17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А добре... Само да попитам от любопитство....Коя застрахователна компания ще им направи застраховки живот, на тези ентусиаст самоубийци? Все пак както всички знаем, какво обикновенно става с ракетите на Мъск. Те имат лошия навик, да се взривяват, размазват или удавят в най-неподходящия момент.

И комуношизоидните и соросоиднохемороидните тролли халоперидола и релакс. Колонизацията на Марс????Мъск-колонизатора!Русия,Китай,Япония,ЕСА кво чакат та не запретнат заедно ръкави и не изпреварят Мъск-колонизатора???

Соросоидната сган защитава всичко американско...Смешно и жалко!!!

Това е, защото червените тролчета плюят яко. Пишат пълни глупости, за да си покрият несбъднатите прогнози, че Мъск няма да успее никога да изпрати хора, дори и до МКС. То не бяха "предсказания", че Драгона ще експлоадира, че щели катафалки да трябват... А като видяха, колко смешни станаха, се опитват да замаскират срама!

Чета коментарите и се сещам за Константин Иречек, който е казал - "Геният на българите е завистта."

Мъск явно иска да изпрати на сигурна смърт 100 човека. На Марс има ли подготвена база? Няма. Еми първо да изпратят материалите там, пък после да пращат хора. Това не са му филмите, където като закъсат свалят скафандрите и всичко е ок. Или ако им се допие вода и хоп то там има и кислород и вода. Че нали от МКС като изленат в космоса за няколко часа, после са като пос.ани. Треперят им партенките. Този си мисли че това е шега работа. Този ще се качи ли сред първите 100?

Виждам, че си писател, а не читател... Обявено е, че преди да заминат тези хора, ще има 10 кораба с провизии и всичко необходимо, за да се изгради колония. Май са се сетили преди тебе! :)

С тъпана на мегдана от бойко ли е обявено? Прости орки. Обявено било...

Ако ти имах акъла, досега да съм се застрелял... Какъв Бойко те гони, какви 5 лева? Обявено е от НАСА. Ако не знаеш кои са НАСА, не мога да ти помогна. Никой не може!

Доколкото си спомням Мъск прибра милиардите за достигната милестона (петилетка), който Тесла постигна. Дума не видях за служителите, които реално са извършили това. Сега пратил имейл с призиви. Като е толкова отворен сам "драматично и незабавно" да си " ускоряване на напредъка"... То много яко така. Като при филмите 10 000 човека работят, но актьорът прибира всичко.Че нали без тези хора ще е все едно на сцена на театър, където ще го гледат 100, я 200 човека.

Ще се предлагат нови залози:-Ще излери, няма да излети, ще гръмне 2 минути след изстрелването, 10 минути след изстрелването, ще стигне, няма да стигне, ще се върне, няма да се върне...

Максимум от взрива да се качи на до 10 метра над земята долната част.

Тоз докато не изтрепе 100 души наведнъж,няма да си седне на гъза.

Абе нещо гледам много набръчкано фолио по тоя макет на снимките. Даже на едната снимка "доста сенки към небето" дава "ракетата".

Брейййййййй, сериозна работа !!!!

Това да се иде до Марс можеше да стане още преди 50 години. Как да се живее там и как да се върнеш жив и здрав е проблема.

Радиацията, ето това е основния проблем...И горивото естествено. С химическите ракети на Мъски, 100 камикадзета с еднопосочен билет за оня свят, могат направо да си пишат завещанието!

Къде ги виждаш проблемите, троле? Само едни и същи глупости повтаряте, въпреки че фактите говорят друго! Български уред измери радиацията през целия път до Марс и радиацията беше под нормата. На Марс могат да направят бази в пещерите. А какъв ти е проблема с горивото? Че е метан ли? Всички таксиджии са на метан и като гледам не гърмят нещо... Само се чудите как да избършите срама от глупавите си прогнози, че Мъск няма да успее. И затова правите други глупави прогнози... :)))

Билета ще е еднопосочен.

Тоя гюм ако излети, давам сто кила ракия!

