Неолиберален институт предлага приватизиране на Луната и преотдаване под наем

Ползите няма да бъдат само за собствениците, но за всички, смятат от Института "Адам Смит"

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В процес съм да обявят слънцето за моя собственост. Така, че се готврте да ми плащате за светлината и топлото. Поотделно или пакет от всичко ще има!

Ти па щото не тънеш в нищета. Нали си същия боклук като нас

Гледам че първосигналните са наскачали да плюят малоумно без дор ида разбират какво им се казва. Предлагат всеки да получи част от Луната и да я дава под наем, а не да я продава. Каква е алтернативата? Този който е пръв там да ползва ресурсите безплатно. А това ще са американците и после китайците. Другите ше стигнат там след десетилетия. И докато САЩ ще отстъпи територии за другите, Китай няма да го направи. Кретена Иво Христов бърка. Дебилите сте поне 95%. Затова ще тънете в нищета.

Много злоба, приятелю!

Явно нямаш представа за злобата. Прочети коментарите надолу и ще видиш злоба, ама безкрайана.

Копеленце ти ще бъдеш изтрито от живота

Ееее, тва Лунътъ е нищу! Па я четох дъге, че некакви дори ора продавале. Мое да идеш и да си купиш некулку ора от тех и да ги каръш дъ ръботът за тебъ по къра. Дъ берът памукъ и други рабути дето има зъ бръне.

Тия нео - , не са ли педерасти?

Две неща са безкрайни: вселената и неолибералната глупост. За първото не съм сигурен.

Не става! Тя е Македонска:)

Земята отесня за либералната глупост. Сега простотиите им гонят космически мащаби.

че,то във БЪЛГАРИЯ е по интересно отколкото на Луната!Това е посткомунистиеска територия със корени и жилки на БКП-филиал на КПСС!На ЛУНАТА без космически костюм,човек би живял няколко минути,докато във България ако имаш късмет може и до 60 год,ако не си фалирал,обеднял,а ако стане опасно бягаш във ГЕРМАНИЯ,САЩ,КАНАДА!България не е във космоса като Луната но територията обезлюдява от невидими сили!

От института "Адам и Ева" какво мислАт по вапроса?

Тия фондации само малоумни идеи дават. Язък че носят името на Адам Смит. Какво приватизиране и продаване. В сферата на фантастиката е всичко това. Пълна идиотия. Няма полети до луната от псевдокацането. Кви са тия виртуални продажби и от кого се регламентират в космоса продажби?

Хайде първо се върнете обратно там след 50 години, без да ви натирят обратно, пък тогава мислете за приватизация! Ще ми приватизират космически тела, които не принадлежат на никого!!! Все едно канален плъх да ми препродава колата...

Приватизирайте, правете каквото искате, но знайте после всичко Национализираме

Е защо Луната? Слънцето приватизирайте и давайте под наем. Който е слънчасал ще плаща данък. Икономиките ще дръпнат много. Особено американската защото както се досещаме данъка ще се плаща в долари.

Препичането на слънце вече с пари.

Ме като приватизират слънцето после ще искат данък светлина. И особено ще правят пари от тия с фото волтаиците и тока ще стане още по-скъп

Става! Геювете сме с предимство!

Джендър идотизирни кретеноиди

Първо оглед на имота и след това купувам!

Само не разбрах - кой продава Луната, щото и аз също я продавам.

Сори. Аз вече продадох 400 декара. Имам още много.

Евреите вече са я продали,пъпа задача е да я откупите от тях.

само като чета Адам, Смит,Ребека,Лондон ми стана ясно тези са готови и вселената да разделят и да я продадат

извънземните , какво ще кажат по въпроса ?

ами ако някой, от някоя друга система, вече я е разпарчетосал?

На Нептун.Тънкана ги давам

Два пръстена на Сатурн за три акра на Нептун, ако си навит.

Остави телефон да се разберем.

Тва няква организация на учени-гейове ли е ?

Личи си, че си фенче на Иво Христов. Човекът употребява думата неолиберализъм неправилно. Няма общо с джендърството. Но от едни платен псевдо-интелектуалец - толкоз. Обикновено плямпало. Впрочем той едно време беше на издръжка при Сорос и други ги приказваше.

Леле, ако приватизираме Слънцето, само милионери ще има на земята .

Всъщност, би следвало да се забрани правото на собственост върху земята на Земята. Идеята за собственост върху земята е била напълно чужда на индианците например. Белите искали да купуват земя от тях , а те не можели да разберат какво искат. От къде накъде може някой да ти продава земя, как има права върху нея? Да не я е направил? Сега продават земя, утре ще искат да продават и въздух.

Освен това, веригите за делегиране на права са схеми за кражба. Например, вижте какво става с "подземните богатства". Те уж по конституция са собственост на народа. Но, народа избира народни представители, делегира им права да го представляват, те избират правителство, пределегира му тези права за да управлява. Правителството отдава неизгодно поради корупция златна мина на концесия (Челопеч), в резултат на което Дънди печели от златото, а почти нищо не внася. Каквото внесе, с него се разпорежда правителството и накрая всичко изчезва. И какво, собственик ли е народа в крайна сметка на подземните богатства?

Наистина ли вярвате в дядо Коледа ???

Подкрепяш защото имаш малоумна представа за нещата. Относно малоумия ти пример. Ако няма собственост, защо трябва да има държави и държавна собственост? Т.е. златото ще го копа тоя който може. Ама той няма да го копа за да ти даде на тебе лентяят. Съответно златото ще си стои в земята, защото на никой не му трябва нещо, което не е негово или поне да има нещо повече от вас лентяите. Но това вече означава да има собственост.... Та това което си мислиш няма как да стане. Съответно Дънди копа щото може и от това печелим всички, чрез данъци, концесии, заплати. Алтернативата е НУЛА приходи за всички. Та лесно се дели чуждо и винаги чуждото изглежда много повече. Ето в Златоград 30 години никой не ще да копа златото. Сега го взе Дънди и всички печелят. Естествено най-много Дънди.

