17-11-2017 20-11-2018

Коментари

То пък нали досега беше лек...

Дали пък не ни карат да си "модернизираме" машинките. Нещо новичко, скъпичко, с повече RAM

В момента съм с 16GB/DDR3 памет и спрях да се замислям над подобни неща кое приложение колко дърпа , всички нови приложения които правят или модернизират стават все по лакоми на ресурси.

Не бе, пич. Просто ползвай друг браузер.

добър ден. Естествено.

Кой нормален ползва Хром ?

Мяханх Мозилата, явно и Хрома кандидаства за изхвърляне.

Хрома поне за мен е безценен защото има една добавка която я не предлага никой друг браузер но всичко зависи от това за какво ти е необходим браузера ако е само да гледаш клипове във вибокса и да четеш новини става всеки браузер.

Жалко, това ми беше най-удобният браузър. Ако почне да ми прави номера, ще се налага да си търся друг любимец.

И коя е тази добавка?

Искали са да кажат следното: По-голямото потребление на RAM се дължи на повечето лична информация, която копираме на нашите сървъри за да продадем

Всички хромиум базирани браузъри поддържат добавките за Хром.

Спомням си добрите стари времена преди 12-13 години.PC-то ми беше с 384МБ памет,ползвах Опера за браузър и веднъж реших да преброя отворените табове - бяха 72! Сега съм на машинка с 32ГБ рам (близо 100 пъти повече) и гледам да не отварям повече от 15 таба...

В момента имам наотворен една камара приложения приложения: Database server, две средства за разработката, като едното е много тежко, Thunderbird, Chrome с няколко tab-а, LibreOffice Calc и още малко щуротии. Паметта ми е заета около 50%, без да е кой-знае колко много. Обаче съм много нещастен, че Chrom-ът яде 13% повече от преди месец.

голяма работа. Сегашните компютри са с I3, I5 и нагоре процесори. С по 8-16-32ГБ памет. Тръгнали да се жалват за няколко мегабайта памет.

Много важно! Свят широк - браузъри много. Даже и китайските работят много добре. Имам китайски браузър, който работи безупречно с Windows XP. А както знаем Chrome и Firefox и редица други вече на ХР вземат-дават. Така, че...голям прас :-)

http://bitter.io/?r=816123

а колко информация си лоадвал тогава ( 90% чист текс + 5 картинки ) и сега ? Нерелевантно ти е сравнението , сега пак можеш да отвориш 100 таб-а с hmpg=точка=net и пак няма да ти вземе толкова рам. Аман от разбирачи :)

минавам на мозила, ай чао!

на браузъра на Chrome означава само едно - по-големи затруднения за потребителите и повече обратна информация към Chrome чрез която ни следят и ще ни затрупват с нежелани реклами, съобщения и още кой знае с какво там им е дошло на ум че трябва " да ни сервират" като чрез браузъра и търсачката директно и най-безскрупулно денонощно и безплатно, за тях, използват и ресурсите на собствените ни компютри и използващите Chrome преносими електронни средства за комуникация и работа!

Затова не използвам тая Боза....

аз съм с 7ца и няма го актоализирам и скайпа също нема го барам.

За желаещите лек, бърз и надежден браузър: k-meleon. И може да се настройва, тъй че който иска - нека го пробва, няма да съжалява.

Шегувате се :-) Какво ли да кажа аз със 64GB на компа (личния) и 512GB на сървъра... (имам 10-тина тука) Мъка ми е за тия 13% :-) да не говорим че ползвам и мозила и едж според нуждите....

А какво да правят хората с по-стари мобилни телефони, а? С по 1Г памет общо?

Тъпите телефончета с андроид скоро ше догонят компютрите по Гб памет Всичките браусери си имат кусури, аз ползвам различни в зависимост за какво го ползвам Хроме-то не е лош браузър, лесно се навигира и не е тежък, дразни ме рефреш кеша че трияя да го отвориш затвориш ако си напишеш паролата грешно. По едно време ме дразнеше с тва предлагане да се логна с Гмайл, но се успокои.

Ами..Гугъл, който го ползва да му мисли.

От Google заявяват в блога си, че по-бавната работа е свързана с "по-добра сигурност" на браузъра, а използването на повече RAM ще е еднакво за всички операционни системи. Няма сигурност а следене. Къде цъкаш, колко често цъкаш, какви други приложения имаш активни в момента на цъкането, геолокация, споделяне и т.н. Това е истинската причина. Не се заблуждавайте. Ползвайте отворени и малки браузъри.

и гледам, че е време да го деинсталирам.

и не се оплаквам.

Най добре е да си забравиш паролата на gmail и повече да не го отваряш. Аз моя не го ползвам от 5 години. От гоогле няма как да се избяга, но може да се ограничи използването до минимум. А ако ползваш Андроид - тогава си с двата крака вътре така или иначе

ебем ти и сигурността, ако топа или телефона ми забива, и не мога да си свърша никаква работа с него...

че е много по-лесно и евтино Гугъл да си оптимизират тъпия браузър, отколкото десетки милиони потребители да си ъпгрейдват телефоните или компютрите заради тях?!

Ако "топа" или телефона ти забиват, защото някое приложение ползва 20-70мб повече памет - явно проблема не е в брауъра, да знаеш.

Решили са да следват вечната тенденция за повече!? Така сме обречени никога да не ни бъде достатъчно. Развалите ли браузъра, ще използвам друг!

Ако до днес работи, просто спираме ъпдейта!

Няма по юзър френдли от мозилата.

алло умника на батко гуглето хром е най доброто за сега