Нова технология предотвратява привличането на комарите от кожата

За направата на новия материал са използвани множество пластове графенов оксид

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ленче бе, графенът не е химически елемент, че да де оксидира.

Туй като азбеста ли е

Христова, брилянтен превод и изказ. "fakti.bg" много могат да съжаляват, че не работите при тях. Ние също.

EEE.. НАЙ- ПОСЛЕ НЯКОИ ВЕЛИКИ УЧЕНИ ДА ИЗМИСЛЯТ НЕЩО ОТ КОЕТО ЦЯЛОТО ЧОВЕЧЕСТВО ИЗПИТВАШЕ ВЪПИЮЩА НУЖДА . АМИ ЧЕ ТЕ ЗАСЛУЖАВАТ НОБЕЛОВА НАГРАДА ВЕ .

Горките комари.

Да беше попрочел малко какво всъщност е графена, преди да се изкажеш толкова тъпо . Графена е въглерод. Чист химичен елемент. Алотропна форма форма на графита.

Ето даже и българска разработка за получаване на графенов оксид !!! https://www.youtube.com/watch?v=R55r0CjFDzU

браво! а комарите всъщност се привличат от издишвания въгледоден двуокис... не от кожата :) но.. успех

Доколкото знам, женските комарил които всъщност са кръвосмучещи имат хобот. Не знаех, че комарите имали устни, но щом авторът на статията така е написал, кой съм аз, че да споря. Този нов вид материал е интересен като замисъл, но би бил полезен, ако не запарва т.е. ако потта може да се изпарява през него. Предполагам, че така са го направили т.е. да е дишащ, защото ако не диша лятно време да се увиеш в него ще си е голям дискомфорт.

коментара му си е напълно правилен! "графена е въглерод" е изключително подвеждащо и грешно изказване. на същата логика можеш да добавиш "диаманта е въглерод" и да заключиш "графена е диамант". което разбира се не е вярно. "чист химичен елемент"?!? е въглерода! не графена! може би имаш предвид че графена е изграден от чист химичен елемент - въглерод. и "Алотропна форма форма на графита." също е пълна глупост. и графена и графинта, а също и диаманта и още 10тина други са алотропни форми на въглерода. в този смисъл абсолютно погрешно е да се каже, че графена се окислява. не той а въглерода който го изгражда може да се окисли. отделно в момента в който графен се окисли той просто престава да бъде графен.