OpenAI ще създаде изкуствен интелект програмист

Организацията наема "армия" от разработчици, които да обучат AI да замени кодери на начално ниво

Обратно в новината

Коментари - OpenAI ще създаде изкуствен интелект програмист | IT.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Бил съм там и ще ви кажа какво ще се случи. Ще се увеличи работата и ще намалее заетостта. Предлагането също ще скочи драстично, което неминуемо ще се тази на заплащането. От програмистът ще се изисква да бъде архитект и програмист в едно. Ще му се налага да използва бота за генериране на някакъв си код, който да бъде дооправен, събран и готов за употреба възможно най-скоро. Екипите ще намалеят, както и сроковете. Туй то.

За никой няма да има работа, рано или късно 95% от професиите ще бъдат заменени от ИИ! Мислите ли че един робот с ИИ няма да се справи много по-добре от вас на строежа, на нивата, на шофьорското място. Отгоре на това няма да иска заплата, отпуск или да го боли нещо!

още след изобретяването на парния двигател (при наличните тогава ресурси на земята) е сметнато , че няма смисъл да работят повече от 5% от хората (защото останалите 95% така или иначе нищо полезно не правят) така че всички да не са гладни, да не спят на студено и тн. проблемът е как да накараш тези 5% да работят и да хранят останалите 95% без да протестират

5те % които ще произвеждат храната ще ги накараш да работят посредством това че останалите 95% направят нещо за тези 5%. Например като им произведат трактори, например като им строят къщи, например като им произведат коли, например като им шият дрехи, например като отварят ресторанти в които земеделците да си хапват наготово сготвено това което са произвели ... Трудът на земеделците не е безплатен!

ㅤ

"Компютърът никога няма да замени човека." канибалска поговорка

Чак програмист едва ли ще стане, но някои по прости заявки ще може да прави 100% Джуниър програмистите може да изгорят Програмирането не е толкова сложно, по сложно е оптимизацията, интеграцията и сглобяването на крайния продукт Там няма как да стане без хора Майкрософт дава 10 милярда на open ai.

Язък за професията, то отдавна беше на мушка ама сега вече окончателно и се е-а м-та

егати шебеците! ще обучават IA да копа код, че да идат после да пасат оФцете като безработни плужеци! Е нема такива капути! :)

Въпрос на време е човекът да стане напълно излишен за всичко. Не че и сега от него има някаква полза - 13 милиарда години, преди да се появи човека, Вселената си е съществувала и едва ли е усещала липсата му, както ще си съществува и безброй милиарди години след него. Тук сме отскоро и както е тръгнало - за кратко.

Таман се понаучих вече съм синиър с добра заплата и сега това..... "Изкуствен Интелект Програмист"...... големи сте педе не можахте ли да го научите да е депутат например... баш па на програмиране решихте да го учите...

Тия IT много лоши хохо . Дано да останат без работа и да станат като нас бачкери ! Еми няма да стане обаче щото щом се е изучил до там значи има мозък в главата си и знае как да го използва ! А бечкер се става за 2 дена не за 5-10 години учене ! Така че всяка надежда че тия гадни ИТ ще пропаднат до вашето ниво я оставете ами по скоро натискайте си хлапетата да не станат като вас !

Е ти кво толкова учи цели 2 дена как се носят торби цимент?

Как се правят прави кофражи, гладки замазки, зидове без тумби, как да не ти падат плочките ... повече от два дена трябват да ти кажа

Според мен първо човечеството трябва да реши енергийния проблем, а чак след това да се развива и то с определени ограничения изкуствения интелект. Така социалния трус би могъл да се овладее много по-лесно, обратното ще предизвика използването на AI за военни цели т.е. срещу самото човечество.

AI вече участва във военните действия. Никой от украинците не знае какво точно и как им изчислява къде да стрелят. Те само изпълняват.

С автономното шофиране, Neuralink и виртуалната реалност какво стана?