Да попееме сега, хита от 90 години на 20 век: Пирамиди...фараони..и балъци..за милиони и милиарди! И с Старшипа ще стане както стана с Драгона, дори много много по зле. Та кравите с мъка след цели 10 години успяха да се вдигнат сами на орбита...А Мъски успя с мъки едва след цели 20 години -ДВАДЕСЕТ ГОДИНИ, дори Русия след Втората световна война и разрушенията успя да го направи след 15 години без да има никакъв опит и никакви космически технологи. А Спейс Х въпреки непрекъснатото финансиране с милиарди долари от НАСА и Пентагона...Въпреки че НАСА му даде всичките технологии за двигателите, за термозащитата NASA- PICA е получена от изследователския център на НАСА -Ames Contributions to SpaceX Commercial Crew Missions., и въпреки това Спейс Х успя след близо 20 години. А за тъпите козацки факове дето все квичат че Мъски бил частник, да види кой му дава парите http://www.fi-aeroweb.com/Top-100-NASA-Contractors.html вижте кой е на шесто място! Кой лапа паричките от държавния бюджет а? О чудо! http://www.fi-aeroweb.com/Top-100-US-Government-Contractors.html И Путкагона на кой дава парички а :http://www.fi-aeroweb.com/Top-100-Defense-Contractors.html А да не говорим че Мъски значително излъга за конструкцията на крю Драгън! Уж щеше да носи 7 човека..а се оказаха 4! САМО С ЕДИН повече от руския Съюз! Уж щеше да каца където си иска Драгъна като хеликоптер С РЕАКТИВНИ ДВИГАТЕЛИ и опорно шаси..>А накрая кукиш, и пак копираха руснаците и решиха за по сигурно да кацат с парашути и пак в океана а не на площадките за кацане! Така ще стане и с този бидон за зеле Старшип..След 40-50 я успее да литне ..я не успее! Все пак за момент Старшип е един празен бидон без никакви системи за космическа ориентация, маневрени двигатели, без животоподържащи сситеми за тези 100 камикадзета, без енергосистемата , без термозащита ДОРИ БЕЗ КОСМИЧЕСКИ КЕНЕФ КОЙТО КРАВАРИТЕ ТАКА И НЕ УСПЯХА ДА СЪЗДАДАТ, И ВСЕ ЛЕТЯТ С ПАМПЕРИСИ ! Демек без нищо! За момента Старшипа е един кюнец или бидон за зеле който никога няма да може да се нарече космически кораб, докато всичките тези изброени системи не бъдат монтирани и УСПЕШНО ИЗПИТАНИ! А гледайки колко време им трябваше на Спейс Х да създадат Крю Драгън, а това са двайсет години въпрекия цялата парична технологична и материална подкрепа от НАСА и Пентагона..То за Старшипа ще трябват минимум 50 години! А да и още нещо. Един любопитен факт за козацките подлоги, свързочния мкодул който е монтиран на краварския Драгън на Мъски е РУСКИ!!! Както изглежда кравите и това не са успяли да създадат сами https://www.nasa.gov/feature/docking-adapter-sets-stage-for-commercial-crew-craft, а са го създали руската ракетна корпорация Енергия! Факти!

Тоя с неговите пирамиди закопа агенцията на господарите ти. Ако вземе, че направи истинска компания, сигурно ще закрие цялата Русия. Сигурно за това и толкова го мразите....

сигурно, ако, може би, наверно и т.п. и т.н. още по-сигурно е ,че ще си останеш тъпа и неграмотна свиня.хахаха

О, госпди! Все слушам козяцкото краварско ...Ще,Ще........Ще.....Ще..Ще...кравите щяха да са в космоса сами спред Мъски до 2012..ЩЕ! Кравите щяха да са на Луната до 2018-2019 година..Ще!!! Кравите щяха да са на Марс до 2020!! Ще,Ще щЕ.........Русия щеше да се разпадне и да фалира .. Ще Ще Ще......... А то Краварника Америка фалира и се се разпада в момента!!! Старшипа на Спейс Х ще литне....и пак Все слушаме краварското Ще, Ще, Ще....И НАКРАЯ НИКОГА НЕ БИДЕ!!! А ДА!! И КАЖИ КОЕ ОТ ТОВА КОЕТО СЪМ НАПИСАЛ..>НЕ Е ФАКТ!!!!

