Неолиберален институт предлага приватизиране на Луната и преотдаване под наем

Ползите няма да бъдат само за собствениците, но за всички, смятат от Института "Адам Смит"

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да познем ли кой, ще е приватизатора

Не щем луната. Много близо. Виж за Сатурн и птърстените бих се замисли. Седя си на верандата на пръстена и си гледам в безкрайността. Кеф на талази.

егати пиратското скотоумие,

_stankow

Имотният балон толкова се е раздул, че вече в него вече влиза и Луната ... :D :D

Колкото и да съм фен на либералните идеи точно тая е учебникарски неприложима. За да има някаква форма на собственост, някой трябва да я администрира. Ако Луната е стигнала до този момент - тя сама ще се грижи за тия работи. Иначе имаме див запад ама даже и без индианците.

защо не се приватизита Слънцето? Така за всеки слънчев лъч ще трябва да си плащаме на правилните хора ? И всичко че си бъде точно ...

Бълнуват тези от "Адам Смит". Приватизирането щяло да помогне на бедните. Шменти-капели. Ще я приватизира този, който първи направи постоянна база на нея. А бедните ще станат още по-бедни, независимо дали това се случи или не.

Луно Луно земьо македонска и тебе ли ке делим

Луно луно, земьо македонска, па ке те делиме......

Либералните отрепки трябва да се избиват на място !

глобализма няма спирачки, вече не го прави за пари, тях си ги печтат. вече за власт подчинение контрол и себедоказване. все неща присъщи на Императорите в миналото. всички знаем как свършва това

Ами хибаво, щом ще е за всички... аз искам 2 милиарда за мене. Долара, а не рубли.

Приватизация, привазация, приватизация. Приватизирахме въздуха и сега ще трябва да се плаща за въздух. Засега на държавата но щом държавата държи правата то тя винаги може да ги делегира на някоя частна фирма. Частна фирма да се оправя с въглеродните квоти както частни фирми се оправят с валутната търговия. Държавата държи правата също и на слънчевата светлина - трябва ви проект, разрешение за строеж, акт 16, електромер договор за обслужване с енергото за да имате фотоволтаична инсталация на покрива си. След като Луната вече е достъпна то тя също подлежи на приватизация, като въпросът с нея стои по същия начин като въпроса с необитаемите океански острови - сега няма остров, който да не е нечия собственост.

НАЗАД КЪМ ПРИРОДАТА И КЪМ НОРМАЛНОСТТА! ПО ЖАН ЖАК РУСО! ПИСНА НИ ОТ ФАНТАСМАГОРИИТЕ НА НЕОЛИБЕРАЛИТЕ! НАЙ-ИСТИНСКОТО Е ДАЛА ПРИРОДАТА И ВСИЧКО, КОЕТО Е ПРОТИВ ПРИРОДАТА ВОДИ САМО И ЕДИНСТВЕНО ДО УПАДЪК НА ЦИВИЛИЗАЦИЯТА!

Идеята е луната да се разпредели пропорционално. Алтернативата е да я има тоя който има най-много ракети. България няма ракети.

Непрекъснато се убеждавам, че неолиберализмът е само за болни мозъци. И то много болни. Как не направиха/измислиха нещо нормално и разумно. Как всичко им е само откачено, перверзно, извратено, алчно, тъпо, малоумно и т.н все по възходяща градация... Няма ли да ги изритаме най сетне тия откачалки, които ще ни размножават в изкуствени утроби, учат децата ни от 3 годишни да мастурбират, издигат ни в култ еднополовата любов, агитират децата ни да си сменят биологичния пол, задължават стадото да се кефи на гей парадите, измислиха пандемия за торален контрол на населението, задължават ни да караме коли на ток, коли с батерии, което е толкова малоумно....осраха планетата ни със свръхпроизводства, които я превърнаха в бунище, иначе ни призовават да живеем еко и да пестим... Сега пък Луната щели да приватизират и да я отдавали под наем, все едно и тя им е бащиния, и нея да осерат с алчните си задници... Айде в лудницата, където им е мястото на тия откачени болни мозъци.

+ 100000000000000

НАПРЕД към природата и нормалността. Посредством еко технологиите и най-вече еко"медии", екобанки, еко политика...

