Огромният радиотелескоп "Аресибо" рухна напълно

Платформата с тегло 900 тона е паднала върху рефлектора от височина над 120 метра

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Както и да го усукват американците си е един детайл от сгромолясването на империята , буквално. Те пътищата не биват в някой щати ти искаш да има пари за телескоп нещо което няма как да обясниш на реднека за какво служи .

тъпите козички путаци като оня лапач на негърски чепове по долу които го помпа ти отзаде всевъзможни мюслита да вземем се образоват малко да влезат в уикито и да почетат за ратан-600. И да по голям е от краварските, ако това питат путита козацки.

Ратан-600 има разделителна способност в хоризонтална равнина от 1 arcminute . При дължина на вълната от 8 cm (3.75 GHz) ефективната събирателна площ на целия пръстен е 1000 квадратни метра, което е 0,33% от очакваното за напълно напълнен рефлектор с такъв размер. Пълен майтап е Ратан 600 с ефективната събирателна площ е около 1% от тази на Аресибо, който е с ефективна площ 73000 кв.метра. Тамън 73 пъти повече. Верно начертали са у полето кръг с по голям диаметър, за тъпаци като тебе

Напълно нормално още една крава скала барака падна както падат и краварски те боклуци boeing както и падат бомби раните бойлери бидони за зеле на Мъск и така нататък

Да, да, така е! Много работи падат! И ти си си падал на главата като малък...

Ей го бе... В Армения. Същия. Само дето от как е построен не работи. www.dailymotion.com/video/x7cslyl

Тоя никога не е работил, а диаметъра е едва 54м, докато този в Аресибо е с диаметър 305 м. Разликата в мащабите е огромна.

Това е стара технология. До преди 20 години вършеше работа, но вече не става. Китайците направиха по-голям такъв, което беше пълна глупост - през 21-век да правиш неща от средата на 20-ти век. Сега покрай интернет се правят няколко малки радиотелескопа на хиляди километри един от друг и се получава мега радиотелескоп в хиляди и милиони пъти по голям от такъв единичен обект. На времето е свършил добра работа, но вече е безмислен и скъп за поддръжка. При това групата от малки радиотелескопи може да следи дадена точка от космоса часове наред, с подвижните чинии на малките радиотелескопи, за разлика от този стар мастодонт, който има съвсем малки възможност и може да следи космически обект по няколко минути на деноношие. Относно тъпата путлерастка сган, която плаче че не били отделили пари за него, ще кажа, че отделиха и фирмата наета да го ремонтира каза, че не става вече и затова си беше решено да се разруши така или инак. В същото време САЩ строят мега оптически телескопи с диаметър на огледалата над 30 до 39 метра, които са мега скъпи начинания, като в същото време е готов и огромен космически телескоп с огледало от около 18 метра. Та сганта да си гледа кочината Руслямска държава, където отдавна почти всико се руши и не работи, без да правят заместващи мощности.

=====Малии наАКан 47, ма не се напъвай толково бе ми то едноклетъчното ти мозъче на путлериска гнида ще изгърми и тогава кой ще ни информира за "достиженията" на пияндурниците блядове-гадове!

Кажи бе путик лапаш негърски патки и classen от резени дюнери мюслита Какво пак ти е на устата освен негърските попови лъжички , а джендърски педик? Изречи си болката путе на мамино недо клецано.

скапаните американци навремето са летели до Луната, а после са загубили спомена как става това. Сега и с този телескоп, все едно не са го строили те, а извънземни

кой ти каза? Всеки ден ли трябва да ходи човек на Еверест, за да докаже, че е бил там? Или 6 ПЪТИ стигат? Че и с камери и в реално време 4 млрд души го гледат това? Друго си е да минаваш над южния полюс и да викаш, че си видал САЩ.

Доакто си коментирате не забравяйте, че в местността Рожен в Родопите има обсерватория, в която работят български астрономи, хапващи си хубаво от бюджета, който вие пълните и на никой не дават отчет. Да сте живи и здрави будалите.

да се затвори, и в Смолян да се отвори кол център за обслужване на клиенти в АМерика, нали?

Тъпите дебилни козички олигофрени така и не знаят че руснаците си имат такъв радиотелескоп още от преди 50 и повече години и който за разлика от краварски я не се е срутила продължава да си работи малоумни козият ски фекали.просто дебилните козяци си мислят че това е суперпупер краварска технология щом са го гледали във филмите за джеймс бонд!

Имат руслямците, ама 10 пъти по-малък и отдавна не работещ

Някой пак не е чел като хората я вземи се образовай моето момче влез в уискито и тогава пиши за руснаците. Това не са ти краварски те дебили на които дори телескопите им се разпадат.

Чети ти бе наАКан тъпак, заради разпорен анус. Руслямците нямат нищо коет да наближава поне 10 пъти този радиотелескоп.