Някой като ти чете коментарите, ще каже че са истина, но О чудо! крю драгон може да "вози" 7 човека, колкото и да се пънеш да лъжеш фактите са такива: Лъжа 1 20 години - ХАХАХА тя Спейс Екс не е била създадена преди толкова години бе смотаняк! Лъжа 2 - "лапа паричките" Ако под "лапа" разбираш - изпълнява поръчки - да, тогава лапа, но в конкуренция с Безос, Боинг и други, които чакат на опашката - нарича се пазарна икономика, печели този с най-ниска цена (нещо непонятно за червен комунуид) Лъжа 3 (10 години не се били вдигнали американците в орбита). Ами последния полет на совалка беше 2011 - явно и математиката ти куца! Да не говорим, че до 2011 американците са "вдигнали" два пъти повече! хора от руслямците и още никой не може да ги настигне. Няма смисъл да продължавам, защото и дотук се вижда какъв нагъл и безочлив лъжец си. То няма и как да е де, обикновено тези, които работят за копейки са или пълни дебили, или най-нагли лъжци.

Ми да бе убитак! какво ще ми кажеш че откакто са създали компанията тя не се е занимавала с това за което е създадена ли бе глупако той за конструира ракети и какво 20 години ще ми обясниш че не им е било това целта да качи човек на Орбита ли бе малоумнико themask беше казал че до 10 години ще качат хора на Орбита направили го в обещания срок НЕ! КЪДЕ ГИ ВОЗИ ТЕЗИ СЕДЕМ ЧОВЕКА БЕ МАЛОУМНИКО Я ВИЖ КОЛКО БРОЯ КРЕСЛАТА има инсталирани в Крю Драгана ! И това е защото се оказва че при приземяване в океана напрежението върху конструкцията е твърде голяма опасност ако креслата бяха седем на брой да се откъснат от фундаментите си! Затова тъп въпрос Козяк не за друго И това е следствие на това че Мъск за пореден път копира руснаците и реши да използва приземяване с използването на парашут и кацането във вода А не както беше обещал телето да се приземява с ракетни двигатели и то на площадка където и да е на земята. Кончита, където да девет години там са и десет години смешник. Лудите телета се вдигали два пъти повече хора навремето ама на кукуво лято видяхме Какво стана с това два пъти повече хора видяхме challenger видяхме Колумбия как се пръснаха парчета! Ми да лапат парички мончо, защото нали уж и частник а изведнъж се оказва че всичките му поръчки незнайно защо идват от НАСА и Пентагона , и те му дават не само пари но и технологии но и инженери, къде по света го дават това на частниците ве жалък продажен козяцки центъджия! Никъде! Факт!

BajMihal

Хаха, някой май е засегнал нерв на НААКАНИЯ Пак се опитваш да увърташ, но лъжите ти са ЯВНИ. СпейсЕкс не е на 20 години. Поръчките към СпейсЕкс НЕ СА само от НАСА, а тези, които са са на принципа, който предложи най ниска цена. Ако ти имаш ракети, и ти можеш да участваш. Приземяването с парашут не е патент на руснаците, че да се "копира", мога да продължа до безкрайност, но дебилния ти мозък няма да го понесе. Щом за теб 9=10 няма какво повече да се коментира, неспасяем си. Това се учи в първи клас, но дебил като теб явно е спрял дотам...

хахаха, направо ги фърли в оркестъра умните глобални зелени либерали

В последните няколко години SpaceX е създал няколко прототипа на ракетата Starship. Изпробвани са били резервоарите, новите метанови двигатели, но успехът е променлив - не малка част от прототипите се взривяват.....Каква скромност, човек да не повярва. Не НЕ малка част са се взривявали! А просто всички се взривиха.

Да, да, знаем, знаем, всичките му ракети се взривяват, почти е фалирал, откраднал е технологиите от СССР и т.н. С всички тези неуспехи загроби Роскосмос. Представяш ли си ако само успяваше? Ужас!

Предлагам на другаря Мъск, след като е толкова уверен в успеха, да замине за Марс още с първата "флотилия".

