Невронна мрежа определя имате ли престъпни наклонности по лицето

Системите за разпознаване на лица може да се използват по множество начини

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В теорията няма нищо ново и е отдавнашна тема за психолозите. Широко застъпена е в изследванията на Чезаре Ломброзо. Но днешните технологии я правят подозрително опасна. Спомнете си "Специален доклад"!

Делото на Ламброзо и оня с мустачките живее. Няма да се хванат с нещо полезно за обществото, а се занимават с изобретяване на нови начини за дискриминация.

Ей, това беше моя идея от векове, ще ми плащате патент

Независимо от пол, раса и възраст има точно 7 "типови" лица... от една страна това е една от причините като ходите по улиците да ви се струва че виждате "познати" лица а от друга на създателите на "невронната" мрежа няма да им се наложи да събират хиляди снимки. Апропо голяма част от носителите на гена на масовите убийци в живота си не извършват нито едно закононарушение;)

Е то не е много трудно да се използва машинното обучение, за да се разпознават престъпници. Даже може и само по цвета на кожата да познава: тъмен живеещ в гето -> висока вероятност за престъпление. Всичко се базира на статистика и нищо чудно точността на една такава система да е висока.

то пък голяма техника и наука се иска да разпознаеш мутрата ! Че той си гледа тъпо и се клатушка видимо, какво има толкова да го разпознаваш ...!?

Теорията се нарича Антропоморфна и пропагандирането и е престъпление по повечето закодателни системи.Спомнете си филма"Предстъпление-наказание преди престъпление"Но е факт че има връзка между инициативност,иноваторство,лъжа,кражба,склонност към убийство.МНе всичко е черно-бяло.

Къде е рози "изкуствен интелект" който бил по-добър от човешкоят мозък?!? Вие като пишете глупосто, по е малко от малко имайте култура по въпроса. Така наречените изкусъвени интелекти са нищо повече от алгоритъм за обработка и амалозоране на голям обем от данни. Не че е лесно, но няма НИКАКЪВ интелект в това. Има само математичрски модели!

Не би било лошо да се създаде такава мрежа. Но, първо, през теста да преминат политиците. И да бъдат разделени на две категории - управляващи и опозиция. Ако се окаже, че някой е с "чист" профил, да се провери мрежата за пропуски.

Пак се връщаме в епохата на Инквизицията !

Чезаре Ломброзо, който твърдеше същото и чиито научни трудове са отпреди 150 г. го заклеймиха като расит и нацист. Науката го отрече категорично - не било етично, било предразсъдък и т.н. А сега някакъв си байчо професор просто му е дигитализирал изводите и ги е дал на изкуствен интелект да ги управлява и да прави анализ и синтез на тяхната база. Не е особено честно. А народа не случайно е казал "На тоя само заради физиономията трябва да му дадат 10 години". Всички подсъзнателно усещаме ако срещу нас има лице с престъпни наклонности, но ако са свързани с насилие. Вече при измамите е друга работа - и този софтуер няма да хваща мошенници.

колегите.

Бойко е чист като сълза. Митю очите, също. Най-престъпни са майките на децата в неравностойно положение и онея родители, които не искат да им бъдат отнемани децата и оджендарявани.

Абе колко ще струва един профил "Света вода ненапита"? За един приятел питам.

Той в централния Софийски ли е.

Ще ги делят на кротки и буйни. Първите само с бели халати и на първия етаж. Вторите в усмирителни риза зад решетките на втория етаж.

И какво, хората се раждат престъпници или светци ли? Ломброзовщина някаква... Само да попитам, като сменят на някой фейса (с 2-3 тупалки например), променят ли се престъпните му наклонности? Тери Пратчет, лека му пръст, беше създал в света на диска такава професия - ретрофренолог. С дървен чук и добре прицелен удар придава на клиента качества по желание, срещу необходимата сума разбира се. Що ли си мисля, че и този "проХфесор" търси сумата?

Значи ако по лицето те определят като престъпник апък ти не си! То тогава!? Какво се прави! Тия неща са мноооого опасни! Да не кажа, че мога да доведат до повече негативи отколкото позитиви!

и без да си невронна мрежа познаваш реднека

СЛЕДЕНЕ, СЛЕДЕНЕ, СЛЕДЕНЕ БЕЗСПИР! ВСИЧКО И НАВСЯКЪДЕ СЕ СЛЕДИ! СЛЕДЯТ НИ ОТ БУСОВЕ, ОТ ЛЕКИ АВТОМОБИЛИ, КАМЕРИ, ТЕЛЕФОНИ, СРС-ТА И ОТ КОСМОСА ДОРИ! ТОВА Е КОШМАР!

Или тукашния циганоселянин смятащ, че разбира какви са хората по света без някога да е излизал от дупката си.

и на престъпник не приличаш,а на обикновен насран старец миришещ на пикоч

Отде ви изравят бе.

Е те и на тия са им затворили устите на мига, ей го, че сайта им са го закрили веднага.

