Нобелов лауреат: Изкуственият интелект ще ни победи

Според Даниел Канеман видът ни няма необходимия вид мислене и скоро може да се окаже под контрола на изкуствения интелект

Обратно в новината

Коментари - Нобелов лауреат: Изкуственият интелект ще ни победи | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

НО "хаотичното разпространение" на вируса!!!??? се дължи на ЧОВЕШКИЯТ ФАКТОР И ХАОСА КОЙТО ЧРЕЗ ПОВЕДЕНИЕТО СИ ПРЕДИЗВИКВА,ОТ ПОЛИТИЦИ ДО ОБИКНОВЕННИ ГРАЖДАНИ. А ОНИЯ АРОГАНТЕН НЕКАДЪРНИК, ШЕФА НА СЗО-ОЩЕ НЕ СИ Е ПОДАЛ ОСТАВКАТА!?

Земята е плоска, американците не са летели на Луната, КОВИД е измислица... Защо си мисля, че преди 50 години хората бяха по-умни?

Само защото един дърдорко от Тел Авив е решил да даде интервю не значи, че трябва да се прехласваме по глупостите му.

Нямаше смартфони, социални мрежи и молове! Мисленето изисква усилия и предполага наличието на психична енергия. Тук шопът се изказал и не е оставил място за съмнения и реплики: Най-мразим да мислим!

Най-важният въпрос е да стане ясно, какво означава: "ще ни победи"?! Ако говорим ментално, той вече ни е победил! Ако говорим физически, ей ся му дърпам шалтера и приключвам! В общи линии, пълни глупости, но с опасен хоризонт!

Идеите на този, който е дал интервюто са със доста съмнително качество.

Голяма статия, няма съмнение.

След, като прочетох статията си счупих всичката електроника вкъщи и спечелих войната на местно ниво. След коментара хвърлям и телефона у реката.

Който желае да прочете " Голото слънце" от Айзък Азимов.Има го в Моята библиотека.Човекът е видял проблема преди много години.Иключително четиво на нивото но Завръщане в бъдещето

Не икономист-психолог, а психолог-икономист!!! Икономиката не е самостоятелна наука! Просто съвкупност от психология, социология и антропология, с помощта на статистиката.

Голая киска хочет ласки - www.BG17.club

Вече има масови случаи на самоубийство породен от изкуствен интелект включително и Българи!

Не технологиите, а фондовете и тяхната жаждата за печалба ще ни унищожат.

Няма лошо

А дано! Който каквото си заслужава ... в крайна сметка!

Мисля, че човекът е напълно прав и това е новата опасност, малоумните коментари по-долу го доказват изцяло

Thinking Fast and Slow е не лоша книга, но този е по-добре вече да излезе в пенсия :Д Ясно е, че изкуствения интелект ще има шалтер ...

Ще има първата версия. Когато го изпуснем на свобода в мрежата, иди му ДИР-и шалтера ти.

Това очевидно е така, щом в заглавие се мъдри умозаключението, че „...видът ни няма необходимиЯТ...“ :/

Добре, че в БГ сме толкова добри в пълния член. Жалко само, че в останалите 99% от нещата в живота сме пълен провал.

Дръпни му шалтера на захранването и си го утрепал, защото всички машини имат захранване, освен пасивните.

Кво захранване, бе? ИИ ще е в облак или във всички облаци. Как ще го изключиш

Всяко живо същество също има шалтер. Клъцваш вратлето и му спираш тока завинаги. Може да се окаже, че няма шалтер за дръпване на изкуствения интелект, така както в момента изглежда непосилно някой да дръпне шаутера на биткойна.

Едва ли. "Експоненциално" мислещия ИИ за геологически къс период от време от например 50 милиона години, пък да не говорим за космологически такъв би завладял поне галактиката и бихме наблюдавали ефекти от неговата дейност, което не става. Явно някаква причина или група причини избива какъвто и да е интелект, естествен или изкуствен. Галактиката е на около 10 милиарда години, Вселената на над 13, Слънчевата система на само 4.5.

Същото обаче се отнася и за естествения нали? А впрочем май някои хора наистина на разбират нищо от експоненти. Живата природа и цивилизацията също са се развивали експоненциално, поне досега, какво линейно ми дрънка този икономист?

Разбира се, отнася се и за естествения. Живота също се е развил експоненциално. Над 2 милиарда години - нищо само едноклетъчни. После бавно многоклетъчни лека полека, а през Ордовик -взрив на нови видове. 4.5 милиарда години никакъв разум, после на някакви маймуни се променил хабитата от гора на савана и горните крайници станали излишни за придвижване. И от там тръгнал разума, първо чисто прагматичен, после и абстрактен, за убиване на скуката на прагматизма, когато корема е пълен и прагматизма си е свършил работата.

Само се чудя, тоя нобелов лауреат, психолог при това защо не се поупражни върху еврейско палестинските отношения? Не е ли по-добре да търси рецепти за човешките взаимоотношения и конфликти, които са дневен ред и не търпят отлагане, а се упражнява в хипотетично бъдеще? Не , че не е проблемно технологизирането и изкуствения интелект, но това търпи отлагане, а убийствата и войната, не

Защото не разбира грам от политика, дипломация, социология, военни действия и тнт Работи най-вече върху поведенческата психология, а нобеловата му награда е затова, че показва как хората не мислят рационално.

Точно рационалното мислене (т.е.разумът) е препятствието за по-нататъшното развитие на хомосапиенс. (Вж. антиномиите на Кант).

Питай палестинския нобелов лауреат.

Тоя вече го е победил ...