Новият iPhone ще има 3D камера

Вce oщe нe ce знae дaли щe бъдe увeличeнa и вгрaдeнaтa пaмeт

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

През 2010 година имах смартфон LG с 3Д камера и 3Д екран без очила. Направете си справка и не откривайте топлата сега.

Моят Андроид oneplus кара трета година вече и има 8gb оперативна памет. Може би след още 2-3 години Apple ще наваксат:) Като гледам май са в бизнеса с фотоапарати. Там много памет не трябва.

Попитали радио Ереван: - Как се доят овце? - Като пуснеш нов iPhone на пазара...

Някой може ли да ми обясни какво е 3D камера Аз с тъпия си мозък си го превеждам като камера снимаща едновременно по оси X,Y и Z Нали това е 3D (3-dimensional)? Е да ама ще кажете че тук става въпрос за снимки с по-голяма дълбочина на възприятието което си е усъвършенствано 2D на практика. Яд ме е ат такива псевдо технологични маркетингови трикове. На 3D снимката и викат холограма!!

Прочети за HTC EVO 3D и LG Optimus 3D За съжаление нито LG, нито HTC пожелаха да ги развият и те закономерно си залязоха. Само ако бяха пуснали по един плъгин за Unity 3D!!! Имаха и двата само low level API, и съответно бяха направени много малко игри - 4 или 5. Иначе правеха и снимки, и 3D филмчета, които могат да се гледат на телефона или на 3D телевизор с очила. Но нещо маркетингово не се получи. Не искат хората 3D и това си е!

заради патентни права не се налага . иначе си е много яко . може директно да сканираш статуя и да си я вкараш в CAD

две камери снимащи едновременно . не е нещо ново , но някой държи патентите и затова не толкова разпространено. такива телефони съм виждал (на самсунг) преди 8 години . имаше autostereoscopic дисплей , демек гледаш точно холограми. и не снима по 3 оси , и 3д-то не е усъвършенставо 2д ами са си две снимки за двете очи

apple открай време се опитват да вкарат в ежедневието ни "добавена реалност", това е наслагването на добавени изображения върху видимите. в контекста на снимки звучи тъпо и то си е така. идеята е да го ползваш повече в приложения и видео. фактически този 3d камера всъщност няма за задача да прави снимки. добавената реалност действително е един от бъдещите невъобразимо огромни браншове с безкрайни възможности. аз като строителен инженер например си мечтая как отивайки на обекта слагам очила и в реално време виждам и изпълненото и наложен върху него компютърният 3d модел на сградата от проекта ми. горното само с телефон разбира се няма как да стане, но технологията върви напред към нещо такова крачка по крачка. преди време google пробваха с очила да направят нещо подобно, е провалиха се, ще пробват пак. дали това което апъл предлага ще се развие, времето ще си покаже. пп. това с 3d си е реална технология не маркетингов трик която за жалост няма особено практическо приложение. все искам някой производител на 10-15D кина да ми обясни какви ся тия D -та които рекламира в продуктите си. ппп. фактически няма значение каква технология използваш (3d кина, Imax, холограма ... дори реален 3d макет) ние хората чрез очите си сме неспособни да възприемаме 3d. ако разгледаш окото ни като апарат фактически това което нервите регистрират и изпращат към мозъка ни е 2d проекция върху самия нерв на отразената от 3d повърхности светлина. подчертавам това което идва в мозъка ти като входна информация е 2d изображение във всички случаи. усещането, разбирането на дълбочина в това което виждаме е единствено благодарение на анализа от страна на мозъка ни. 3D ние хората сме способни да разграничим единствено чрез движението си в 3 измерения, преместване напипване и тн. не чрез зрението. пппп. за разлика от нас прилепите например към това което виждат (да прилепите не са слепи а имат невероятно добро нощно зрение, едно от най-добрите дори), добавят информация от ехолокацията. с други думи те виждат картинка като това което ние виждаме, но към нея добавят информация относно колко фактически е далече всяка една точка от това което виждат. за прилепите може да се каже че действително виждат/чуват в 3d.

3Д-то ти го прави мозъка на база на информация от двете очи . едноок човек не вижда 3Д .

това че мозъка ни триангулира на база видяното от двете ни очи и че без едно око е невъзможно да възприемем дълбочина е един доста вкоренил се мит, който няма връзка с реалността. на теория звучи правдиво, но на практика закрий едното си око с ръка, имаш ли някъкъв проблем да разграничиш кой обект е по- близо/далеч? нямаш (е поне 99,99% от хората нямат)! всъщност това триангулиране действително се случва, но значимостта му за възприятията ни е невъобразимо преувеличена.

A SAR (EU, USA) колко ще бъде? Или просто туморите на мозъка ще нараснат главоломно. Лошото е, че са много малко вече gsm на другите марки, които имат ниски SAR'ове. Колко са били туморите на главите преди и сега, на черния дроб, на белия дроб (където до тялото ни етелефона)? Сега са твърде много.

6 ес си е още много добър след 5-6 години А да кажат сега колко андроида на 5 години оше работят и вършат работа и са с последната операционна система и пълно функциониращи? Гоше, ти колко китайски ментака смени бе завалийка?

Вече никой не спори с айфон. За тях или добро или нищо.

Даже Тръмп се юрна да спасява мъртвеца - освободи им вноса от Китай от мита и акцизи. Но вече е твърде късно - до 5 години ще сме свидетели на най-големият фалит в американската история.

А дали новият Айфон ще има вграден към камерите телефон или ще трябва да плащаме допълнително за тази екстра?

вече я има :)

Има няма, тази ще бъде по-хубава :D

Междувременно аз още си карам със 7-цата и не мисля да го сменям скоро...

Аз даже съм със 6s и изобщо нямам намерение

6S Plus 128 MB още ми върши работа...

128 GB исках да кажа...