А бидоните на снимките тук са направо смешни. Това с едва крепящи се крилца, където ще се откъснат (хубаво си личи на снимка 13) и нямат никакъв шанс при полет. Нагънати плоскости, където светлината се отразява в различни посоки. Изглежда все едно ако го ритнеш и ще се сгъне, а трябвало да издържа на полет. ;)

отдавна колонизираха България и резултатът е налице

Голямо колонизиране е паднало щом вресливците имате думата и публично, дааа. Отде ви изравят бе.

Мдааа много путлерасти и руссфилистици е резултата. Но руслямските говеда само си мислеха, че са ни колонизирали. С всеки ден се отръскваме от паразитите.

"драматично и незабавно ускоряване на напредъка"...

Така звучи, разликата е в посоката и целта на напредъка - не е особено трудно да я види дори умствено изостанал руски слуга.

Фактът, че на марс няма живот е доказателство, че там е стъпвал руснак. Навсякъде където е стъпвал руски крак, живот няма!

Вече е време да разбереме, че човека е зависимо биологично творение, което може да съществува при температури от +10 до +30 градуса. И най- обикновен вирус може да го заличи.

Де ще им стигне акъл на тия дето тръгват да знаят такива тайни, дааа. Или на ескимосите колонизирали севера дето +10C им е горещо време.... Като сте смачкани и си го знаете що не спирате да вряскате публично бе.

Chefo77

Де ще им стигне акъла да разберат, че ескимосите не живеят на минусовите температури голи навън. Ще живеят незнайно къде, ще ядат незнайно какво (не давай пример с "Марсианеца"), ще серат ако има какво - в скафандрите. Голяма колонизация ще падне, вервайте ми ...

Това са асболютни глупости. Да речем, че по някакъв чудодеен начин, за времето на полета, успеят да се справят с проблеми, като убийствената радиация в космоса, от която ни защитава магнитното поле на Земята и пораженията върху човешкото тяло, които нанася многомесечното състояние на безтегловност (тежка мускулна атрофия и намаляване на костната плътност). Какво ще се случи после, когато кацнат на Марс? Къде ще живеят и с какво ще се хранят. Средногодишната температура на Марс е −50 °C. Атмосферата е токсична, със 95% съдържание на въглероден диоксид и 160 ПЪТИ по-ниско атмосферно налягане. Просто неустоима оферта за бъдещите заселници!

Първо, няма убийствена радиация, доказано е с уред, пътувал с последната мисия. Второ, преди тях ще има десет кораба с провизии и всичко необходимо за изграждане на колония. Атмосферата е ясно, че е токсична, затова ще живеят в защитни съоръжения. Въобще, стотици учени се занимават с този въпрос, ти си седнал да ги мислиш!

Няма по-зловредно нещо от зомбито. То ще повтори една и съща глупост - която си е набило в мозъка - и двеста пъти, и то без да му плащат. Много по-изгодно за НАСА от платения трол.

Интересно, че няма желеащи да се заселят на Антарктическото плато (където поне има нормална атмосфера за дишане), но пък ще хукнат да живеят при подобен климат, но без атмосфера!

Като стана въпрос за зомбита, най-голямото зомби нанайси се появи... :) Странно как, това в което ме обвиняваш винаги може да се приложи в пълна сила и за теб! Само дето аз разчитам на факти, предоставени от учени, а ти разчиташ на книжка, написана от журналист, който търси поле за изява и би написал всичко, което се продава!

Закъде са тия от НАСА и Спейс екс без прозренията на наш Стенли Кубрик от Холивуд на 4-и километър, дааа. Де да знаят те какви дози да очкват по време на полета и как човешкото тяло понася дозите, или пък какви условия ги очакват там.

Ами то на Маркс вече има хора.

Това са само хипотенузи.

Варела пак излезе на показ!

Изкрай твоя варел дето вариш ракията да ги засрамиш ами, нищо не разбират тия. Отде ви изравят бе.

тоя докато не "утепе некой" нема се сопре

Първо трябва да кацнат на Луната, след това да планират разни фантастически прожекти. То верно неговата фирма, не гони печалба, а просто пере парите на службите, които не желаят да финансират негрите и социалните кухни.

Луната не му е интересна. И аз не бих приел Луната за предизвикателство. Виж, ако прати хора на Марс, вече ще остане в историята!