лоша поличба

Заеби ги краварите ! Още кога Джордж Фашингтон е говорел на английски само с конете си, самоукият руски селянин Макар Макарович от Тамбовска губерния син на крепостен селянин е изобретил първият радиотелескоп от казани за варене на водка

То затова Джорджи Вашингтон се опънал с мъже негри в гейска оргия както в евро гейския парламент сега нали така ха-ха-ха

НаАКания гейтак се педали му пълнят въображението

Издържал е 50 години на топлина, влага и урагани, но на днешните малоумници няма как да издържи.

Нищо не могат да направят като хората Янките ! Всичко се руши !

След 60 години и 60 години наука и нибелови награди. М/у другото има подобен в Русия. Не се ползва от как е направен. Ма имат. Германците им да го ремонтират, но руснаците искат комисионни вместо участие.

Нещо като НЛО-то на Бузлуджа ли имаш предвид или като некоИ други комунистически останки тук-таме?

То благодарение на тези останки още не си бършеш задника с ръце и не ядеш от тях без да си ги измие преди това.че без цялата тази инфраструктура която създаде социализма Сега щеше да ровиш червеи в калта И да ръфаше камъни

До АК 47. Птичка ти майчина е създал социализма, от 1944 година ни върна направо при маймуните в африка!

Аха като гледам всички европейски страни бършат задника с ръце и ядат от тях без да си ги измият преди това. Щото сса си нямали социализъм и нямат инфраструктура. Сега има една страни в Европа където ровят червеи в калта И ръфат камъни и тя се казва Русия, по известна като Руслямска държава. НаАКания пак доказа, че е мега тъпака тук.

https://www.universetoday.com/149029/the-arecibo-observatory-platform-has-collapsed/ Ето снимки, видео и коментари по темата.

За това пък си имаме фейсбук. Нашенци доскоро даже се тагвахме у чалготеката.

Личи си коя държава върви напред. Скоро имаше новина как Китай откриват най-големия телескоп в света. В същото време "Аресибо" се срина. Ако така са поддържали и т.н. VLA в New Mexico ще останат без декори за филми. :)

Да много напред върви ама за шефа на партията/бащицата и неговото обкръжение! + все по-голяма група милиардери, които разбира се са нищожна част от китайското население. Ама защо не отидеш да видиш какво става по провинцията? Пък даже може да отидеш да поживееш малко и да дойдеш и да ни разкажеш колко е хубаво и развито?

Погребаха парите завинаги! Междудругото този телескоп рухна още във филма на Бонд 007 просто сега се случи в действителност!

Schilo

Ще рухне ами, то трябват кинти за подръжка.

Те кинти намериха, ама фирмата заела се с ремонта каза, че няма да може да се оправи.

Izbrali ste nai-ясната снимка на телескопа, заеби.

"построен от американското министерство на отбраната...в Пуерто Рико....", само на мен ли тези факти ми се струват странни???

Защо, защото русското министерство на отбраната 60 години по-късно все още не е могло да построи такова съоръжение ли?

Отбраната е с най-голям бюджет. Я виж у нас например, трудоваците какви неща построиха :D

Космическата чиния Бузлуджа ;)

Не, просто не познаваш политическата карта на света. Пуерто Рико е част от САЩ, като има по-особен статут по отношение на самопределението. Върховната власт е на Конгреса на САЩ, отбраната е част от отбраната на САЩ, а територията на Пуерто Риико е неразделна част от територията на САЩ.

Това е вярно за към края на 90-те на миналия Век, но не и за 60-те години на миналия Век.

Да, пуерториканците имат странната привилегия да са американци по задължение но не и по права. Уикипедия за тях е направила впечатляващ напън да обясни статуса им избягвайки краткото и точно понятие "колония".

Чудя се след 50-100 г. колко ли ще са самостоятелните държави. Завъртиш глобуса и на всякъде ще е 3-буквената абревиатура. И представи си - вече без война. Как стават тия работи, не знам.

А руските телескопи вече летят около галактиката, нали така бе нанайси-кретеникус?

Да, ние руснаците имаме изпратен подобен телескоп на орбита около Луната още преди 10 години, с 3 пъти по-големи размери! Россия е най-велика и безаналогова!

Безаналогова демек цифрова или :)

РУСКИТЕ БОЛНИ , НАЙ-БОЛНИ В СВЕТА, ТЪП ТРОЛ

А нашия русски безаналогов подобен телескоп си е здрав!

Представям си какъв мощен "сигнал" е изпратил като за последно в момента на рухването си!

От руснаците ли прочетох? Хахахаха от къде акъл в мурзилките

Ганьооо,какво си се разцвилил срещу руснаците в тема за техника стопанисвана в САЩ в тяхна си територия.

Да го кажем накратко - кор за Путкин!

Ще се преместят от Пуерто Рико в Армения. Техния не се ползва от 30 години.

Аааа, всички знаем че платформата падна върху Шон Бийн. Който преди това падна от платформата и някак си оцеля.

Вие (овцете) ги чакате да отидат и стъпят на Луната до година-две: нещо непостигнато и непостижимо - а на тях в това време телескопите им капят като зрели круши, така че вече дори елементарната си квази-космическа досегашна дейност да не могат да поддържат... :/

Марш от тука русска свиньо!