трябва да я тестват върху кандидатите на демократите за президент

Всички хора разпознават по лицето не само престъпни наклонности но и доста други черти на характера, това да се направи от AI е възможно, макар да не очквах, че са отишли токова напред в това с лицата. Но кой не се е оказвал заблуден от първото впечатление базирано на физиономия понякога. И тоя софтуер очевидно също ще греши. Проблемът който ще се появи не е, че може понякога да направи грешка разбира се; проблемът е това, че тъпото двуного което ползва софтуера няма да иска да навлиза в такива подробности, ще реагира еднобитово. Но всяка новост има проблеми при прохождането си и навлиза масово когато е готова, всякакви напъни да бъде спряно развитието са обречени на провал - и бъдещи подигравки.

Не, в правителството е!

прочете ли кво изврека

Ти прочете ли - колкото пъти се налага го прочети. И се върни в клиниката да те забършат, днес си тотално олигавен пак от мании за луната.

науката откри физиогномията.

В кое общество? Авторите трябва да сравнят престъпността в САЩ с престъпността в някои европейски страни (примерно скандинавските). Сигурен съм, че хора с едни и същи лица от двете страни на океана ще имат съвсем различен потенциал да станат престъпници. Обществото е това, което прави повечето престъпници такива. Има и престъпници "по рождение", но повечето не биха били такива, ако имаха шанс.

Пълууууен ташак невронна система за лицево разпознаване на престъпни намерения,А ЗАЩО НЯМА НИТО ЕДИН ПРЕСТЪПНИК ОТ МАЙКРОСОФТ,ГУГЪЛ,ФЕЙСБУК И ТН.КРАДЯЩ И СПОДЕЛЯЩ ЛИЧНИТЕ ДАННИ НА МИЛИАРДИ ИНТЕРНЕТ ПОТРЕБИТЕЛИ ВКАРАН В ЗАТВОРА???КАК ТАЗИ СИСТЕМА ЩЕ ПОМОГНЕ СЪС КИБЕР ПРЕСТЪПНИЦИТЕ,КОРУМПИРАНИ ИДЕОЛОГИЧЕСКИ ЗАВИСИМИ РАБОТЕЩИ В IТ-СЕКТОРА АДМИНИ,"ЕТИЧНИ"ХАКЕРИ(НАРКОДИЛЪРИ,ПЕДОФИЛИЯ...)

FFF

Еми като в СССР. Ние, които сме хванали комунизма, сме свикнали.

FFF

Така се нарича този дял на информатиката. А, и никой не е дал математическа дефиниция на интелект. Така че терминът се използва според разбиранията на използващия го. То и хората се водят интелигентни животни, ама като чета коментарите тук почвам да се съмнявам дали имаме предвид едно и също нещо под тази дума.

не е изключено, повечето хора само по количеството мургавина веднага успяват да разберат колко често бие жена си

Гешев предлага да я тества на Васил Божков. Божков скептичен, пита може ли по Вайбър.

Информационният поток ни залива като водопад от новини и тотално измива първостепени съществени проблеми на обществото като КОРУПЦИЯ,НЕКОМПЕТЕНТНОСТ И ПРЕНЕБРЕГВАНЕ СИГУРНОСТА И СУВЕРИНИТЕТА НА ОБЩЕСТВОТО ОТ СТРАНА НА СВЕТОВНИЯТ ПОЛИТИЧЕСКИ ЕЛИТ 80% ОТ ДЪРЖАВИТЕ СА СЕРИОЗНО ПОТЪРПЕВШИ ОТ ТЕЗИ ПРОБЛЕМИ КОГА ЩЕ ПРОЧЕТЕМ СТАТИЯ ИЗКУСТВЕН ИНТЕЛЕКТ ЩЕ КОНТРОЛИРА ПСИХИЧЕСКАТА КОНДИЦИЯ НА ПОЛИТИЦИТЕ ЩЕ ПРОВЕРЯВА НЕОБХОДИМИТЕ ЗА ПРОФЕСИЯТА ИМ КОМПЕТЕНЦИИ ,ОТГОВАРЯТ ЛИ НА ИЗИСКВАНИЯТА И КРИТЕРИИТЕ ЗА ЗАЕМАНИЯТ ПОСТ ИЛИ ВСЕКИ ПОЛИТИК ЩЕ МОЖЕ ДА БЪДЕ ПРОВЕРЯВАН 24 ЧАСА В ДЕНОНОЩИТЕТО ЧРЕЗ ПОЛИГРАФИЧЕСКИ ТЕСТ ЗА ЛОЯЛНОСТ КЪМ ЗАКОНА И ПРОЦЕСА ЩЕ БЪДЕ КОНТРОЛИРАН ОТ ИЗКУСТВЕН ИНТЕЛЕКТ ИЛИ ОПЕРАТОРИ ОТ СЪОТВЕТНИТЕ СЛУЖБИ.

винаги си личи по лицето не случайно ги правят по филвите очевадно страшни

френологията пич

За съжеление това не е филм а реалност,ако имаш разстройство и и със ускорена крачка се придвижваш към най-близката тоалетна със изкривена физиономия като на психопат означава ли че баретите трее да скочат от некой миниван и да те сгънат на геврек и да те питам тогава със оплескани от говна и лайна панталони иди обяснявай че си нямал престъпни намерения муньооооо

почитатели на Ламброзо и на мустакатия чичко от третия райх. Мерят ти лицето и те разстрелват на място. Найс.