Ще ги прати и аз Марс, въпрос на декори и студио ...

Виж как сам си признаваш какво си зомби? Ходи там и си чети научната фантастика - вместо да се друсаш публично със специално фабрикувани химери, и да мърсиш името на учените, които така обичаш да споменаваш.

Chefo77

Реално погледнато, всеки може да прати хора където си иска, стига да му позволят и да го финансират. Аз бих пратил на Меркурий например. Дали ще стигнат обаче - е друга работа. Дай парите, пък ще видиш ;)

Муск явно е гледал култовия сериал 100-те. Както винаги не е оригинален, а просто копира.

САЩ колонизираха Земята и сега е ред на Луната и Марс. Мисля, че тая работа с прибързване не става и ако така продължава някои от опитните мишки ще дадат фира. Руснаците от десетилетия изследват влиянието на извън земното пространство и космическите лъчения върху няколко десетки космонавти и още не са готови за такъв полет, а нашия иска да прскочи всичките тези етапи и да хвърли хората в бездната.

боя се, че ще ползва имигранти, т.е. колонизаторите доброволно ще отидат да садят картофи на Марс, , подобно на хората на Колумб

Съгласен съм с твоето мнение. Само че ти се получи двусмислие. Трябваше да пропуснеш картофите. Така излиза, че хората на Колумб са отишли да сеят картофи, но картофите идват от Новия свят... :)

Това със саденето на картофи е измишльотина на Холивуд в едноименния филм Марсианецът. Само че Мат Деймън имаше на разположение всичките лай.а на колегите си, които го зарязаха в полусънно наркоманско състояние.

Мъск е ебати пича! Евала!

100 души с един батут! Егати батута!

Знае, ли се каква ще е скоростта, която ще развият тези кораби? Все пак Марс е доста далече.

Мъск и хората му търсят "Гравицап" - С него "Пепалаца" (кораба на Мъск) във всяка точка на вселента ще стига за 5 сек. Ноооо за "Гравицап" - е нужно Кц... а Кц - Нет.... Понял ? - Кю

Сондите стигат за около 6 месеца само с началното ускорение. Тези кораби имат двигатели и на практика могат да стигнат за по -малко от 3 месеца

Дай да пратиме на Марс първенство един мормот за всеки случай!?

А най-много ме кефи упорито повтаряната лъжа, че на 24г се мести в Калифорния, за да учи в Станфорския университет и бил напуснал на втория ден като отишъл там.ха.ха.ха.. Решил да става "предприемач"... Колко сеир има да гледаме с тоя африкански джоинт, дето не е чел нищо за героите на Илф и Петров - Шура Балаганов и Остап Бендер... Да сме живи и здрави.

Да бе, егати маймуната, вчера слезла от африканската палма, утре ще изпраща 100 банана на Маркц! Мухахахахахахаха!

Обсесията ти с Мъск се влошава, говори с доктора в тая връзка. При целия списък успехи които има дотук напънът ти да го доближиш до нещо съпоставимо с жалката единица, която си няма как да свърши добре. Научи си гьола и престани да се опитваш да скочиш извън него и животът ти ще стане много по-малко болсезнен.

ЕДИНИЦИТЕ са кът на този свят, ЕДИНИЦИТЕ, нули има колкото щеш. Важна винаги е била Едницита пред тях, за да ги направи сила. Прости сте платените тролове, не ви се отдава да водите спор. Кажи сега "баба, тенкю!".

За хора, които се кланят на техните циганета и им целуват омирисаните крака и обувки това наистина може да се окаже много голяма стъпка! Жалкари!

Ало, соросорастчетата, стигна ли червената каручка на муск до Марс?.ха.ха.ха... Как сте пропуснали този "исторически успех"? Забравихте ли за него?.ха.ха.ха... Няма по-голям лъжец от този южноафрикански боклик. https://youtu.be/deT9xrDJd40 "най-мощната ракета в света изведе колата на Илон Мъск в Космоса - Новините на NOVA (07.02.2018)"

Можеш да провериш в сайта WhereIsRoadster.com

Защо изостанаха толкова американите в космоса? Ами защото цялата им космическа програма се основаваше на пленени германски и съветски учени, които вече са на възраст или не са между живите! Американите не се славят с капацитети и мисловна дейност и започват сериозно да изистават. Накрая "спонсорират" "частната" компания на мъск с десетки или стотици милиарди за да могат да се похвалят с нещо! Нещо направяно прди много години от руснаците и същото нещо се прави всеки месец от тях! Но заамериканите това е върховно постижение! жалкари!