А руските космически кораби отдавна порет вълните на вселенското море, разпънали платна и веещи путинския флаг, така ли бе нанайси-кретеникус?

Пълна, ПЪЛНА деградация на НАСА... Срам и позор... :(

Еми, телескоп с такива размери на 60 години, било му е време да го пенсионират. Ако намерят пари, може друг да построят. Още по-голям. Много ми харесва филма със Джоди Фостър, "Контакт" - филмът беше сниман частично там и телескопът играеше ключова роля във филма.

но за съжаление, всяко от тези събития и фактори го е амортизирало по малко... И как то винаги - пари за наука няма, само за бомби и нападения...

дето като ѝ отрязали и стотния крак, казали ѝ "Върви!", и тя оглушала!

Искаш да кажеш че бомбите и нападенията са без наука ли? Още повече тази наука не помага на никой друг освен на фантазьори като Мъск които ще заселват Марс другата седмица...........

750 милЯрда за въоръжение и "отбрана" харчат, а не можаха да отделят някой и друг милион да отделят та да ремонтират това уникално съоръжение...

И за какво им е да го демонтират? Какво да го правят? Пари се дават за нещо което може да свърши работа. За съоръжения които помагат на никого неизвестни учени да стават нобелисти на кой му дреме?

Е с особен статут, но не е 51 щат. Местните не са американски граждани. Имат повече благинки, но са под формата на инфраструктура . Отидат ли в Миами ги разглеждат като всички останали емигранти от Америка Латина

Помня в Пуерто Рико имаше няколко референдума дали искат да станат 51-ви щат на САЩ или да си останат така. Или третия вариант - да станат напълно независима държава. Еми... последния път пуерториканците решиха, че искат да станат 51-ви щат на САЩ. Хич нямат никакви патриотични амбиции да са независими (както си мечтаят някои националисти от Европа). Добре, ама Конгресът на САЩ ги поряза - обещаха им, че ще им дадат едни пари, за да си проведат нов референдум. Този път да размислят и да гласуват по правилния начин! Смятайте, ако това беше Русия, Путин веднага щеше да прати там "вежливите зелени човечета"!

всичкото майстор е на Регетон парти )) Да дойдат да си го оправят американците, нали си е техен

Абе, dir, вие български знаете ли? Я пак си помислете, кабели ли са се скъсали или ВЪЖЕТА? Ех, език мой - враг мой, простотия наша, заливаща ни отвсякъде . . .

Кабели, а може и опорни конци да са били. За тия списвачи няма граници на глупостта.

Да обобщим, скъсАла се е нек`ва ТЕЛ :)

Ех, студенте, студенте! Въже е най-вече от текстил или найлон. Но от желязо или стомана се нарича желязно/стоманено въже или за кратко КАБЕЛ! Когато се ползва за провеждане на електричество се нарича електрически кабел!

Нищо, сътворено от човек, не е вечно.

"Аресибо" нагледно ни демонстрира упадъка на една империя....

да, свършил им е добра работа докато закопаваха ссср при фараона му, сега въпреки че е тъжно за точно това съоръжение в колонията рико имат десетки верига от телескопи по целия екватор.

Американците ще инсталират нов, спокойно въшльовци потомци на Бай Ганя! А кога в Булгаристан учените с по-високи заплати от чистачките в ДСК и УниКредит, а?

ще.. ще.. добра форма използваш..

Тия смешните във форума са руски лайненца.

Когато станат учени , а не червени подлоги. Всички АКАДЕМИЦИ са комунистически отрепки.

Ба си палачорите да вземеш 1 милион от нобелова награда и да не дадеш едни 20 000 за нови въжета. Тия там НАП мап нямат ли? Тия пари само за секс оргии и екскурзии ли ги харчат.

На 60 годишна жигула ако и сложиш нови чистачки ще ста не ли Мерцедес?

Естествено че няма да ѝ сложа ама няма и да я държа пред блока. Демек да бяха го рециклирали и възстановят околната среда.

Е тва е, прогнилия капитализъм хептен го закъса - щом и за наука няма пари... Не като в матушката, дето вадят по три ваксини на седмица!

Мдааа намбър уан са ватенките.Ако беше при тях или у нас туй телескопче отдавна щеше да бъде история.

Що, за Буран имаше ли пари при комунистите? А за МКС? Или не помниш, че за второто пак прогнилия капитализъм плати... Като вземете да редите ей така наизуст....

Ти май не разбра иронията :)

BajMihal

Ирония, колко да е ирония, ей го виж Нанайсито му се отключи психическото състояние и ги реди пост след пост...

От ДеБъ вече излязоха с позиция, че управлението на ГЕРБ е причината

Не е верно! Освен това Бойко съвсем заслужено има пачки и кюлчета в чекмеджето, стига сте го обвинявали. Той направи толкова много за България, съвсем засужена комисиона си има в чекмеджето от няколко милиона!!!

Не е латинска Америка , а САЩ.

И двете са верни.

Латинска Америка

тиа немаали некой маистор да им варже кабелите като са са скасаали... да ме беха викнаали... за 50 лв. че ги варжем.

Ще си вържеш сополите на носа...!