Нов успех за SpaceX

Компанията изведе аржентинск спътника в орбита и върна първата степен на ракетата си

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Тарикати. Спестяват си транспорта, а това означава, че ще могат да работят с ракети с по-голям диаметър, като БФР

Браво.

Е ми с "батутите и ластиците" е така - могат да се ползват многократно :)

измислил го е руснака, ей

Къде се скриха холивудските експерти?

БРЦК

Цялата идея на връщането на първата степен е цената. Би следвало да е по-евтино така. Обаче разчети дали е по-евтино още няма. Да не се окаже ,че не е? Тогава цялата история е един балон който ще се пръсне. И едни данъкоплатци ще платят цената...

да, ама не. това не е държавна компания като Роскосмос, а частна компания със собствени пари. И като частна добре си правят преценката кое е по-скъпо и кое не, а не усвояват едни пари дадени от батко и братко и събрани от народа.

БРЦК

Частна компания , ама на държавна хранилка, нали така? Кой е платил мислиш за масрафа? Дали не е НАСА и американския данъкоплатец?

а да бе... хайде сега да си измисляме алтернативни факти. Нася няма нищо общо. Дори все още не им е клиент реално. Така, че хайде успокой се с хръгането на лЕво и дЕсно на измишьотини.

Кажи едно БРАВО. Не бъди толкова злобен трол живеещ само за да слави господаря си. Какво те бърка това, че хората се развиват и правят технологии. Ей... злобата и завистта ви е черта на вас путинофилчетата. Не е ли руско - калпаво е, измислица е, ще се спукал балона, крадат от хората и подобни простотии... не се ли давите от толкова слюнка и злоба бе?

БРЦК

Колко пари са взели СПЕЙСХИКС от НАСА или САЩ не е тайна - всеки може да види с просто търсене в гугъл. Официалната сума сигурно е доста по-малка от реалната, ама това е друг въпрос.

БРЦК

Подозирам ,че цялата история е един балон за да се откраднат едни пари от данъкоплатците. На това ли да кажа браво? А техологията не е нито нова , нито е измислена от спейс екс.

На руснаците им остава само да гледат и цъкат по Азиатски с език. А Т34 е разработен от американеца J. Walter Christie!!! Ватниците само крадат и копират!

Аз казам - Николко. Ха сега ТИ КАЖИ като го твърдиш колко са взели. Ама така да ми го кажеш - че да го повярвам - с кратък цитат например. ама не да ме пращаш да си го търся сам, щото гоогле не търси в твоите измишльотини.

ама ти може да си подозираш каквото искаш. Човек без знания подозира всички във всичко. Аз пък подозирам, че господаря ти е педофил и джендър. Ама поне съм виждал и мога да покажа снимки където целува дечица по коремчетата и се мляска с китайския вожд. Докато твоето е просто мерак породен от злоба

Статията би трябвало да се казва: "За първи път успех", защото досега не са успялвали да презимят първа степен успешно.

в козяшкото котило,все едно със връщането на първата степен са им дали допълнително,само че ще изчакаме да видим кога най накрая спейса ще заведе хора на мкс,че за там си требва руска мощ а не само кефенето на козяшките маймуни

само за един по голям диаметър мечтаеш,толкова ли няма хора по пероните

Хайде да се обединим и да плюем по американците. Щото е много гадно да правят работи, дето ние не можем.

Как си бабо Мецо? Събудили се от зимния си сън. Прочете ли статията поне преди да се изтропаш тука у форума и да се размиришеш? "30-ото успешно връщане на първата степен на ракетата за SpaceX"

Холивуд в действие. Братя славяни, в името на Православието и Славянството, разпространявайте по форумите мълвата, че това е инсценировак на Холивуд - няма никакъв СпеисХ, нямам никакви възвращаеми ракети. Ако то ракетите можеха току тъй да се връщат на Земята, щяхме да ги виждаме с просто око. А що не можем да ги видим? Щото това е снимано в Холивуд

Всичко това е холивудска измама, дирижирана от оня наркоман! Всички американски ракети излитат с руска технология. Путин скоро ще им врътне кранчето и ще видят тъпите кравари космоса през крив макарон.

Холивудска измама е това. Хамериканцте никога не са излитали в Космоса, дори кацането на Луната е реално осъществено от Русия, но американците са направили холивудска прожекция за масовата публика и манипулират хората. Няма марсоходи, няма и Вояджъри и Нови Хоризонти, всичко е измлислено в Холивуд.

Явно си спец по пероните и големите диаметри. Но това не е учудващо за един путлераст.

