17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Успех !

Айде третият път да е на хаир

_stankow

"SpaceX ще трябва да демонтира и огледа всички двигатели на масивната ракета, чиято първа степен разполага с комплект от 33 агрегата Raptor" За един месец сваляне, разглобяване и сглобяване, монтиране на 33 двигателя ? По един на ден ? Направо така, в полето, в ламаринени халета ? Ми те двигатели за мотопед да бяха, пак е непосилна задача ! А тестове на двигателите след сглобяването, самостоятелни, не в пакет ? А ако се открият повредени части ? Поставянето на нереалистични срокове временно закърпва положението с уязвеното самочувствие. Но след това срокът минава и разочарованието се връща още по-силно. Ето - никой не коментира. А от 12 години насам еуфория предизвикваше всяко обяване на старт, пък било то и за след 3-4 години. Сега ни се обещава да летим след "един месец" - и нищо. Никакъв ентусиазъм. Май е заменен с трезвост и реализъм.

Троловете на рогозин още ли плещите смешки из интернет. Спейс екс правят по един полет на седмица, това никой друг не го е правил, скоро и няма да го прави. Та на фона на тоновете им постижения дори и да не си спазят срока това виждаме, че не е голям проблем.

_stankow

E това им е утехата - че правят полети за Старлинк. А с Марс какво стана ? А с Раптора ? А със Старшипа ? Не може 10 години да псуваш всеки, който се опитва да ти каже - по-полека бе човек, имай малко критично мислене, хвали се по-малко. Не отричай другите, ти там където си тръгнал, другите са се върнали ... Не, вийстекомунисти, вийнеразбирати ! Е, видя се колко разбират някои от двигателостроене. 12 години пропилени, миилиарди долари нахалос. И после - ама той проблемът не съществува, няма такова нещо, никога не е имало проект за Марс, за 100 души кораб, за Луната - гледай Старлинка. Гледаме го, върви си проекта. Само че не беше за това приказката ... И не затова беше пяната по устата.

Като не са се сетили да се консултират с щатния врякалник към руския агит-сайт на български виж как не знаят какво може и какво не може. Отде ви изравят бе.

_stankow

Не е проблем, че мен не са питали. А че се помислиха за по-голяма работа от руските си колеги. Тях да бяха питали. Ама не, американецът е твърдо убеден, че е най-умният в света. Щото има най-много пари. Е, вижда се сега кой е умният, кой - некадърният. Толкова милиарди и пълен провал !

:) Бля-бля-бля.. аман от глупостите на Толчетата.. До сега за колко неща свързани със Спейсекс тролехте, после пак и пак ...аман от опорки. Гледайте си там Рогозката.. :)

Не минава статия за Мъск, под която “Станков” да не се изходи… Като оня тъпан Рогозин, дето дори на вПутин пу писна от глупостите му и го прати в трета глуха… Станков, що не запишеш албум с песни? :)))

Кви 12 години, бе кретен? За 12 години направиха ракета, която да излита и каца и след 30 дни пак лети, направиха космически кораб за многократна употреба, създадоха най-големият и бърз космически интернет с 2500 спътника. Създадоха мощна ракета каквато Роскомикс си мечтае да има. И не става въпрос за Старшип, а за Фалкон Хеви. Направиха най-ефективният керосинов двигател с отношение тяга-собствено тегло 200. Направиха първият метанов ракетен двигател. Направиха го и с изцяло затворен цикъл, нещо за което също руслямците мечтаят от десетилетия и се мъчат с експериментални модели. Рапторите се произвеждат със скорост един двигател на 48 часа. В момента имат двигатели за две ракети. Двигател заменят, а не само свалят, за около 1 час. т.е. за по-малко от 20 часа могат да свалят всички 37 двигатели и за още толкова да ги монтират отново. Ако има поражения са външни и се виждат веднага. В самият двигател налягането е достига 330 атмосфери. При съмнения веднага могат да заменят двигателя, а всички двигатели са минали изпитания за самостоятелно включване на максимална мощност. Тестови образци са работили в продължение на близо 10 минути. За Старшип се заговори преди 4 години през 2018 г. После концепцията беше сменена на стоманена ракета и изпитанията започнаха преди година и половина. Като прототип на кораба вече летя на близо 20 км височина и кацна успешно на двигатели и то при впечатляваща акробатична маневра. И накрая, за идиота, това било 12 провалени години.

