путлерасти с минусите: ръстоносецът е и първият самолет, който се захранва изцяло с ядрена енергия. Кодовото име е NB-36. Той разполага с ядрен реактор на борда и лети около 47 пъти. Най-често във въздушното пространство над Ню Мексико и Тексас. Реакторът е бил активиран около 89 часа по време на 215-те летателни часа. В зората на атомната енергия, инженерите са искали да бъдат сигурни, че реакторът на борда ще остане стабилен и радиацията няма да убие екипажа. През 1958 година, авиационният свят е изненадан от експерименти на Съветския Съюз. Руснаците твърдят, че отдавна са направили самолет, който се захранва с ядрена енергия. Те дори казват, че са летели над 40 пъти. оказва, че руснаците никога не са имали такъв проект, а само са блъфирали. Техният проект е бил Myasishchev M-50, който разполагал с два Dobrynin VD-7. М-50 никога не е бил захранван с ядрена енергия и никога не е бил използван в битка. Американците разбрали, че всичко е измама и в последствие приключили експериментите. След уцпехите на САЩ, руснаците създават Tupolev Tu-95LAL. Той също използва директен цикъл за захранване на двигателите. Реакторът VVRL-IOO е бил поставен в дъното на самолета. 40-те полета на руснаците са били с изключени реактори, въпреки това Първият екипаж умира едва след три години. Сега работата е същата искат да прдизвикат САЩ да направят нещо за да го откраднат.

Уеко да не се задавиш от бяс :D 1. NB-36 никога не е летял на енергия от ядрения двигател. На борда има 3МВт реактор, за да извършват замервания на радиоактивността и защитата. 2. Дори да бяха постигнали нещо с NB-36, щяха да ползват произведена електроенергия за да движат турбовитловите двигатели. 3. Това, което руснаците имат, е турбореактивен двигаел, чиято енергия идва директно от ядрения разпад.

Страшно ме кефи развятото в безвъздушното пространство знаме!!!

Развято ли? Не се забелязва "развяване. По-скоро е разпъване. Ама щом развяването повече ти харесва...

По-скоро разгъване. Това са гънки след разгъване, а не породени от някакъв "лунен" вятър. Много добре се вижда как си стоят прегъвките към ъгъла между двете пръчки, придържащи знамето.

инерция кефчо, като си заклатиш топките без въздух, пак ше се клатят ...

Работници за Луната ще им трябват ли?Ако да,колко долара ще дават?

Очевидно приказките за заводи и т.н. са гола реклама засега, зорът е да пратят някой-друг робот дотам подобен на тия дето пращат по Марс примерно, по-точно да получат финансиране за нещо такова. Което е добре, огормните проекти от рода на Аполо имат стойност но не оставят много подире си, така малко по малко се натрупва и в някакъв момент хоп количеството прераснало в качество.

Отлично начинание. Но не е ли по-добре първо да се стигне до там...

Разбира се, било е през 19-и век. Помоли санитарите да ти донесат календар в стаята.

гордо се вее американския флаг!! Напред, откриватели, пардон, колонизатори. Жалко е наистина, че това са поредните фантазии. Представете си само за момент Земята без американците! Или поне без най-умните и красивите сред тях ....

Представяме си я и изглежда по пуста от луната и по червена от Марс, след унищожението й от червените дебили.

Сульо Пулев

Не си я представяш сам, а така ви я представят от Козяк на дебилните соросоиди,какъвто си и ти

Тия поне да бяха изчакали да отшуми премиерата на поредната част от Мкждузвездни войни- "Хан Соло" щот сега тая им комедия може да остане без внимвние. Е, верно, че некой чалгопитеци вече квичат от радочт, но това е пребързана предновогодишна свинска радост!}:-)))

Така и не разбрах за какво квичиш от радост.

Несъмнено ще го направят. А ватенките-алкаши в отговор щели да строят нов завод за боярьйшник в Сибир.

Мдаааа, в новата версия на играта за Барби, ще се произвежда гориво за бръмбара и.

Тия и там ще замърсят въздуха, нищо че такъв липсва. И за да вкарам интрига.... НАСА ще пречи на Путин по време уикендите :))))

Най новия филм на холивуд ли ще бъде.