Ти пък с какво се славиш.

С голям УР

Руслямските ракети са от 60-те , когато им ги направиха пленените германци. После краднаха документации и технологии, ама нищо. американците построиха апарати обикалящи по цялата слънчева система.

Може да са, но летят, а тоя варел го видяхме вече колко струва.

Ванка, къде и кога американците плениха съветски учени?

просто питам.

Простото попита..

Без Вернер фон Браун кацането на Луната на 20 юли 1969 надали щеше да е възможно. Но преди да построи "Сатурн V", германският инженер е конструирал и други ракети - оръжия за Хитлер, отнели живота на хиляди хора.

Други германци, работили заедно с него и също създавали оръжия за Хитлер, създадоха космическата програма на СССР. И какво от това? Те са били учени и са правели това, в което са добри. Хитлер е можел и да не ги използва тези оръжия! Все едно да обвиниш Мария Кюри за бомбандировката на Хирошима!

Разликата е в това, че руснаците са имали капацитет и са продължили напред, докато американите са си бъркали в носа, защото не са знаели какво да правят! Понел?

Аз не съм нито русофил, нито русофоб. Аз гледам фактите. Та какво са продължили руснаците? Какво ново са направили с техния капацитет? Защото ползват ракетите отпреди 60 години. Американците пробваха да създадат нещо ново - совалките. А руския капацитет какво направи?

На тази дата американците са "кацали" в студиото в Невада под вещото ръководство на Стенли К.

Нали беше в Мохаве... Ама и вие не сте се стиковали като хората! Разберете се първо какво ще разправяте, после действайте! Аматьори!!!

даваме му безплатно 240 парламентарни боклука +цялото правителство на мутрата!

Ей, недей така! Представи си че опита за заселване е успешен... не ми се мисли за Марс.

Да си се оправят марсианците, нас какво ни е брига :)

За момента Мъск не може да прати полет нито до Луната, нито до Марс, понеже посолството на Северна Македония не работи заради корона вируса. А без виза на македонска територия не може. Да.

Отворих коментарите от любопитство. Бях сигурен, че ще има не малко злобни, скептични и дори такива пропити с политически и "наши срещу ваши" коментари... Ами вижте, всеки сам избира в какво да вярва и как да живее. Дали като смирено и хленчещо зъбно колелце или като визионер и мечтател, който си казва "АЗ МОГА" Мъск за мен е еталон на човек, който си е казал "АЗ МОГА", после е казал "НИЕ МОЖЕМ" и е надъхал всички останали покрай него. Аз лично искрено ще се просълзя ако този човек наистина стъпи на Марс един ден. Трябва да надделеем дребните си житейски проблемчета и мислене и да дръзнем да предизвикаме големия свят с иновативните си идеи. Да, не всеки е роден за това разбира се, но трябва да се вдъхновяваме от добрите примери и смелостта на дръзналите да опитат. Success consists of going from failure to failure without losing enthusiasm! Запомнете тази фраза и бъдете здрави

Като може, да лети на Марс, но да не рискува живота на други. В изказванията му си личи безотговорността му. Тук от едно вирусче се ... (самоцензура) от страх, пък какво е за онези условия. Като иска да го прави, но сам.

Подплашил си се, че ще те пратят там зорлем ли? Не се притеснявай, никого няма да пратят насила. Има и хора способни сами да взимат решения за себе си, не да чакат някой да им ги спусне.

Аз лично искрено ще се просълзя ако този човек наистина стъпи на Марс един ден. Както е стъпил на луната ли?

Кой казва, че Мъск е стъпил на Луната?

Да не би да твърдиш, че не са стъпвали хора на Луната? Мръсен коменист, рашка, путиноид!

Ами Мъск лично не е стъпвал все още на луната. Виж, мисиите Аполо са качили доста хора там.