Как се разбира, че Станков лъже? Ми написал е нещо.

Какъв провал бе ИДИОТЕ? За това се правят тестове. Тестваха помпите. Решиха да тестват без да палят двигателите. Изхвърленото гориво се запали и изхвърчаха няколко капака. Човека ти казва че за момента проблем не вижда. Ще свалят двигателите и ще огледат и пуск на ракетата ЩЕ ИМА. Пак повтарям. Какъв провал бе ИДИОТЕ???

_stankow

Вие се опитвате да се успокоите, като трескаво изброявате постижения, някои от които, признавам, истински. Но същевременно изпадате в истерия, от което личи, че не сте толкова уверен в казаното ... Та пак ми прочетете поста - това са два напълно различни проекта. Единият от които - напълно провален. Старшип и Раптор. Иначе през тези години Мъск беше много успешен - направи 9 деца, спечели милиарди чрез спекулации и т.н. Но говоря за проекта Старшип и Раптор. Дето щяха да ходят на Марс. Отидоха на ... ? Допишете сами. Та, за първи път двигателят Раптор е обявен на 30 юли 2010 година на конференцията на Американския институт по аеронавтика и астонавика. Точно 12 години оттогава без 2 седмици даже. Там е бил обявено, че се работи по "увеличена версия" на Мерлин, и Раптор, за втората степен. Така че 12 години разработки. И доникъде. Или Мъск лъже ? Или се докарва ? Кой би допуснал !? :) А иначе на 6-ти май 2002 г. Мъск заявява, че основната цел на СпейсX ще бъде колонизацията на други планети. Та ето така - 20 г. работа, 20 г. лъжи. И обиди, гледам още продължавате с тях. Продължавайте, няма да ви помогне. Срамът си е за всички мъскофенове.

_stankow

Ами интерсни са ми проектите му. Особено проекта Старшип-Раптор. Блестящ пример как не бива да се правят инженерни конструкции. Ще влезе в учебниците. Макар че те и без това са пълни с такива истории. Само дето Мъск не ги е чел ... :)

Говедо си Станков. Тъпо говедо! Като си чел повече и знаеш повече, що ти не направи повече? Щото както казах си тъпо говедо. Ама чак пък и толкова тъпо че да мислиш че знаеш повече от инженерния екип на Мъск

Аз намерих най-сетне какъв е проблемът на тоя смешник Мъск: той просто разбира грешно фразата "вдигам във въздуха"! Затова вместо да си изстрелва ракетите - ги взривява! :) Елементарно. ПП: И разбира се, това, че е мръсен лъжец, да не забравяме.

Станков...тъпанарино.... Кой да питат умрелите от пиене руслямци ли? Спейса са си сами в тази лига. Закриха Роскомикс...

_stankow

Закриха го ? Така е, затвориш ли си очите и вече го няма. Каквото и да било. С повече въображение и пасионарност - даже и Роскосмос ще изчезне. Че то не се търпи вече ! А Бе Как Може Такава Наглост !? Да съществува Роскосмос, след като на света съществува СпейсX ? :D :D

А даааа, да питат "руските си колеги", тия дето една ракета не са конструирали и едвам смогват да повтарят старите съветски разработки, нито една от които не е съпоставима с това което Мъсковите хора тестват нито по размер, нито като гъвкавост. Що за глупости се напъваш да пишеш бе, я се научи да рабортиш нещо смислено.