Не "в лудницата" - в Ада. Обратно, откъдето са изпълзяли.

И все за бедните загрижени, либерастките алчни гъзове... И все богатите стават още по-богати, а бедните, още по-бедни...

Цялата прелест на либерастията в едно предложение. Добри са на предложения либерастите, няма друг кат тях.

Прав си, точно там им е мястото. В лудницата е прекалено хуманно за тия сатанински изчадия...

Направо да приватизират и слънцето и да вземат такса исползване слънчева енергия. Колко му е...

за мен биткойни, ако може.

Някой е с много болен мозък. По принцип е ляв и зелен.

Лудницата е за хора.

Как пък все от "грижи" за бедните, богатите стават още по-богати, а бедните още по-бедни...

Ай ся, войни и за Луната ..... Апропо ..... Питахте ли македонците?

Всъщност, би следвало да се забрани правото на собственост върху земята на Земята. Идеята за собственост върху земята е била напълно чужда на индианците например. Белите искали да купуват земя от тях , а те не можели да разберат какво искат. От къде накъде може някой да ти продава земя, как има права върху нея? Да не я е направил? Сега продават земя, утре ще искат да продават и въздух.

Леле, ако приватизираме Слънцето, само милионери ще има на земята .

Тва няква организация на учени-гейове ли е ?

Освен това, веригите за делегиране на права са схеми за кражба. Например, вижте какво става с "подземните богатства". Те уж по конституция са собственост на народа. Но, народа избира народни представители, делегира им права да го представляват, те избират правителство, пределегира му тези права за да управлява. Правителството отдава неизгодно поради корупция златна мина на концесия (Челопеч), в резултат на което Дънди печели от златото, а почти нищо не внася. Каквото внесе, с него се разпорежда правителството и накрая всичко изчезва. И какво, собственик ли е народа в крайна сметка на подземните богатства?

На Нептун.Тънкана ги давам

Два пръстена на Сатурн за три акра на Нептун, ако си навит.

ами ако някой, от някоя друга система, вече я е разпарчетосал?

извънземните , какво ще кажат по въпроса ?

Остави телефон да се разберем.

само като чета Адам, Смит,Ребека,Лондон ми стана ясно тези са готови и вселената да разделят и да я продадат

Личи си, че си фенче на Иво Христов. Човекът употребява думата неолиберализъм неправилно. Няма общо с джендърството. Но от едни платен псевдо-интелектуалец - толкоз. Обикновено плямпало. Впрочем той едно време беше на издръжка при Сорос и други ги приказваше.

Евреите вече са я продали,пъпа задача е да я откупите от тях.

Само не разбрах - кой продава Луната, щото и аз също я продавам.

Първо оглед на имота и след това купувам!

За никакво ЕКО не става въпрос! Днешното е ЕКО и зелено та зелено, е заблудата на същите неолиберали за заробване на човечеството.

Наистина ли вярвате в дядо Коледа ???

В сегашно време може да си се шегуваме, но след две - три поколения ще се плаща и за слънце и за вятър.

Който има пари, в случая Китай.

Джендър идотизирни кретеноиди

Става! Геювете сме с предимство!

Подкрепяш защото имаш малоумна представа за нещата. Относно малоумия ти пример. Ако няма собственост, защо трябва да има държави и държавна собственост? Т.е. златото ще го копа тоя който може. Ама той няма да го копа за да ти даде на тебе лентяят. Съответно златото ще си стои в земята, защото на никой не му трябва нещо, което не е негово или поне да има нещо повече от вас лентяите. Но това вече означава да има собственост.... Та това което си мислиш няма как да стане. Съответно Дънди копа щото може и от това печелим всички, чрез данъци, концесии, заплати. Алтернативата е НУЛА приходи за всички. Та лесно се дели чуждо и винаги чуждото изглежда много повече. Ето в Златоград 30 години никой не ще да копа златото. Сега го взе Дънди и всички печелят. Естествено най-много Дънди.

Е защо Луната? Слънцето приватизирайте и давайте под наем. Който е слънчасал ще плаща данък. Икономиките ще дръпнат много. Особено американската защото както се досещаме данъка ще се плаща в долари.