В едно интервю му казват за скептицизма на Нийл Армстронг и други астронавти по повод намерението му да създаде и изстрелва ракети в космоса през частната си компания, при което Мъск едва сдържаше сълзите си. Но вярваше в екипа си и каза, че би трябвало тези песимисти да дойдат в компанията му и да видят каква огромна работа са свършили. Велик!

Хахахаха , Илийката Мъск винаги е бил голям комедиант! Разбързал се милият... Значи, ето едно прецизно сравнение на постиженията и целите му, щото тук има доста неграмотни научно зомбита и сигурно не разбират какво им говори тоя: 1. Хора в ниска земна орбита, това е "постижението" на НАСА/Мъск - и то след много мъки, провали и десетилетия опити. Това е равно на ДА СКОЧИШ НА ЕДИН МЕТЪР ДЪЛЖИНА. Правено е хиляда пъти досега и общо-взето всеки го може. 2. Хора до Луната - това вече е равно на ДА СКОЧИШ НА ДВАДЕСЕТ МЕТРА ДЪЛЖИНА (рекордът за мъж е под 9 метра). Защото никога не е правено и има много непреодолими пречки да бъде осъществено, и то по думите на самите НАСА. Може да бъде направено - някога! - но първо трябва да се изобрети помощната технология, която да позволи на човек да направи толкова дълъг скок. Така че може би откачалникът Мъск трябваше да заяви цел, което съответства на скачане на 3 метра, 6 метра - или поне на 9 метра дължина? Ако не беше измамник? 3. Хора до Марс - това изобщо няма какво да го говорим, защото е равно на ДА СКОЧИШ НА СТО МЕТРА ДЪЛЖИНА, особено с обемите и количествата хора, за които плямпа евреина. НАСА още след създаването си унищожиха науката в космическите изследвания с колосалните си лъжи за Аполо - и създадоха много повече пречки, отколкото решения. Сега уви и идиотът Мъск е тръгнал по същия път.

Веднага да поставя една табелка, за упътване на тъпаците: ЗОМБИТАТА И ОСОБЕНО ПЛАТЕНИТЕ ТРОЛОВЕ С МНОГОТО ПРОКСИТА ---> ДИРЕКТНО СЕ НАБИРАЙТЕ НА МИНУСИТЕ! :)

"... една табелка, за упътване на тъпаците..." Ти по тази табела ли ориентираш в живота?

Когато става въпрос за комедианти, по-голям от теб няма! Номер 1 си!!! А след като всеки може това, което Мъск направи, направи го и ти! Отворко!!! Чел недочел някаква книжка, голям спец стана!

Излагането на неопровержимата истина силно дразни двата типа хора, които имат интерес да я има само лъжата: 1. Надрусаните зомбита, които само чрез вярата в невъзможното могат да избягат от тежката реалност. Такива реагират особено драстично - защото това е все едно да се опитваш да издърпаш дозата наркотик от пръстите на закъсал наркоман. 2. И разбира се: платените тролове. Които се явяват най-малкото колелце в машината на големите служби, които съществуват точно за да създават лъжи и да изместват с тях неудобната истина.

Не разбрах, ти от кои си?

Да беше само тъп, а то си много тъп :)

BajMihal

Тйо не е просто тъп, той е марианската падина на тъпотията. Не знам колко му плащат за да е шута на форума тук, но явно печели добре, иначе няма нормално обяснение за тъпите му изказвания.

Вие сте същински трол! Толкова ретроградно мислене и негативна пропаганда не бях чувал скоро... жалко, че това да я разпространявате ви кара да се чувствате добре. Но да, човек е толкова голям, колкото са големи мечтите му и това в което вярва. Останете си със скока на 1м :)

Та казваш, че ни кога не е ходено до луната. САЩ твърдят, че са го правили. Европейските държави и Русия твърдят, че американците са го правили. Китайците, японците, индийците и един куп твърдят, че американците са го правили. Излязъл наш Ганю и вика: "Вий ли на мене ша казвате?! Язе го знам, бе!"

Мъск е верен син на племето!

Успех! Радвам му се на Мъск и на всеки, който успява да постигне нещо. Но 2021-ва ми изглежда супер фантастично дори да излетят с този кораб околоземна орбита. Мисля, че и CrewDrago трябваше да лети още през 2018-та, или 2017-та но стана едва през 2020.

