Най-големият Боинг МАКС дебютира в небето (видео)

Самолетът може да превозва до 230 пътници на разстояние 6110 километра, предлага се на каталожна цена от 134,9 милиона долара

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Б 737 изобщо не е най-големият самолет, нито пък 230-те му места са нещо впечатляващо. Всъщност той просто е най-големия от серията 737, която се води среден клас и се доближава до капацитета на 767... Поредното подвеждащо и неточно заглавие от ДИР-а...

230 с един удар..не е зле

Тия па и жена сложили за пилот, за да е политически либерално коректно. Ама ако не е черна и не е лесбийка с осиновено виетнамче хич не ми я фалете !

Ненаврякал се врякалник не се наврещя ей. Кажи им какви искаш да ги слагат та и ти да се почувстваш човек кажи.

BajMihal

Ами щом и жена може да го кара дотам, смятай колко е безопасен :P

Най големите джуджета са Американски те джуджета аиде почна се...

Ха, ха, голям, голям, колко да е голям!

Сериозно, 737MAX е бракма. Тук е добре и достъпно обяснено защо това е най-лошият "нов" самолет в момента: https://www.youtube.com/watch?v=H2tuKiiznsY Аз даже не знам дали ще ги пуснат да летят в Европа. Аз не бих ги пуснал.

Значи да очакваме проблеми на MAX!

Аз в Боинг-737MAX не бих се возил. Това е "осъвременен" 60-годишен дизайн. За съжаление при "осъвременяването" са допуснати толкова много инженерни грешки, че машината е годна само за транспорт на товари и пленени бойци от "Ал Кайда". Два Боинг-737MAX вече се разбиха. Отговорът на Боинг - вместо да спре производството - е да предложи уголемена версия на самолета. Нека си летят в Америка с тези самолети. Аз билет за 737MAX няма да си купя.

Добре добре, стига вряка. За тебе ще пуснат линии с ИЛ-18, кротувай сега.

Глупако, ние сме в ЕС, и имаме наши самолети Airbus !! Не си ли чувал за тях в вашто село???

В ЕС има какво ли не - а за тебе и линия с ИЛ-18 ще направят, стига вряка.

За кво пишеш за ИЛ тогава, я обясни! Що не пишеш за Еърбас??

Аз точно това визирах, че Airbus са номер 1 като комфорт и безопасност. Боинг-737MAX в момента са към номер 5, зад старите Boing-737.

До Хихи: Добре де разбрахме, че на Боинг няма да се качите, а ще се качите ли на Airbus с американски двигатели. Защото други НЯМА. И CFM-56 и V2500 са с американско участие.

Статията не казва фикснати ли са всички софтуерни бъгове... Да си напомним че двете катастрофи бяха не заради физически технически неизправности а заради некадърен софтуер за управление... Катастрофиралите самолети бяха чисто нови....и бяха изплатени смешни обезщетения...

т-нар. "бъгове" в софтуера всъщност бяха компенсаторни механизми. Тъпите американци си мислеха, че могат да компенсират идиотски инжинерни решения със софтуер. Законите на физиката важат за всички.

А380 са бита карта, спрян e.....

Колко ли човешки живота ще бъдат затрити с тоя ковчег на Боинг???

По малко, от колкото в руските кошници. Други въпроси имаш ли?

Ноам Чомски - "Боинг е единствената фирма в САЩ, в която юристите са повече от инженерите. Толкова за "качеството" им".

Е, щом 'великия авиоинженер' Чомски така е казал.. Колко самолета е проектирал обаче - нещо не мога да се сетя.

Не е нужно да е инженер за да сравни броя на юристите с броя на инженерите. Нужно е на си завършил 2-ри клас. Логиката в думите на Чомски нямаше да ти убягва ако и ти беше завършил поне 2-ри клас. А че Боинг понастоящем е карикатура на компанията, която беше преди 40-50 години, е очевидно - самолетите им падат редовно заради некадърен дизайн и фалшификации на резултатите от изпитанията.

