НАСА отложи мисията до "най-ценния астероид"

Агенцията вече е похарчила 717 милиона долара за сондата

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

предлагам ваксина против ЛУНЕН ГРИП!!!

Новината е лъжа! Астероида няма злато, даже няма джилязо! Ако имаше до сега да сме го докарали до вторичните суровини ...

От кога се канят да се върнат на астероида ...

Американците никога не са живели по-зле, отколкото сега при управлението на Путин.

Най-сетне намерих нещо, в което НАСА са добри! Те са шампиони в отлагането!!

В тази оценка включена ли е инфлацията или е направена преди това?

Да се чета: квадри-квадрильона след корекцията за инфлация.

Тази снимка няма как да е реална. В космоса няма светлосенки.

_stankow

Илюстрация е. Тука можете да видите снимка, направена с VLT : https://en.wikipedia.org/wiki/16Psyche#/media/File:PsycheVLT.png

Замествайте в линкове (че прави на италик съдържаното между) подчертавки с %5F. Тип: https://en.wikipedia.org/wiki/16%5FPsyche#/media/File:Psyche%5FVLT.png

Металите от астероидите, не са за Земята. Земята си има достатъчно метали. Те за са инсталации в космоса. Скъпо е да се праща метал от планетата горе, за да се строи. Но ако се довлече астероид, примерно в лунна орбита - те ти материал и за бази и за цели градове там. А златото... не е само за парична стойност. За електрониката е много ценно. И колко ще поевтинее тя, ако златото е с ниска цена?

_stankow

Жалко, наистина. И още много стартове ще бъдат отложени тази и следващата година. Няма пари за фундаментални изследвания. Щатите трябва да пестят.

Станков. Спри да ни пишеш за Блядистан. Не ни интересува. Тук се говори за САЩ.

_stankow

И аз говоря за САЩ. Точните ми думи бяха: "САЩ трябва да пестят". Закъсали са го много. С едни няколко трилиона ... И това няма как да кажете, че "не ви интересува". Защото и вашите спестявания се топят. Но да се върнем на темата - стартовете на САЩ силно ще намалеят тази година. А някои програми - ще бъдат прекратени.

Моите спестявания са в злато. Трудна работа да се стопят, от курса на каквито и да е валути. Любопитно ми е, от къде черпиш информация за орязването на мисии? НАСА не знае, но ти знаеш. Естествено - с ЩЕ-та отпред. Ще намалеят, Ще прекратят.... а ракетите си летят ли, летят. Много ги обичате тези ЩЕ-та блядките.

Някой замисля ли се от вас какъв проблем ще си докараме на Земята, ако увеличим масата на планетата с милиони тонове материали от други светове. Най-малкото орбитата ни ще се измести и не ми се мисли на къде ще полети планетата!!!

Масата на Земята е 5.972 × 10^21 тона. Колко ли пък ще се промени орбитата ако докараме няколко милиона тона? Може и да не забележим и с най добрите уреди които имаме в момента. Ако имаме технология с която може да докараме такава маса до земята ще развием и технология с която да корегираме орбитата при нужда.

интересен въпрос! ако приемеш, че тези 250 км дължина които пише в статията всъщност са диаметър на сфера получаваш към 6510 на 12та м3 обем, по ако е само злато 19,3 т/м3 прави 1,310 на 15та тона златна буца. Земята е към 5.9*10 на 21ва тона. Доста повече! Ще ме прощаваш, но ще си спестя изчисленията колко нищожна ще е промяната в орбитата. Все пак ще отбележа, че в общи линии научният консенсус за момента е, че метеорита избил динозаврите е бил с диаметър около 10тина километра. Ако нещо с диаметър 250 км ни тресне, орбитата на Земята мисля ще е последната ни грижа.

еххх бавно пиша :(

Не е чисто злато, дори не е чист метал. Дават плътност около 5 гр./куб. см. Така, че теглото му е доста по-малко.

И как бе за привличане между телата с маси. Няма ли да се промени орбитата необходима за спътници и няма ли да привлече да паднат част от тях. Иначе тук най-просто е да закачат двигатели на него и да го насочат. Само че ако е към Земята, ще стане катаклизъм и не е ясно какво ще остане.

E, тази оценка е по текущи цени на Златото и Никел-а, обаче трябва да се отчете и факта, че ако се изтърси на земята Злато на стойност 10 квадрилиона долара то цената на златото ще стане по-ниска от тази на желязото - просто защото ще се окаже че на планетата има повече злато отколкото желязо.

Това което казваш има логика ... просто докато се стигне до там има още доста път, който трябва да се извърви. Да вметна само, че текущите цени за които споменаваш са на готов материал тук на Земята. Това все пак включва целия процес на добива и доставката му. Наемаш ли се да предскажеш колко ще струва 1 кг злато добит на астероида и върнат тук на Земята? Като знам какви числа $ циркулират из космическите програми ... звучи трудна работа ... мисля още сме доста далече от добив на природни ресурси от космоса, но това хич не е в компетенците ми. Някой по запознат, ако се наеме да каже какво мисли.

Ти да знаеш пък колко Водород има на Юпитер и Сатурн. Ще си караме колите без пари. Абаче не можем да го докараме до тук :(

Агенцията вече е похарчила 717 милиона долара за сондата Бе кнво са 717 млн бакса бе?! Те дъртия алцхаймер джо похачи 40 МИЛИАРДА за 2 месеца за уркаина... некви си там 717 мельона... ха-ха... Види се, че насра са не стават за нищо. найлон и той! щеше да има мисия до Марс 2020... така разправяше през 2009 ха-ха... сега тия изказвания ги има само на скрийншот, щото му пазят реномето и трия всичко.

Теа искат съвсем да съсипят планетата... Очаквам скоро да се изнесат милиардерите и да заприличаме на фантастичен филм.. Тук да сме само плебеите а Г-7 и т.н. някъде в космоса далеч от нас... :Х

Почти позна. Теб ще те пратят да копаш я на луната я на Марс я на Калипсо, па големите ще си Седат тук.