Да има да взема...Те вече толкова се върнаха от там, той сега се сетил! Я да кара направо към Венера или спътника Ананке.....Може пък и да има късмет да не срещне там Голфове-тройки с Пк-регистрация човекът!

Няма кислород на Марс и няма начин да се ходи на Марс.

Няма кислород и на Луната... И до Марс изпращат отново робот, другия месец, знчаи има как. Тези неща ги правят други хора, не като теб.

Иот кога луната е заселена???

Човек и под вода не може да диша, ама го е измислил... ;)

труповете на 100 завалийки ще обикалят около марс с хилядолетия

Сериозно! Колко ти плащат да пишеш тези глупости?

а на теб колко ти площат да ми четеш глупостите?

До тогава има време. Пък и ако стане сакатлък, труповете ще обикалят около Земята, защото няма да са стигнали до Марс.

"компанията трябваше да отдели много усилия и ресурси в разработката на пилотирания Crew Dragon." И това е нещо което другите направиха преди 60 години. Какво остава за пилотирани мисии до Марс???? Без коментар. Да, човечеството някой ден ще стигне до други планети, но когато това стане, никой няма да знае кой е бил Илон Мъск.

Какво са направили другите преди 60 години? Многократно използваеми кораби, с връщащи се степени? Или кораби с модерна електроника? Какво е направил Карл Бенц? Автомобил? Това са го направили преди 3000 години, само че с коне отпред, ама голяма разлика няма... Нали!?!

Копелето може и да успее

дръпне някоя цигарка с тревичка

и да ги турят скочубрите от матине и фат маба :)))

И сега роскомикс остана само на руска издръжка. Да видим само с рубли, как ще успеят дори телескоп да си сглобят руските примати.

тъпанари

ИДИОТ И НА БЪЛГАРСКИ Е ИДИОТ-ЗАЩОТОТО АЗ МАКАР И ИДИОТ СЪМ БЪЛГАРИН. КАЖИ ТИ "ДЖОДЖО" ЩО ЗА ПТИЦА СИ, ОТ КОЙ КРАЙ НА АФРИКА ИЛИ АМЕРИКА-ЯСНО Е САМО ЧЕ НЕ СИ БЪЛГАРИН, НЕ СИ ОБРАЗОВАН, НЕ СИ ЗАПОЗНАТ С ИСТОРИЯТА НА ТЕХНИКАТА В Т.Ч. НА КОСМОНАВТИКАТА С ДВЕ ДУМИ ТИ СИ ПО-ГОЛЯМ ИДИОТ ОТ МЕН.

Както са го карали преди американците да им се молят и плащат да ги качат руснаците до МКС.... Хайде стига моля Ви се с глупостите. Не Русия пруниди САЩ да се откажат от совалките! Не Русия накара САЩ да разчитат САМО на совалките! И САЩ и Русия са имали собствени и независими космически програми преди Мъск. Това, което евентуално ще се случи са разменни полети на Роскомос и НАСА ту на руски, ту на американски кораби до МКС. Все пак МКС има ограничение на персонала, който може да пребивава там и договорка колко от тях могат да са американци, колко руснаци, колко от ... 3-ти страни така че.... Успешния полет е по-скоро за повдигане имиджа на САЩ -ето ние го правим сами със собсвени сили без чужда помощ, от колкото каквото и да е друго... всичко останало е само в главите на злобилите. Да Роскомос ще остане с по-малко финансиране, но да, Роскомос ще трябва да произвежда и по-малко кораби и ракети, защото по-рядко ще трябва да прави пилотируеми полети! Да, има го и другия момент.... за разходки в космоса... става... излети, направи кръгче, пък се върне.... да... но до там.. всичко останало е въпрос на дългогодишно планиране и скъпоструващи програми...

Прилича ми на кюнец.

е по правилно

Да, но кюнец е по-сочна дума.

Американци са принудени да правят опити за колонизиране на Марс, защото Луна принадлежи на Русия!

Луната е руска като Крим ли???

На майка ти онази работа принадлежи на Русия. На цяла Русия.