_stankow

Обноските ви са объркани като изпитателната програма на Мъск :) Толкова ли е тежко положението, че не се владеете ? В статията пише "експлозия по време на статичен тест на двигателите" Какъв е този "статичен тест", който пуска само горивото ? И какво очакват да стане с това гориво, освен да се запали ? Запалването беше ли включено ? Помпи тогава ли се тестват, когато всички двигатели са инсталирани ? Да, потоците гориво и окислител си взаимодействат. Видя се при тестовете с три двигателя. Нито един не беше успешен, все някой от двигателите или се изключваше, или се възпламеняваше. Сега, с 33 двигателя, този проблем ще изчезне ли, или ще се усложни с един порядък ? Нарушен е принципът от простото към сложното. След като не можеш да постигнеш устойчива работа на 6 помпи (три двигателя) няма да стане с 66 помпи. Всяка с различни резонансни честоти, хидродинамично съпротивление, дебит и пр. и пр.

Лекарствата и марш обратно в леглото.

Крепят го още на изкуствено дишане, нямат нито една нова разработка последните десетилетия руснаците - ама ти ще се посереш от напъване да изврякаш как имали някоя, дето никой не я е виждал.

_stankow

Нещо сте се объркали. Няма такова тайно, вълшебно знание, което да се владее от "инженерния екип на Мъск". Точно обратното, има прости принципи, потвърдени от вековете, платени с много загубено време, пари, амбиции, че и човешки животи. Принципи на инженерията. И не е нужно да си правил нещо като "инженерния екип на Мъск" (а нашите проекти кой ще ги прави?), за да им кажеш, спокойно, не с вашия тон - колеги, тука грешите. Вие сте по-млади, по-малко сте се парили и т.н. Тука грешите. Нарушавате този принцип. И нищо добро не ви чака. Коригирайте се. Е не. Не един, не два принципа бяха нарушени в проекта Старшип-Раптор-Марс. Може би десетки. Някои съм ги изброявал в други мои пощи. Разбира се, не сте ги чели. Яд ви е. Е защо ? Ако екипа на Мъск не иска да чуе, поне вие можехте да чуете. И да не изпадате заедно с тях в тази нелепа ситуация. Няма нищо героично в това да похарчиш години, милиарди и десетки кариери. Изделията ти да горят и да гърмят. Институциите да ходят намръщени и да не дават разрешение. Поклонниците ти да се разочароват. Но ще трябва да се изтърпи и този провал. Не е първият в историята. Та няма да има никакъв полет на Марс. И както е тръгнало - и орбитален полет няма да има. И до Луната няма да има.

_stankow

А как се разбира, че хехе е прочел нещо, но няма какво да каже по темата ? Ми написал е нещо. :)

Казах ти аз че си очаквал тебе да попитата ама ти не, съветските другари да били питали. От височината на разбирача информиран от статия в руския агит сайт даваш акъли на ракетните инженери дето имат зад гърба си п-овече от една реално, комерсиално наложила се система. После обноските ми били кофти, ми какво очакваш да ти предложа освен да си вземеш лекарствата белким ти просветне кой си.

А бе врякалник, посочи една своя разработка в която и да е област като искаш някой да вземе брътвежите ти насериозно. И той знание и той специалист по ракетни двигатели, мале мила. Я си гълтай лекарствата, както вече ти казах по-долу може и да ти попросветне кой си и какво си.

Аман от неграмотни! Закриха "Аполо", закриха "совалките" ... Още се борят с ракета за Луната, ракета за Марс, но ... Смешно е. Закриха умника Рогозин ... За съжаление и ние сме закрили почти всичко в България. Останахме само бояджиите, за да оправяме имиджа на посраните, ама с боя толкова ...

Глупако Станков. Тази статия я е написал второразяден журналист в треторазряден новинаски сайт. Като толкова претендираш да разбираш, да беше прочел какво се е тествало. Той статията ми цитира. Раптора е уникален двигател - иди да шпрочетеш какво значи - full flow. Това е ракетния двигател с най-големо налягане в камерата. Процеса на стартиране е много сложен именно поради деликатния баланс на стартиране на помпите. Именно тези помпи който бяха тествани. Старшипа ще лети за твоя най-голяма скръб, и то много скоро. За 12 години спейсекс има ракета за многократно използване, която каца вертикално (фалкон) със собствен вдигател (мерлин) и версия (фалкон хеви), която я момента е най-тежката ракета. А ти си едно лайно!!!

