Коментари - НАСА обяви най-сложната си научна мисия | IT.dir.bg
назад

НАСА обяви най-сложната си научна мисия

Титан напомня изключително много на Земята

Обратно в новината
| Редактор : Стоян Гогов

Коментари - НАСА обяви най-сложната си научна мисия | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

още от 80 - те, години на миналия век когато Вояджърите минаха покрай големите газови гиганти Атмосферата на титан е богата на метан и азот, като земната преди милиарди години От атмосферата на титан валят органични молекули и аминокиселини киселини, градивните частици на протеините.

Думата instruments на английски означава преди всичко прибори. На английски инструмент е tool.

Момчета, там има реки и езера от метан и етан. Дъждовете са също от споменатите вещества.

grainis

Титан е на 1,4 милиарда километра от Земята. Дотам се пътува 3-4 години и още толкова обратно. Радиосигнал, изпратен от Земята, пътува 50 минути до Титан. Не знам как ще командват този дрон и ще избягнат евентуален сблъсък и катастрофа, сигурно дронът ще е във висша степен роботизиран и програмиран да избягва препятствия автономно, без човешка намеса. Аз бих изпратил дрон в стратосферата на Венера, високо над нажежените киселинни облаци, което е най-дружелюбното и най-близко място в Слънчевата система - температура 27 гр.С, налягане 1 атм., гравитация 0,9g, поносима радиация, няма пясъчни бури като на Марс, освен това е с 10 млн. км по-близо от Марс и има два пъти повече времеви прозорци за изстрелване на кораби. В тази стратосфера могат да се разположат аеростатни платформи с огромни колонии върху тях, с цели градове под куполи и градини на открито. Титан също трябва да се изследва, но шансове за заселване в близките 1000 години са нулеви. https://en.wikipedia.org/wiki/ColonizationofVenus

ако все пак прочетеш статията с изненада ще откриеш че всъщност мисията до Титан е изследователска. ще търси разни неща с главна цел търсене на форми на живот. или поне това което ние в момента разбираме под форми на живот. според нашите разбирания на Венера няма условия за живот. пп. този фарс с Венера съм го чувал много пъти. хубаво някъде високо в атмосферата на Венера има слой в който условията са сходни. чудесно! е и? какво предлагаш да правим там? как се строи колония в стратосферата? Как се строи каквото и да е в стратосферата въобще? дай ми пример някъде нещо да е построено в някоя стратосфера (филми и книги не са = реални постижения нали знаеш). Отделно какво ще прави една колония в стратосферата на Венера? Аеростатни платформи с огромни колонии ... ти уред ли си? Ний това на земята си нямаме идея как да го направим че на Венера, дето пращането на всеки килограм ни струва невъобразими усилия. Нито може някой минерал да се копне, нито може едни картофи да посади че да се самоиздържа, нито може лед да стопи ... Нищо! Хахаха градини на открито ... тука пък направо ще ме пръснеш от смях! За какво? За да се наслаждаваме на безкрайно отровната за нас атмосфера ли? Брат 96,5% въглероден диоксит примесен със серен диоксит, това нещо ще те убие за по-малко от минута ако го дишаш.

Не схващаш! В изследването на Венера са най-напред от СССР и оттам руснаците, според сганта. Оттам и желанието на Венера да се прави колония.

Американците мечтаят с ракетите си да долетят до Марс, а 76% от зомбираните руснаци мечтаят руските ракети да долетят до Флорида. За това и статуята на свободата се намира във Ню Йорк, а не в москва. В москва има само статуи на убииците на милиони руски граждани - като ленин, сталин и царя путин

Такива новини са много свежи. Не знам зщо, обаче, отдолу, като "свързани новини", винаги има някакви простотии за танкове и прочее тъпотии. Ако е за възхвала на Русия, то Русия също има принос в проучването на космоса и не бива така да се подиграваме с тях, като пишем за някакви несъществуващи (още) танкове, вместо да се спомене и те какво правят или поне какво говорят, че искат да правят.

Едни правят ракети да търсят живот, други - да го унищожават.

Каква е тази мизерна буболечка? Информацията за 200 тонния Сармат е къде къде по-впечатляваща. Само дето целите им са различни.

тъкмо продадоха Corel и сега оачаквайте поредните анимации в стил седморката на блеик

Щото много мисии са обявили без покритие, даааа. Когато се прави нещо ново и толкова трудно за правене винаги има вероятност мисията да е неуспешна. Ти вместо да се напъваш си гледай лечението, не сме особено близко до ремисия но сме по-близко от преди, ще докараме и тая ти мания до сериозно отстъпление.

Той и шопа е реагирал също като теб. Като видял в зоологическата градина жираф, казал "те такова животно нема".

"....Той ще е специално заздравен, за да може да издържа до −179.2 °C..." Интересно, ако температурата спадне до -180, какво ще стане ???

Като не са се сетили да те питат до колко падат там температурите и ей го, пак са объркали разчетите си. Отде ви изравят бе.

веднъж една млада студентка архитектка паникьосано ме пита: "То панелните блокове са били предвидени да имат 50 г живот съгласно технологията им, а на повечето блокове този период изтича. Какво ще правим? Къде ще местим да живеят тези хора?" отговора е малко смешен "Конструктор ще ги огледа, щом не установи съществени проблеми (както е в 99,99% от случаите) значи просто нищо няма да правим, пък хората ще продължат да си живеят в тях". та на въпроса, какво ще стане при -179,21 С? Ми нищо, апарата ще продължи да си работи докато не спре да работи! Обикновено когато се дава подобна заявка какво издържа даден апарат, това означава че той ще функционира при тези условия без проблем. Това не значи че при -179,21 С край спира да работи. Просто от 0% риск той започва да расте по парабола, функция на понижаващата се температура. Дали конкретният апарат ще спре да работи поради повреда при -180 или -210 или -250 С всъщност никой не може да каже, но най-вероятно конкретно -180 няма да са съществен проблем.

Егати глупаците... вместо да направят някой безаналогов танк или бойна глава те тръгнали сонди да правят... няма да се научат ей...

даа, НАСА и Холивуд ще анимират поредната виртуална мисия в Космоса на краварите. Хамериканците никога не са изстрелвали ракети в Космоса, но благодарение на Холивуд летят до други планети и луни. Само Русия има техниката и интелектуалния капацитет да изпрати мисия на Сатурн

Това вече го знаем. Я ни кажи нещо ново за плоската земя, кемтрейлс и всекосмическия абсолютен галактически император Путин първи православни?

Досега само Стенли Кубрик от Холивуд на 4-и километър се напъваше да ме подписва, нека остане така.

Ще ще ще ще.... Аре и тези почнаха като мурзилките. Изстреляй го поне па тогава говори

Ще намерят дипломата на ББ!:)

А може и куфарчетата на БКП... пардон.... БСП.

Мноооого оригинално. Не ти ли писна да се прехранваш от такива жалки напъни бе, научи се да вършиш нещо полезно.

Очакваме с нетърпение тази мисия на NASA