А как държавата можеше преди 1989-та да го копа и печалбата да остава 100 % за държавата т.е. за народа (тогава)? Айде стига с евтините либерални лакардии.Скоро ще дойде вашето време да увиснете на въжето....

Ай ся, войни и за Луната ..... Апропо ..... Питахте ли македонците?

Как пък все от "грижи" за бедните, богатите стават още по-богати, а бедните още по-бедни...

Някой е с много болен мозък. По принцип е ляв и зелен.

Цялата прелест на либерастията в едно предложение. Добри са на предложения либерастите, няма друг кат тях.

И все за бедните загрижени, либерастките алчни гъзове... И все богатите стават още по-богати, а бедните, още по-бедни...

Непрекъснато се убеждавам, че неолиберализмът е само за болни мозъци. И то много болни. Как не направиха/измислиха нещо нормално и разумно. Как всичко им е само откачено, перверзно, извратено, алчно, тъпо, малоумно и т.н все по възходяща градация... Няма ли да ги изритаме най сетне тия откачалки, които ще ни размножават в изкуствени утроби, учат децата ни от 3 годишни да мастурбират, издигат ни в култ еднополовата любов, агитират децата ни да си сменят биологичния пол, задължават стадото да се кефи на гей парадите, измислиха пандемия за торален контрол на населението, задължават ни да караме коли на ток, коли с батерии, което е толкова малоумно....осраха планетата ни със свръхпроизводства, които я превърнаха в бунище, иначе ни призовават да живеем еко и да пестим... Сега пък Луната щели да приватизират и да я отдавали под наем, все едно и тя им е бащиния, и нея да осерат с алчните си задници... Айде в лудницата, където им е мястото на тия откачени болни мозъци.

Не "в лудницата" - в Ада. Обратно, откъдето са изпълзяли.

Прав си, точно там им е мястото. В лудницата е прекалено хуманно за тия сатанински изчадия...

Лудницата е за хора.

Направо да приватизират и слънцето и да вземат такса исползване слънчева енергия. Колко му е...

В сегашно време може да си се шегуваме, но след две - три поколения ще се плаща и за слънце и за вятър.

Идеята е луната да се разпредели пропорционално. Алтернативата е да я има тоя който има най-много ракети. България няма ракети.

НАЗАД КЪМ ПРИРОДАТА И КЪМ НОРМАЛНОСТТА! ПО ЖАН ЖАК РУСО! ПИСНА НИ ОТ ФАНТАСМАГОРИИТЕ НА НЕОЛИБЕРАЛИТЕ! НАЙ-ИСТИНСКОТО Е ДАЛА ПРИРОДАТА И ВСИЧКО, КОЕТО Е ПРОТИВ ПРИРОДАТА ВОДИ САМО И ЕДИНСТВЕНО ДО УПАДЪК НА ЦИВИЛИЗАЦИЯТА!

+ 100000000000000

НАПРЕД към природата и нормалността. Посредством еко технологиите и най-вече еко"медии", екобанки, еко политика...

За никакво ЕКО не става въпрос! Днешното е ЕКО и зелено та зелено, е заблудата на същите неолиберали за заробване на човечеството.

Приватизация, привазация, приватизация. Приватизирахме въздуха и сега ще трябва да се плаща за въздух. Засега на държавата но щом държавата държи правата то тя винаги може да ги делегира на някоя частна фирма. Частна фирма да се оправя с въглеродните квоти както частни фирми се оправят с валутната търговия. Държавата държи правата също и на слънчевата светлина - трябва ви проект, разрешение за строеж, акт 16, електромер договор за обслужване с енергото за да имате фотоволтаична инсталация на покрива си. След като Луната вече е достъпна то тя също подлежи на приватизация, като въпросът с нея стои по същия начин като въпроса с необитаемите океански острови - сега няма остров, който да не е нечия собственост.

Ами хибаво, щом ще е за всички... аз искам 2 милиарда за мене. Долара, а не рубли.

за мен биткойни, ако може.

глобализма няма спирачки, вече не го прави за пари, тях си ги печтат. вече за власт подчинение контрол и себедоказване. все неща присъщи на Императорите в миналото. всички знаем как свършва това

Либералните отрепки трябва да се избиват на място !

Луно луно, земьо македонска, па ке те делиме......

Луно Луно земьо македонска и тебе ли ке делим

Бълнуват тези от "Адам Смит". Приватизирането щяло да помогне на бедните. Шменти-капели. Ще я приватизира този, който първи направи постоянна база на нея. А бедните ще станат още по-бедни, независимо дали това се случи или не.

защо не се приватизита Слънцето? Така за всеки слънчев лъч ще трябва да си плащаме на правилните хора ? И всичко че си бъде точно ...

Колкото и да съм фен на либералните идеи точно тая е учебникарски неприложима. За да има някаква форма на собственост, някой трябва да я администрира. Ако Луната е стигнала до този момент - тя сама ще се грижи за тия работи. Иначе имаме див запад ама даже и без индианците.

_stankow

Имотният балон толкова се е раздул, че вече в него вече влиза и Луната ... :D :D

егати пиратското скотоумие,

Не щем луната. Много близо. Виж за Сатурн и птърстените бих се замисли. Седя си на верандата на пръстена и си гледам в безкрайността. Кеф на талази.

Да познем ли кой, ще е приватизатора

Който има пари, в случая Китай.