Трябва ли да си проектирал самолет, за да може да преброиш служителите в една фирма?

'за да може да преброиш служителите в една фирма?' А то ти толкова ли си убеден че това което е изтърсил Чомски (ако въобще цитатът е верен - никога не знаеш със Савушкинската продукция) е вярно?? Или - най- важното е да ти харесва как звучи. Ако Боинг е там където е благодарение на юристите си- ЕВАЛА, руснаците биха искали и те такива 'юристи'..

не ми цитирай този фанатизиран комунист...

Оправиха ли планера или още го коригират с компютърни корекции?..

Кво му е макса на тоя самолет - превозва до 250 пътници. А380 превозва до около 600 , даже е проектиран и до 800 ако са по нагъсто седалките.

Хората са ти написали - Най-новото попълнение 737-10 в семейството МАКС (MAX) на Боинг (Boeing) изпълни първия си полет, отбелязвайки нов етап в рестартирането на този вид машини за средни разстояния. Хубаво е не само да се чете, но и да се разбира прочетеното.

Кво му е макса, като е за средни разстояния, и среден брой пасажери?? Макс по брой повреди ли?

Боинг трябваше да я ребрандират още преди години. Специално за мен, НЯМА СИЛА, която да ме накара да се кача на машина, от тази серия. Не съм летял повече от година заради пандемията, но от тук нататък, освен цена, ще гледам и самолета, с който се очаква да летя. Боинг МАКС - друга компания.

Най-добре зарязвай всички машини от гнилия Запад и се качвай само на Михлюзин или Чуколев!

Правилно, и без това всички технологични чудеса идват от коминистически Китай

Като другите Бойнг самолети за проблеми . Но нищо де в България винаги може да купим

"Самолетът работи чудесно" - само дето max се оформя като тотален провал, подобно че и по зле от Ф35. Един от (бившите) служители на Боинг казваше, че R&D се реализира от стадо маймуни, ръководени от идиоти.

F-35 нито е на Боинг, нито е провал.

Мислиш ли че това за ватната чутура има каквото и да било значение?

Още ли във фронтален план двигателите му стърчат над профила на крилото и твърдят че динамиката му е същата , като на другите 737?

“Самолетът, който допълва гамата от еднофюзелажни машини на сиатълския гигант (737-7, 8 и 9)….. Ето така, мили деца, изглежда една статия, писана от човек, който ханер си няма за какво става въпрос. Не еднофюзелажни, а с една пътека…. Фюзелаж е онова пурообразното тяло между двете крила, “Редакторке” Всички самолети по света са “еднофюзелажни”, с изключение на няколко експериментални модела преди 60 години…

Има си и "двутелни" сериини самолети, не само експериментални: Р-38, FW-189, twin mustang P-51, за последния не съм сигурен дали не е само експериментален.

И twin-а е сериен. Експерименталните модели имат Х или Y пред името.

Стършел

Двойният мустанг е воювал в Корея, но вече е бил твърде остарял - вече е дошла реактивната авиация ;)

Schilo

Да бяха махнали това "Макс". Зер, тоя бранд доста мрачни спомени съживява.

Не са дорасли до маркетинга на ВИликая Рассия - само там МиГ 29 става 35 (к'во е станало с Миг 33 и 34 не е ясно)

Но пък явно само на теб ти ясно какво е станало с МиГ 30, 31, и 32.

Пилотиран от жена. Не случайно арабите пускат жените си да вървят напред, ако има мина да я настъпят първи.

Боинг са бита карта. Само да не наплави дебютна катастрофа!

Забрана за Самолетите. Колко хора трябва да загинат при самолетни катастрофи още? Всички самолети и международни полети да бъдат забранени. За целта има Кораби и Коли и железници !!!!

О мъдри. Прекалено си либерален. Какви кораби, какви коли. Откак свят светува хората са яздили коне. Хайде от мен да мине може и каруци.

На тебе Лудото Грети да не ти е роднина , Ве ?

Schilo

Премъдри, сега кажи и колко хора по света умират от катастрофи годишно.