По ми приличаш на руски кретеноидиот.

компрометиран на прицел.явно ти е хоби,като всичките джендъри козяшки,ама па нали сте в крак с времето

всеко излитане на спейса взе да се води за успех,явно толкова си могат щом поредното излитане е успех

Междунаро́дная косми́ческая ста́нция, МКС) е съвместен проект на пет космически агенции но българските подлоги тук си мислят,че е руска

Цената е ясна, бе кретен! Всеки ползващ използвана преди това първа степен плаща 10% по-малко. Ако е второ, трето и т.н. използване цената за клиентите пада до 30%, ама видиш ли на путлераста не му било ясно дали е по-евтино.

Айде бегай на перона, педеруски боклук нещастен, да ти разхлабят още халката.

те пенсиите тук храчат само това което партийния им подаде написано,че мозъкът им е само за равновесие

масрафа селски дебил който ние работещите плащаме на вас пенсиите тук да храчите не е като в х'америката но на село кой да ви каже като цял живот сте крали от ТКЗС-то

дадато нещо взе да се пеняви,не бой,няма да ти се бъркам на перона,там си бил и ще си бъдеш да чакаш светлото бъдеще,че нали беше член на бекапето преди а сега верен козяшки джендър,гусин милиционера

И гагарин се напиваше като свиня и не е летял

май гледам че и краварките не летят със спейса,а само едни тенекии изкарват из космоса,щото май не искат да рискуват с хора

бе кретеноидното козяшко мехче

дето се вика: "Без Аналогов в Мире" :) горките ватенки :)

БРЦК

10% по- малко от колко? Колко е началната цена? Ако началната цена е двойна , нали се сещаш ,че 10% изобщо не ме греят?

То и едно време като изпиехме бирата връщахме бутилката в магазина. Сега директно в коша за стъкло отиват.

Това не е вярно разбира се. На българските марки бутилките се изкупуват обратно, ако не са пластмасови. В някои страни се изкупуват изцяло. Но като путлераст би трябвало да знаеш, че можеш да идеш в Русия и да си ги върнеш срещу копейки.

Я сега кажи и новичока де го измислиха американците?

В случая първата степен се връща на мястото от където е изстреляна, което се прави за пръв път. Досега първите степени по парабола кацаха обикновено в морето, в случая ракетата се завърта и връща обратно към мястото на изстрелване. И това е успеха. Ама путлераста това надали го интересува.

Росняците това също го могат, кадърни са. Ама след това няма да останат пари за крилати ракети и ядрени торпеда.

БРЦК

Това е така, обаче тънката част е цената. Колко струва цялата процедура съпоставено с цената на руските, китайските и индйските еднократки. Японците също имат. А мъск не казва колко е цената. Това не пречи да е прибрал досега 5милиарда$ от НАСА и да не е качил нито 1 астронавт досега.

Дир, що не сте написали статия: Как СССР си купи Т34 от американците?? При толкова хиляди статии за руските оръжия?!??!?

Началната цена е 62 милиона - по-евтино от 65-те милиона на Протона, с 10% е 55милиона, като може да падне до 42-45 милона. А на Роскосмос му се наложи да пенсионира Протоните, щото цената на Спейс Х била двойна, така ли? И СпейсХ е получил договори за 4,2 милиона с НАСА, ама за да направи 15 полета до МКС с товарен кораб и още 6 за пилотиран полет. Единствено в случая НАСА е предплатила. За същите полети НАСА плаща на ULA 180-300 милиона. Отделно Спейс Х от договори за изстрелване на сателити е спечелила към 7 милиарда долара, като най-големите печалби са от военните, за които изстрелва, по спечелени на конкурс поръчки, по за над 100 милиона.

е..специално от Гогов такава статия е малко вероятно да прочетеш :)

БРЦК

СССР отдавна го няма. По тая логика аз искам американците да покажат нотариалните актове за индианските земи , които 'придобиха'.

тук си прав. Няма нито една снимка на Гагарин в Космоса, и до края на живота си е избягвал да говори за ''преживяното''

Цената е 62 милиона за първи старт на първата степен и 55-56 ;r.rfkd за втори старт на първата степен= за сравнение Proton: $ 68 млн. Proton / Block DM: $ 95 млн. Индийските ракети не могат да качват повече от 1 тон на геосинхронна орбита, а СпейсХ качва по 5-6 тонни сателити. Инак PSLV: $ 31 милиона Ти защо мислиш Роскосмос пенсионира Протон - ми щото е неконкурентен, отделно е с 10% провали.