Коментари - Огромен успех за Nokia през 2017 г. | IT.dir.bg
назад

Огромен успех за Nokia през 2017 г.

Анализаторската компания Counterpoint разкрива, че през 2017 г. възродената Nokia е успяла да стане една от най-търсените марки в света.

Обратно в новината

Коментари - Огромен успех за Nokia през 2017 г. | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нокия или HDM? Какъв успех щом се разчита на едно име, но на нищо друго освен сглобка в Китай, правена в нечий завод - аналогично на Българския Правец? Не са лоши телефоните, но не са Нокия, няма я вече Нокия, последната Нокия беше Lumia 1520, след нея бяха дело на Майкрософт. Иначе добра реклама.

Какво стана с meego os, ако не греша името. Беше сложена на N9, модел, с който до ден днешен не мога да се разделя. За времето си беше по-добра от ios и андроид взети заедно.

Ще ги видим какво са направили. Вчера си поръчах NOKIA 7, една от причините да го купя беше сравнително чистият Андройд и не лошият хардуер, но ако в бъдеще не обновяват софтуера адекватно ще гризнат дървото. В geekbuying е 230Е

Седмицата е за Китай само. Ще гризнеш дървото, особено с ъпдейтите.

Нормално, все пак Нокиа е марка а не ментак.

Беше !

"HMD Global е пуснала на пазара общо 25,1 млн телефона" Все едно рибар да се хвали колко пъти е пуснал стръв, но не и колко пъти са му клъвнали.

Нормално е да стане така пускат конкурентно способни устройства на ниски цени те са като качество като останалите китайски марки телефони но е с познато и разбираемо име, а и хората си мислят че това нещо все още се произвежда в финландия и те така.

Реклмно съобщение

Последната Нокия.

Имам Nokia 5 и съм адски доволен. Чисто, като телефон е чудесен. Има си проблемите с Андроида но това не е до телефон а до ОС. За телефон в този клас и съответна цена е чудесен избор. Като дизайн не е нищо особенно но тук пшочти мърдане няма. Радвам се, че са постигнали целите си и чакаме нови модели и евентуално някоя иновация.

Аз наскоро си взех Нокия 8 и съм много доволен. Изчистена е от глупостите като безмислен софтуер, предлаган от другите производители на телефони. Чакам новите Нокия 9 и Edge, за да преценя кой ще ми е следващия телефон. Малко ме е яд за HERE картите на Нокия, но се надявам, че скоро и това ще се коригира.

В магазина го има приложението. Сега се казва Here WeGo и си работи перфектно.

Проблемът им е в операционната система. Когато я сменят може и по-добри резултати да постигнат

Коя предлагаш?

Ves 1.0.0.

Е това ще им е с "успехите". С хандроид на борда - толкова. Отстъпиха Симбиан за Уин - кофти, но с бъдеще. Тогава Майкрософт се ос.аха и ги погребаха. Но с тоя краден Андроид, печалба ще видят през крив макарон. Поне да си бяха разработили тяхна ОС.

Има едно правило в бизнеса - кога си малък играеш като малък, кога си голям играеш като голям. В момента те са доволно малки, за да си позволят разходи за R&D за самостоятелна OS.

намерих няколко статии по повод това какво гугъл взима от производителите. Реално самият андроид е абсолютно безплатен за производителите на телефони. гугъл взимат за пакета от техни програми Play store, Maps, Gmail ... (които потребителя всъщност може сам да си сложи безплатно, затова ако си си купувал китайски телефон куче марка те идват без нищо от горните и трябва сам да си ги инсталнеш, понякога самият магазин ги инсталира). Цитират няколко подобни сделки едната е за 40 000 $ за партида от 30 000 телефона, другата 75 000 $ за 100 000 телефона. Абе средно по 1$ на телефон. на практика нищо в сравнение с цената която би ти излязло да разработиш и поддържаш операционна система.

къв ти е проблема с Андроид? Работи си! или просто заради модата да плюем по квото падне.

Android OS e bokluk

Абе Лагдроида работи, някак си. Хората с по-смотани процесори постигат повече, ана хайде - гложди ме едно въпросче - КОГ ще оправят най-накрая wifi драйверите, за да има свестен wifir rouming?!? То WinCe се справя по-добре .... P.S - Напоследук Samsung много яко "изходираха" wifi частта с ъпдейтите си - много хора се оплакват. Иначе Лагдроида да си пуснеш някаква музичка става, ама няма Lynx :)

Някой да ми е виждал N95 ?