Много ме кефи, как като почне сравнение между САЩ и Блядистан, веднага се намира един путинофил да каже "я виж България" Много е яко, да се сравнява Блядистан с България, та да може да изпъкне, поне мъничко. Защото, нали... ако я сравниш дори с една западна европейска държава на блядистанците почва да им става лошо. Но виж, ако я сравниш с България, я гледай как само изпъква Блядистан, ехееее. Бие ни по всичко - и по население, и по ресурси, и по корупция, и по алкохолизъм, и по наркомания, и по простотия... първенец бе!

Ми какво? Да си губя времето да убеждавам един лъжец, че лъже ли? Ми ти си знаеш, че лъжеш. Другите също знаят, че лъжеш. Е намира се още някой, който да ти показва лъжите, но то е защото още не са те научили. Като те научат и те, просто ще ти казват, че лъжеш, както правя аз, и толкова...

Не те обиждам, бе тъпак! Просто констатирам факти. Ето пак плещиш тъпотии. Работата по Раптор почва 2012 г. Преди това има само проучване и концепции, като дори не е било ясно с какво гориво ще работи този по-голям двигател. Пак повтарям по кораба Старшип и ракетата се работи след 2018 г. от малко хора и с малко пари. Цялата фирма е под 6000 души. Дори и сега Спейс Х има под 10 000 служители за разлика от корпорацията Роскомикс с 270 000 служители с почти неограничено финансиране. Гледам по надолу си писал да били питали руслямците... За какво да ги питат, бе кретен? Кога руслямска ракета се е приземила и то на двигатели? Кога руслямците са стигали налягане в камерата 330 атмосфери? Кога руслямците са ползвали двигател на метан? Кога руслямците са ползвали какъвто и да е двигател с напълно затворен цикъл? Кога руслямците са имали двигатели с отношение тяга-собствено тегло 200 ? Кога руслямците са ползвали повторно първата степен? Кога руслямците са изстрелвали първи степени 30-40 дни след предишен полет? Кога руслямците са изстрелвали ракета с 9 и повече двигатели? Кога руслямците са имали сателитен интернет? За какво да питат, бе кретен? Четири години работили по ракетата и 10 по двигателя и за кретена това било вече провал?????!!!!! Естествено че основната цел е Марс и само тъпак може да плещи тъпотии като тебе. Как тъпако да се придвижват коли по Марс? С атмосферен двигател ли? Не! Затова и Мъск работи по електромобили, батерии. Как тъпако ще се захранват с електроенергия на Марс с горене? Не! Затова прави слънчеви панели. Е и НАСА може да помогне с ядрени реактори. Как тъпако да кацне ракета на Марс, с парашути ли? Не! Затова тества кацания тук на Земята. Как тъпако да пътуват до Марс, с малко корабче като Съюза ли? Не! Затова прави голям кораб. Как тъпако да ходят до Марс, със скафандрите от по 150 кила ли? Не! Затова прави леки скафандри. Как тъпако да комуникират на Марс, със бавните еднопосочни връзки ли? Не! Затова разработва сателитен интернет за да има връзка на целият Марс при изследването и колонизирането. Всичко което Мъск прави е насочено към колонизирането на Марс. Ползите тук на Земята са бонус, начин за финансиране и трениране.

Всъщност изнасяме продукция за 40 милиарда евро или 4-5 пъти повече от целия БВП при соца. Ама има много тъпаци, като тебе, военни и милиционери още въздишащи по онова време.

Днес използваха за 14-ти път първата степен на ракетата с която изкараха първите астронавти. А рушлямските л.йна само си миришат. Ще!

Не ти се разбира, мършо.