17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Луната свети?!

Да, свети. С отразена светлина. Проблем?

Още един, който се прави на умен, но да “светиш” и да “отразяваш” не са едно и също.

всъщност ако прочетеш пак заглавието ще разбереш, че то по никакъв начин не твърди че луната свети "Новооткритата комета Атлас може да засвети ярко като Луната" значи ето ти изречението кой? - Новооткритата комета Атлас какво прави? - може да засвети как? - ярко като Луната глагола "да засвети" не се отнася за Луната, а за кометата. Опитай се да четеш и разбираш думичките в реда в който са написани не да ги разбъркваш наум (понякога безсъзнателно). Ако имаш проблеми с това значи имаш някаква форма на дислексия. Няма нищо страшно в това, просто трябва да знаеш да внимаваш малко повече като четеш.

Идването на кометата по време на епидемия е предсказано в Апокалипсиса: „Затръби и третият Ангел, и от небето падна голяма звезда, горяща като светило, и падна върху третата част на реките и върху водните извори; и името на тая звезда е пелин; и третата част от водите стана на пелин, и много човеци умряха от водите, понеже се бяха вгорчили.“

Като гледам, човеците не от водите умират... А и пелина става за пиене... И епидемия не се споменава... Къде казваш е предсказано???

Дишай дълбоко, няма да пада на земята тази звезда. :)

лесно можеш в текстовете на библията да "намериш" предсказание за вече случили се събития. взимаш основните черти на случилото се търсиш пасаж, който косвено да пасва, вадиш го от контекста му (защото ако споменеш библейския контекст веднага става ясно, че няма нищо общо) и готово - имаш предсказание, поличба, предупреждение ... ако искаш да впечатлиш някого направи конкретно предсказание на база библията за нещо за което нямаш информация. например ако преди 10-20-200 г беше видял това предсказание което днес ти се струва очевидно и беше направил конкретно тълкуване например "2020г -> епидемия + супер ярка комета за която още никой не знае", бих се замислил сериозно над казаното от теб.

И не само Библията. Става с почти всички книги. Ако се напъне човек, може и от Анализа на Сендов да извади такова "предсказание".