Нептун и Уран се състоят предимно от вода

НАСА обмисля мисия към най-голямата луна на Нептун - Тритон

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

"По-топли температури..." Явно, че досега неправилно сме смятали, че температурите могат да бъдат високи или ниски. В действителност, по отношение на температурите на далечните небесни тела, едва ли може да се говори за "топлина" .

Всичко над абсолютната нула е "топло"

А под нея "студено" ли е?

"Топло" о "студено" са относителни понятия. Зависят от приета отправна точка, която е различна в различните случаи. Примерно, ако кажеш: Тяло А е по-топло от тяло Б, то отправната точка е тяло Б. Ако кажеш: Вънка е топло, отправната точка е комфортната температура на въздуха за даден човек - над нея е топло, под нея е студено. Ако кажеш за някого, че е топъл, то обикновено се има предвид, че температурата му е над стандартната температура на повърхността на човешкото тяло - 36,6 градуса. В случая, отправна точка е температурата на Тритон, а Плутон е по-топъл.

"по-топли температури" = "по-високи температури" Затова, когато се ползва гугъл-преводача, после се чете и коригира. За да не се получават такива странни словосъчетания! :)

За по-топли темоератури - ясно, ами от кога планетите светят? Цитирам: "Експертите мислят, че Уран може да е със замръзнало ядро, което обяснява защо планетата не свети толкова силно."

Всички тела светят когато са над 0К (абсолютна 0). Дори и при 0К има квантови осцилации, които отговарят на определена (много ниска) температура.

Да прави по бързо Рогозин тенекето за многократно използване и да го праща на Нептун да боцка със термометър във локвите.

А този лед става ли за джинчето с тоник?

Става, иди си вземи!

ю Йорк, 18 август /БТА/ Учени установиха с компютърен модел, че Нептун и Уран се състоят предимно от странна форма на водата, съобщи Фокс нюз. В модела специалистите от Международното училище за авангардни науки в Италия и Университета на Калифорния в Лос Анджелис са разгледали елекро и топлопроводимостта на водата при екстремни температ...

Кво стана с Марс сега - отказвате ли се? :)

Не съм ги пробвал тия питиета, ама явно са като виното у нашия хоремаг.

Аз да попитам какъв го дирят там изобщо? Какво печелят? Толкова пари се харчат за глупости.

За някои знанието е печалба. За теб явно не е! За какво ли ти е да знаеш каквото и да било? Бъди си невежа, ако това те прави щастлив!

Пак ли реши да се излагаш? Някои хора, за разлика от теб, могат да вършат по две и повече неща едновременно. Да не говорим, че НАСА имат много екипи, всеки от които върши нещо различно.

Нептун е бога на моретата, от какво да се състои?

знанието само по себе си е абсолютно безсмислено, съответно и всяка стотинка прахосана за него. въпроса, е че с натрупване на знания се отварят нови възможности които след реализация могат да донесат непредвидимо количество печалба както за отделни индивиди така и за човечеството като цяло. неприятното е че няма как да знаеш предварително, кое знание ще се превърне във възможност (евентуално печалба).

те и пеят когато има земетресения; в науката има терминология- излъчват топлина или т.н. инфрачервено излъчване;;;; от журналист не можеш да научиш физика

също и с квантовите осцилации- това е друг раздел на физиката байно;; в случая става въпрос за молекуляна физика където се разглеждат колебателно- ротационни требтения на отделните атоми Гьоте Гьоте знам я аз твоята Малка нощна музика

Напротив! Живеем в ерата на информацията. В момента най-ценния актив, това е знанието. Информация се купува, информация се продава. Единственото вярно е, че не знаеш коя информация ще ти е от полза и в кой момент.