Коментари - Нова технология разпознава фалшиво уиски | IT.dir.bg
назад

Нова технология разпознава фалшиво уиски

Борбата с фалшификатите минава на по-високо ниво

Обратно в новината
| Редактор : Стоян Гогов

Коментари - Нова технология разпознава фалшиво уиски | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

отдавна работи. Само като им видиш "марковите" уйскита за по 40 - 180 лв. на щандовете по веригите, и....подминаваш бързо! А за тези "на промоция" за по 11-16 лв. пък да не говорим.....Направо спринт!

Споко! Следващия цар Киро ще намери цаката и на КюАрите!

Ако съберете всички бутилки с етикет Jack Daniel's по света и се опитате да ги положите една до друга, то площта на целия щат Тенеси ще бъде покрита... 10 пъти с бутилки. Представяте ли си? Целия щат Тенеси става 10 етажен рафт и навсякъде по него има по 10 бутилки една върху друга... И всичкото това пиьенье е "оригинално" и 2/3 от него е отлежавала поне 12 години... според производителя... ха-ха... Няма фалшив алкохол! Има такъв, който може да се преработва в умерени количества от чевешкия организъм и друг, който е опасен за живота. Просто е. А дали има платен акциз и данък... ма на кой му пука за тези неща?! Освен на данъ„чните и митницата разбира се ....

Щерка, нещо много лъжеш. Това дето си написал е невъзможно, за разлика от бремеността ти, как е?

Щерев, кога си прав, прав си. Един особено съсредоточен по темата ирландски журналист беше установил, че ако цялото уиски продавано по света като 16 годишно шотландско е отлежавало 16 години в Шотландия, то всички резервуари за течности, различни от вода в Шотландия трябвало да са дъбови, пълни с уиски и то да отлежава. Под "всички резервуари" да се разбира точно така - всички места където се съхраняват нефтопродулти, нефт, различни химикали... Всичко това би трябвало да е пълно с уиски. Това само за 16-годишното. А за 12 годишното да не говорим още колко обеи ще трябва да се намерят. И цялата простотия с многогодишното отлежаване на спирт в дъбови бъчви ми стои съмнителна, защото колкото пъти забравя ракия в дъбова бъчва за повече от три месеца, ракията почва да има дъх на танин до такава степен, че не се пие, ако не се разреди с неотлежала ракия.

Ракията ти е некачествена.И буренцето тоже.

Новата технология си има име - бай Иван, около 60-63 г., нисичък, леко муркав. При приемане на фалшиво уиски, отказва да плаща сметката.

Добре де, ще ловим фалшивото уиски, а фалшивите етикети как ще ловим?

Нищо не разбрах. Сигурен съм че журналиста, също.

"Учените тестват етикетите в различни марки уиски за период от десет месеца, като успяват непрекъснато да активират кодовете им с приложение за смартфон. Направени са 80 проби при 40% алкохол." === Науката вече се сведе до тестване на уиски. Спомням си с какво се занимаваха учените във филма "Идиокрация". Май сме тръгнали натам.