Наистина пълноценен интелект, със самосъзнание, независимо изкуствен или не, няма как да е с положително или дори неутрално отношение към човешката измет. Най-естественото му отношение е да иска да я унищожи възможно най-бързо.

Закъсал си го тогава.

На кого му е притрябвал "пълноценен интелект", сякаш не ни стигат мрънканията на програмистите ами ще си направим ИИ програмист мрънкач! На ИИ не му трябва самосъзнание за да реди код!

Проект за замяна на програмистите започва с наемането на още хиляда... Ясно. Как ли изглежда код на изкуствен интелект? Този на без интелект обикновено смърди на къри.

Демонстрирахте , че сте малоумен без да го казвате. Назначиха хиляди за да създадат робот бояджия дето замести други хиляди , как ви се струва това сравнение или е трудно за вашето птиче мозъче ?

Уф... някой пак поготвя dot.com бума.... едно време така се мислеше и за него... почва.... и убива всичко. Да ама не.... AI може и да успее да води разговор, да генерира код по зададена задача (sample task) обаче има един голям недостатък все още... не може да измисли нито една задача... дори 2+2=4 и не защото не може да смята.... а защото правилата за решаване са измислени от някой човек.

Това, което не съзнаваш е че АИ-то( невронните мрежи) ще изтрият работата за милиарди хора. Ще останат малциа които задават задачите, но като измрат няма да има нови хора да ги задават, защото за да си наистина добър в професията си трябва да си минал от най-ниското до най-високото ниво. Най-ниското ниво скора няма да го правят хора

Сега надутите програмистчета какво ще правят? Вместо по цял ден да киснат по сайтове и социални мрежи и да се заяждат, ще висят за подписи в Бюрото по труда. Game Over!

Усещам злобичка малко май :) Познавам приличен брой програмисти и не смятам, че са надути по принцип. Виж завистливи бачкатори има бол. Мен лично не ме е страх да работя на полето. Най-обичам да обръщам, което вече с една машинка на старо става за броени минути. Виж ако война има, ще го закъсаме съвсем!

че стани и ти програмистче бе кои та спира :D

Se taia

IQто му го спира. За негова радост обаче има професии дори за най-тъпите. Когато нямаш акъл, може да бъхташ с мускули.

Да вземат да напишат и потребители на софтуера, така вече няма да има нужда и от хора. Мен лично ИИ започва да ме плаши. Това залитане към него накрая ще ни затрие.

Хората са се шашкали и при откриването на тъкачния стан, колелото, трактора Нищо ново под слънцето

, 6G...

ами има работа в строителството. търсят се зидари, арматуристи. ще се преквалифицират и ще работят. какъв е проблема.

Още една стъпка към убиването на човечеството.

То това добре, обаче като няма да има работа за начинаещи програмисти, как от завършил уневерситет ще станеш опитен програмист? По тази прецедура, опитните програмисти ще станат още по малкои ще станат още по-скъпо платени

много уместен въпрос

Пак ще си има младши програмисти, без тях няма как да има старши след време. АИ-то просто ще върши работата на ментор вместо старши програмист и много по лесно и бързо ше се учат. И образованието малко ще се смени за да се набляга повече на софт. дизайн и софт. архитектури.

тогаза сичкото айти нефеляк в България ще припознае истинската работа и мъка

То затова отдавна съм си купил земя. По-заможните може да са си накупили вече машини за обработка на земята. Иначе според мен е рано да се мисли за пълна замяна на всичко ИТ. ИИ има нужда от сървъри и поддръжка. Там все още са нужни хора.

Se taia

Те щото програмистите не са работили ама никога друга "истинска" работа... Хахаха, троле, обаче ти никога няма да станеш програмист! Остава ти само да злобееш и да завиждаш...

ами ще трябва пак да пускат пландемията.. очевадно вече няма нужда от хора