Най-големият процесор има 400 хиляди ядра

Чипът съдържа 1,2 трлн. транзистора и струва 2 млн. долара

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В същото време руските алкаши не искат да си купуват скапания елбрус и Йотафоне... Защо комунизма няма да се върне: 1. Никой от ръководството на бсп не се вози в руска кола. 2. Няма руски комбайни. 3. Няма руски трактори. 4. Няма руски автобуси. 5. Няма руски влакове. 6. Няма руски компютри. 7. Няма руски монитори. 8. Няма руски телевизори. 9. Няма руски перални. Няма нищо руско. Има глупаци които все още гласуват за бсп САЩ уверено заявиха, че скоро ще бъде готов вируса срещу тъпите русофили. Той нямало да атакува мозъка, защото русофилите такъв НАПЪЛНО ОТСЪСТВА.

mISHOto

Няма такъв идиот...

mISHOto

Аз като един чайник да попитам един глупав въпрос: какъв е този "нестандартен" размер вградена памет, който не е 2 на някаква степен, както е по принцип?

6 гигабайта също не е, а лаптопа ми е с толко

регистрите на един процесор са най-бързата памет, за разлика от това, което е RAM на дъното.

Смятай...

Само да попитам. Ако приемем че е квадратен процесора трябва да има страна 215 мм нека да е 25х25 см. Как го охлеждат това нещо ако консумира 15 КВт? Ако е разделено на 100 чипа по 400 ядра тогава охлаждането няма да е проблем но, това нещо вероятно стои на не една платка и едва ли е коректно да се нарече процесор. По правилно ще е да се полза друго название като мулти процесорна система.

голям праз, догодина китайците ще пуснат телефон със същите характеристики и с камера, която ще може да снима камънаците по луната.

Обедната почивка на него и пасианс може да се реди.

Само не разбрах защо го сравнявате с процесор на Нвидия, които обикновено са графични процесори. В моемента на върха по производителност са процесорите на АМД.

Има доста да учиш за компютри. Няма как да обясниш на слепия разликата в цветовете. Почни да четеш за аритметика.

ахаха, то това не било CPU, а GPU със 100 процесора вътре. Голяма работа, колкото 2 по-малки. Така и не разбрах, защо сравнението е точно с него. Явно за реклама.

щото като повечето аритметики се смятат на КО-ПРОЦЕСОР (което вече е част от ЦПУ-то) и основна част на ГПУто. И тъй като ти трябват повече конвейри - сравняваш с ГПУ. Кое ти дава повече информация като бикновен човек - движи се с 100 км/час или с 0.277778 м/с?

по-голямата изчислителна мощ, която имат спрямо останалите CPU -та.

Руският Ельбрус е по скъп.

затова в този няма нито едно ядро руско

това как са се развивали ЦЕИМ по света. Има филми в Ютуб. Стига политика само.

Добре. Вече видяхме новините от САЩ: Най-големият процесор, Изкуствен мозък, имплант за Паркинсон, който няма нужда от батерии, първата жена, достигнала Марианската падина, Twitter предприе кампания срещу анти-5G публикациите. Кога ще има нещо от Руслямска държава, поине нешо за автомат, оръдие, танк?

3Д къщи. Все е нещо.

Нали сте наясно, че тези новини не ни ги съобщават, защото са новини, а защото са поръчани и платени? Руснаците не плащат за новини и съответно, нашите медии не излъчват новини за там.

М да, изобщо, ама изобщо не плащат. Затова постоянно се натяква колко е "мощна" рашата с почти всяка статия. Да не говорим за армията от руски тролове в коментарите. И те сигурно безплатно работят...

И защо трябва да се плаща за новини, ако не са рекламен материал??? И на Телеграфната Агенция на Съветския Съюз ли плащат и на комунистическата совецкая молодеж правдата? Щото там техническите новини са същите горе долу.

Лелееее... Това колко въглища гълта.

леле горката ти мозъчна клетка това ли успя да роди?

Ами ако гълта уран?!?

А ти какво гълташ? :)