17-11-2017 20-11-2018

Коментари

_stankow

На един непланирано му се включват двигателите, друг препланира, щото не му се включвали ... И все руснаците виновни ... :)

На тоя дето му се включиха непланирано двигателите, кой му е виновен? Пак ли американците са ходили из завода в Русия и са правили дупки? За един приятел питам...

Отново мъдро решение на американските инженери. Старлайнарът трябва да се изстрелва пестеливо, за да не се изпразни склада с допотопни руслямски двигатели за Атласа. За разлика от гениалния визионер Маск, Роскомикс не могат да произвеждат Раптори в масово количество което далеч изпреварва качеството.

Ама тва докато излети, ръждяса!

Краварите не могат да носят хора в Космоса и е крайно време е да спрят с илюзиите си. Има единствен космически кораб за човеци и тува е Съюз, капсулата на Русия.

Бойнг са като роскомикс. Огромен опит, десетилетия какви ли не постижения, протекции от държавата, но днес в 21 ви век са си гола вода.

Абсолютно точно.

Какъв е този огромен опит на Боинг в космическите полети?

Ами совалката например. Т. нар. орбитер, демек баш совалката, космоплана е на Боинг.

Не е на Бойнг, а на United Space Alliance, която е обединение на Rockwell International и Lockheed Martin. Бойнг купуват Rockwell International едва през 1996-та година.

kgoranov

Абсолютно. Като стане прекалено голяма една фирма се превръща в соц. предприятие

Това още чичко Ленин го е прозрял.

Стига сте дъвкали "Наука". Отлагането тогава беше поради технически причини, както и сега, но побързаха да го прикрият с "Наука", което е детинско и силно непрофесионално. Явно толкова си могат.

Има и друга страна на монетата, другарю. Старта е бил насрочен и отменен заради Наука. Впоследствие, когато се приготвят да изстрелват, излизат техническите проблеми. Да се отмени събитие да се случи и да се провали изпълнението на събитието, са съвсем различни неща. Вашата работа е гузен негонен бяга.

Като спомена "Наука", кажи и колко десетилетия отлагане беше за нея.

нещо предъвкваме новина от миналата седмица